• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.06.2024

09:01

Jezivi prizori srpskog groblja na KiM ispred koga su postavili deponiju! Šiptari ni mrtve Srbe ne ostavljaju na miru! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Jezivi prizori srpskog groblja na KiM ispred koga su postavili deponiju! Šiptari ni mrtve Srbe ne ostavljaju na miru! (VIDEO)

Podeli vest

Manji broj Srba raseljenih sa Kosova polja posetili su grobove svojih predaka. Grobovi su zarasli u korov, a ispred groblja je napravljena deponija. Zašto Srbima ne daju mira ni na ovom svetu? Na ovu temu, ali i na temu Evropskog prvenstva u fudbalu, govorili su u "Info jutru" politički filozof Dragoljub Kojičić, penzionisani pukovnik KOS Ljuban Karan, a uživo iz Nemačke javio se urednik sportske rubrike Informera Vladimir Tomković.

Urednik sportske rubrike InformeraVladimir Tomković javio uživo u program se iz Nemačke i komentarisao je dosadašnje takmičenje naših fudbalera na Evropskom prvenstvu. 

Foto: Informer printscreen

Vladimir Tomković

-Juče smo imali dan odmora. To je bila odluka selektora u dogovoru sa stručnim štabom. Nakon utakmice protiv Slovenije, igrači su bili iscrpljeni. Procena stručnog štaba je bila da je najsvrsishodnije da se da igračima dan odmora i da onda od danas kreće operacija Danska, odnosno finalne pripreme za taj meč. Danas će reprezentativci imati trening u zatvorenom. U 13:45 biće konferencija za medije. Od utakmice sa Danskom zavisi naš plasman na svetskom prvenstvu. Najbolje bi bilo da se oslonimo samo na sebe i da pobedom rešimo svoju sudbinu. Ipak, navijači su optimisti- rekao je Tomković.

Politički filozof Dragoljub Kojičić komentarisao je skaradno navijanje navijača Albanaca i Hrvata na Svetskom prvenstvu u fudbalu.

Foto: Masha Bandjur

Dragoljub Kojičić

-Nekada smo skloni da guramo stvari pod tepih, da kažemo da je poneki Hrvat Ustaša. Ovde je bilo masovno navijanje "Ubij Srbina!". Bilo bi besmisleno da kažem da su svi Hrvati takvi, ali oni su u zanemarljivo maloj  manjini. Da su Srbi vikali ubi Hrvata, do sad bi nas već poslali za Beograd. Stigle bi kazne od pet milioina. Za mene je ovo poziv na genocid. Kada kažu : "Ubi Srbina", oni tu misle na ceo srpski narod. Nas niko ne može da optuži za genocidan narod, ako mi sami sebe ne optužimo. Ideja je da opozicija dođu na vlast i da onda oni kažu da jesmo genocidan narod i da se tako ukine Republika Srpska- rekao je Kojičić.

Penzionisani pukovnik KOS Ljuban Karan istakao je da uništavanje srpskih grobova nije jedinstven slučaj.

Foto: Masha Bandjur

Ljuban Karan

-U pitanju je kompletna strategija prema srpskom narodu na KiM. Njima je zacrtan cilj da za državnost KiM je neophodno etnički čisto Kosovo. Provokacije ovog tipa moraju da imaju kontinuitet. Problem nije samo u Prištini, već je problem što se KFOR i međunarodne institucije solidarišu sa onim što radi Priština. Ujedinjene nacije se zloupotrebljavaju i to je prvi očiti primer da one ne funkcionišu. Kraj tog objekta koji napadaju obavezno prave neku vrstu deponije. Pored ulaza u groblje prave deponiju-naveo je Karan.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija