• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

22.06.2024

12:47

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta! (VIDEO)

Tanja Andrić

Live TV

Kad se Amerika i Rusija dogovore, male zemlje će izvući deblji kraj! Sukob u Ukrajni završiće se multipolarnošću sveta! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Rusije Vladimir Putin rekao je da Rusija neće nikoga prva napasti, ali će u slučaju napada na teritoriju Ruske Federacije, odgovor biti takav da napadača neće biti. O ratu između Zapada i Rusije u emisiji "Info jutro" govorili su Marina Galogaža, predsednica udruženja sunarodnika rusije i Zoran Milosavljević, sa instituta za političke studije.

Predsednica udruženja sunarodnika Rusije Marina Galogaža govorila je o naoružanju i Rusije i Amerike govoreći i o novom savezništvu između Severne Koreje i Rusije.

Foto: Tanja Andric

Marina Galogaža

-Zapad je počeo da pravi nuklearne projektile manjeg kapaciteta i misle da u tome nema ništa loše. Putin je rekao da ako njih neko napadne, oni će odgovoriti, a onda tih neće biti. Kad govorimo o Severnoj Koreji, radi se samo o obnavljanju ugovora koji je već potpisan, samo je sada obnovljen. Južna Koreja je prošle godine napravila 1500 tenkova koje je isporučila Poljskoj. Amerika je stala na stranu Južne Koreje protiv Severne Koreje. Severna Koreja ima svoje nuklearno naoružanje. Ona ima i puno podmornica, ali one nisu velike. One su pravljene za gađanje američkih nosača aviona. Sankcijama je Severna Koreja je bila stavljena na crtu gladi. Hrane uopšte nije bilo. Rusija je poštovala te sankcije i sada ispravlja te greške. Nije stvar u tome koliko imaš bojevih glava, već se one stalno moraju održavati i rekonstruisati- rekla je Galagoža.

Prof. dr Zoran Milosavljević sa Instututa za političke studije rekao je da u ovom ratu jedino Rusija i Ukrajina gube novaci  ljudstvo, dok Amerika koja ovaj rat vodi, zapravo jedina profitira.

Foto: Tanja Andric

Zoran Milosavljević

-Svako kaže da je jači. Pitanje je da li mi imamo uređaj da izmerimo ko je jači. Cela Evropa se oslanja na resurse Rusije. Da budemo jasni: velike sile će uvek težiti da jedna izdominira, ali će uvek ostati na crvenoj liniji dogovora. Jedini koji će izvući deblji kraj su manje, pa i srednje sile. SAD i Rusija će se u doglednom vremenu dogovoriti. Multipolarnost nije sporna. Oni će se dogovoriti, ali će se uvek neko truditi da ima makar manji primat. Tu će biti i saveznici i novoformirani saveznici. SAD je sa svojim saveznicima uradila ono što je odradila i došli su praktično do granica Rusije. Ta robna razmena urađena je između Severne Koreje i Rusije po pitanju hrane. Ozbiljni su razgovori bili između njih dvojice. Ako je ponuđena ta tehnologija, Severna Koreja može da bude ozbiljan saveznik- rekao je Milosavljević.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!
Crvena zvezda

Ovo je najskuplji, ne i najbolji tim! Legendarni as crveno-belih surovo iskren: Zvezda nema velike šanse protiv Intera!

Crvena zvezda nema velike šanse protiv Intera, svoje bodove možda može da traži protiv PSV-a ili Jang bojsa, poručuje za Informer proslavljeni fudbaler crveno-belih Zlatko Krmpotić (66). Čovek koji je sa srpskim prvakom igrao ravnopravno protiv "neroazura" 1981. godine u četvrtfinalu Kupa šampiona kaže da je sadašnji tim Zvezde superioran u domaćem prvenstvu, ali da u Evropi ne može da se meri sa velikanima.

28.09.2024

07:00

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija