• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2024

16:31

Zapadnim centrima moći odgovara ovakvo stanje na Kosmetu! Dijalog s Prištinom je jedna šarada i besmislen je! (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Zapadnim centrima moći odgovara ovakvo stanje na Kosmetu! Dijalog s Prištinom je jedna šarada i besmislen je! (VIDEO)

Podeli vest

Gosti "Info dana" bili su urednik portala Kosovo onlajn Miloš Garić i direktor Srpskog telegrafa Saša Milovanović. Oni su za Informer govorili o novoj rundi dijaloga između Beograda i Prištine, odnosno o sastanku koji će se sutra održati u Briselu.

Garić kaže da je bezbednost Srba na Kosovu i Metohiji svakodnevno ugrožena i da je iz tog razloga dijalog neophodan.

- Toliko puta je već rečeno da su ti sastanci u Briselu važni zbog nekakvog smirivanja onih tenzija koje su predugo na terenu na prostoru Kosova i Metohije, u srpskim sredinama, posebno na severu i sad možda jedino to sastajanje ima neki značaj. Međutim, tu se negde završava ta priča, tom porukom koja se pošalje iz Brisela. Nismo videli da Evropska unija može išta dalje od toga da garantuje i uradi. Srbima je svakodnevno bezbednost dovedena do visokog rizika i zbog toga mora da se razgovara i insistira na bilo kakvoj vrsti dijaloga. Nikakvog smislenog razgovora sa Aljbinom Kurtijem ne može da bude. Svi oni koji bi trebalo da izvrše pritisak na Kurtija, opet to neće uraditi, iako je odavno trebalo to da urade. Zapad hoće da predstavi Kurtija kao nekoga koji se za nešto pita, a zapravo se samo Amerika pita. On radi sve suprotno i želi da potpuno obesmisli dijalog. Svi se privikavaju na stanje u kom se Srbi ništa ne pitaju i nemaju nikakva prava. Ispalo je da je Kurti jači i od Vašingtona i od Brisela. Zapadnim centrima moći odgovara ovakvo stanje - navodi Garić.

Foto: Zoran Sinko

Saša Milovanović

Milovanović smatra da je dijalog besmislen i da nema nikakvu svrhu.

- Ovaj dijalog je besmislen, to je svima jasno. On ne služi ničemu. Dijalog je prekinut samo voljom Kurtija. Ovo je jedna šarada, predstava. Vučić mora da ide tamo, iako on zna, bolje od nas, da je sve to besmisleno i da nema nikakvu svrhu. To je jedna prevara i manipulacija, ismevanje srpskog naroda koji živi u getu na Kosovu. Kurtija su mogli da obuzdaju hiljadu puta. Očigledno, pored Amerikanaca, Nemci vrše žestok pritisak na Srbiju sa svih strana. Oni su rigidni, postavljaju zahteve, ne žele da pričaju i samo prete. Mi moramo da se borimo i da radimo sve da, pre svega, fininansijki osnažimo te ljude na Kosovu. Srbija je konstantno provocirana na Kosovu. Svaka druga država bi reagovala nekom vojnom intervencijom. Srbi iz regiona kad gledaju u Srbiju kao maticu, to je odmah velikosrpska agresija - poručuje Milovanović.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Kurtijeva politika je gora od one njegovih prethodnika, biračima nudi samo stvaranje tenzija! Što se grbo rodi, vreme ne ispravi! (VIDEO)
Live TV

Kurtijeva politika je gora od one njegovih prethodnika, biračima nudi samo stvaranje tenzija! Što se grbo rodi, vreme ne ispravi! (VIDEO)

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i takozvani kosovski premijer Aljbin Kurti sastaće se u sredu, 26. juna u Briselu, u novoj rundi razgovora uz posredovanje Evropske unije. Šta to Kurti planira u danima pred nama? Da li će mu velike sile pomoći ukoliko odluči da promeni svoj stav? Na ova pitanja odgovore su davali Aleksandar Jerković iz pokreta "Nema nazad, iza je Srbija" i Zoran Spasić iz Centra za bezbednost i međunarodnu politiku u emisiji "Info dan" Informer televizije.

24.06.2024

16:33

sledeća vest

Vesti

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda
Kolumne

Kolumna Dragoljuba Kojčića: Pod čekićem aparthejda

Istraživačima aparthejda, koji nisu spremni da budu jeftine apologete političkih interesa, Kosovo i Metohija je danas prostor da svoja zapažanja i zaključke mogu da posmatraju i izvode in vivo. To isto važi i za oportunistički zanemele intelektualce koji po moralnoj odvažnosti nisu ni blizu Sartra, Rasela ili Markuzea. Ali, taj glas danas dopire samo iz usta i pera Petera Handkea

28.09.2024

19:05

Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade
Hronika

"Tu utehe nema": Mirjana je jedina preživela nesreću u Raškoj, njeni jauci kidaju dušu na komade

Tragedija koja je zadesila porodicu Lazović i njihovu komšinicu Dijanu Kutlačić duboko je potresla zajednicu kod Raške. U prošlu subotu popodne, dok su se pripremali da krenu na sabor povodom praznika Mala Gospojina u manastir Studenica, doživeli su stravičnu saobraćajnu nesreću. Jedina preživela je Mirjana Lazović Bugarić, majka troje poginule dece i supruga Danijela.

28.09.2024

16:10

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)
Fudbal

Kakva golčina Samardžića! Prvenac Srbina u Atalanti! (VIDEO)

Srpski fudbaler Lazar Samardžić (22) spasao je Atalantu poraza na gostovanju kod Bolonje (1:1), u okviru šestog kola italijanske Serije A. Naš reprezentativac je u 90. minutu postigao fantastičan gol i tako obezbedio bod ekipi iz Bergama, u derbiju timova koji Italiju predstavljaju u Ligi šampiona.

28.09.2024

22:58

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija