• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

25.06.2024

18:04

Ukrajina je mesto na kom je počelo pucanje sveta! Na planeti postoji 45 žarišta koja bi mogla da buknu! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Ukrajina je mesto na kom je počelo pucanje sveta! Na planeti postoji 45 žarišta koja bi mogla da buknu! (VIDEO)

Podeli vest

Politički filozof Dragoljub Kojčić i stručnjak za bezbednost Nikola Antić bili su gosti "Info dana" Informer TV. Govorili su o trenutnoj situaciji o svetu, kao i o njegovoj budućnosti.

Kojčić ukazuje na činjenicu da se svet podelio u svakom smislu.

- Ceo svet je sistem spoljnih sudova. Nijedan fenomen ne možemo da posmatramo izolovano, već kao celinu. Nema puno lidera u svetu koji shvataju tu vrstu istine. Srbija se sad nalazi u situaciji da može da računa na čoveka koji može da poveže sve te nijanse. Poseta Vladimira Putina je izuzetno bitna i za razvoj događaja na Zapadnom Balkanu. Čak i Albanija je mnogo više zaslužila od Moldavije da uđe u Evropsku uniju. Ubrzani put Moldavije ka Evropskoj uniji, a usporeni put nas i Albanije, pokazuje apsurd. Od pada Berlinskog zida, do agresije na našu zemlju, pokazuje se da se rastače ono što se zvalo međunarodni pravni poredak. On je zamenjen jednom hegemonskom dominacijom. Ovaj svet je podeljen po svakoj osnovi. Ne postoji nijedan kriterijum u kome bismo našli mogućnost razumnog dijaloga ili pregovora. Svet je apsolutno u svakom smislu otišao u dve krajnosti. Jedna krajnost je arogantno nasleđe da jedino Zapad može da definiše šta je pravo, a s druge strane stoji probuđena svest o pravu na slobodno mišljenje. Ukrajina je sam srž primera gde je počelo pucanje sveta. To je mesto gde se sukobljavaju dva svetska pola u ovom času - poručuje Kojčić.

Foto: Tanja Andric

Nikola Antić

Antić ističe da u svetu postoji 45 žarišta na kojima bi mogli da buknu sukobi.

- Nema jednog, već 45 žarišta u svetu koja mogu da razbuknu. Napravljeni su zamrznuti sukobi, koji će se odmrznuti kada Americi to bude bilo potrebno. Oni menjaju pravila igre. To vam je priča zapadnog sveta. To je jedan faustovski um koji želi da vlada po svaku cenu. Eskalacija u ovih 45 svetskih žarišta je sve veća i veća, a u Ukrajini i Gazi je dovedena do usijanja. Gađati civilna mesta sa kasetnom municijom je apsolutno ratni zločin. Za taj zločin u Nišu niko nije odgovarao. U ratu u Iraku je ubijeno 480.000 dece. Kada ostvarite kontrolu nad najvećim medijskim kućama u svetu, vi onda faktički možete da kreirate istinu onako kako vi želite. Nađite mi jednu zemlju u svetu, pored Ukrajine, koja štiti granicu tako što postavlje antipešadijske mine da ljudi ne bi bežali od mobilizacije. Mobilizacijski potencijal Rusije je mnogo veći od Ukrajine. S jedne strane imate zemlju sa 118 miliona ljudi, a s druge zemlju sa 19. Kad imate takvu sliku, svaki vojnik zna da Ukrajina vodi bitku koju ne može da dobije - naglašava Antić.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija