• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.06.2024

13:18

Žandar teško ranjen, napadač podlegao povredama? Napad ispred Izraelske ambasade nije bio samoubilački! (VIDEO)

Informer

Live TV

Žandar teško ranjen, napadač podlegao povredama? Napad ispred Izraelske ambasade nije bio samoubilački! (VIDEO)

Podeli vest

U emisiji "Info jutro" na temu napada na žandara ispred Izraelske ambasade govorili su Luka Kastratović, general-major u penziji, Emil Zoronjić, Omladinska mrža Srbije i Milana Vuković iz Centra za društvenu stabilnost.

Dr Luka Kastratović, general-major u penziji rekao je da danas živimo u urušenom sistemu vrednosti.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Luka Kastratović

-Pretnje idu sa svih strana. Zašto se naoružava vojska KiM kada ne bi trebalo ni da postoji. Zašto prete sukobima muslimana i Srba u Republici Srpskoj? Ovaj teroristički akt nije slučajan. To je uznemiravanje naše javnosti i upozorenje nama da se povinujemo diktatu sa Zapada. Treba da imamo u vidu da su u ratnim situacijama terorističke diverzije uvek u planu. Verovatno je ovo isplanirano, ali ne možemo to da tvrdimo. Čak i da je ovo izolovan slučaj, povezan je sa kriznom situacijom. Ovo verovatno nije slučajno. Naša služba će verovatno brzo imati informacije. U ovakvim kriznim situacijama, vrlo je teško izbeći terorističke napade. Ovo je akcija protiv Srbije i protiv Srba da se smanji srpski narod. Oni Srbe sada regrutuju protiv svoje države. Ovo je borba protiv pravoslavlja- rekao je Kastratović.

Emil Zoronjić, Omladinska mreža Srbije rekao je da su sada službe bezbednosti  Srbije u pripravnosti.

Foto: Tanja Andric

Emil Zoronjić

-Sigurno su sada službe bezbednosti Srbije u maksimalnoj pripravnosti. Napadi se očekuju. Napadom na državu Izrael napadnut je naš čovek.  To što se to desilo na našoj teritoriji, znači da Srbija treba da bude u pripravnosti. Pored se nalazi ambasada Albanije, u blizini je ambasada SAD-a. Ne mora nužno da se povezuje sa Izraelom, ali ako se povezuje, ovo je napad na državu Izrael. Mi smo imali sličan napad u Rusiji pre nekoliko dana. Veliki broj policajaca je ubijen. Ovi napadi provociraju jedni druge. Uvek idu u paketu. Nije ovo bio samoubilački napad jer čovek nije imao nameru sebe da ubije. Pošao je samo sa oružjem koje može da ubije nekoga drugog- naveo je Zoronjić.

Milana Vuković iz Centra za društvenu stabilnost istakla je da pre svega moramo da saznamo koja je pozadina svega ovoga.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Milana Vuković

-Da li je to izolovani incident, da li je osoba radila sama, ili postoje nalogodavci? Uvek kada se ovako nešto desi u našoj zemlji, neminovno je da smo svi zabrinuti. Napad koji se desio u Zvorniku imao je i ljudske žrtve. Ljudi koji su počinili taj napad bili su vehabije. Ovaj čovek je osoba srpske nacionalnosti koja je promenila svoju veru. Vidim da je reč o labilnoj osobi koju je lako zavrbovati i iskoristiti za ovakvu vrstu napada. On je tačno znao da napada Srbina. S obzirom da je u pitanju vehabija, znamo koja je njihova politika. Mi kada saznamo više o počiniocu, videćemo da su motivi bili destabilizacija. Što se tiče njegovih ličnih motiva, to je lice koje je otrgnuto iz primarne porodice. Lako je takvo lice naterati da uradi nešto zarad višeg cilja, da se oseti bitnim. Naravno, nije samoubilački napad- rekla je Milana Vuković.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija