• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

30.06.2024

18:55

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Zoran Sinko

Live TV

Evo gde je bio terorista pre napada na ambasadu! Da li je i njegova žena bila umešana? (VIDEO)

Podeli vest

Juče je izvršen teroristički napad u Beogradu kada je vehabista iz samostrela upucao pripadnika žandarmerije ispred Izraelske ambasade. Poznato je da je napadač ovom prilikom preminuo, dok je pripadnik žandarmerije operisan i nalazi se van životne opasnosti. Na ovu temu "Otvorenom studiju" Informer televizije govorili su Ninoslav Cmolović, pomoćnik direktora policije, kao i pukovnik Miroslav Španović.

Gledaoci Informer TV mogu se javiti uživo u program na telefon 0648482497!

Ninoslav Cmolović pomoćnik direktora policije i načelnik UKP istakao je da je ovakve stvari ne mogu predvideti.

Foto: Zoran Sinko

Ninoslav Cmolović

-Dokaz su ovakvi teroristički akti u svetu. Apsolutna bezbednost ne postoji, a dokaz tome je ovaj događaj od juče. Begorad je jedan od najbezbednijih gradova u ovom delu Evrope. Ovo nije prvi teroristički napad protiv koga smo se mi borili. Mi činimo sve što je u našoj moći da ovo sprečimo. Stoji i dalje teza da je Beograd jedan od najbezbednijih gradova. Trenutno stanje žandarma je stabilno, nije životno ugrožen. Posetio ga je ministar unutrašnjih poslova zajedno sa ambasadorom Izraela. Mi se susrećemo sa vehabijskim pokretom već od devedesetih godina. Nije on sam po sebi problem, već su problem ekstremisti. To nisu jedine pretnje po pitanju terorizma. Ne smemo zaboraviti zloupotrebu interneta, a posebno talas migracija sa kojim smo suočeni. Postoji mogućnost da se teroristi infiltriraju u migrante koji dolaze- rekao je Cmolović.

On je spomenuo i suprugu teroriste koja je samo dan pre terorističkog napada napustila zemlju.

-Igor Despotović je lice koje smo mi 2022. uhapsili zbog javnog podsticanja na izvršenje krivičnog dela terorizma. Postupak za to delo je pred sudom. MUP Crne Gore je ekspresno došao do supruge teroriste, oduzeti su joj svi elektronski uređaji i ona će biti procesuirana. Nama je potrebna podrška celog društva kada je u pitanju terorizam. Građani treba da imaju poverenja u državu i policiju. Mi preduzimamo sve radnje kako bi održali red i mir i zaštitili naše građane. Realno je očekivati da će doći do prelivanja nezadovoljstva usled sukoba u Izraelu. Ja ću vas podsetiti da je terorista koji je juče ubijen juče otišao ispred sinagoge pre nego što je došao do ambasade. Verovatno je odustao od napada na sinagogu i onda je došao do ambasade. Ustrelio je našeg žandarma, ali to mu je bilo poslednje što je učinio. Mi ćemo tek ustanoviti šta je bilo krajnji cilj svega ovoga, ali za sada ovo posmatramo kao teroristički akt na teritoriji Republike Srbije- rekao je Ninoslav Cmolović.

Pukovnik Miroslav Španović istakao je da je to što je terorista vehabija nema nikakve veze i da terorizam nema nikakve veze sa Kuranom ni islamom.

Foto: Informer printscreen

Miroslav Španojvić

-Ovo ne može da bude iznenađenje ni za koga u svetu. Naše bezbdednosne i obaveštajne službe su nevernovatno obučene. To će pokazati da je država Srbija daleko sigurnija od mnogih zemalja u svegu. Ovaj akt nije nikakva poruka, već je poruka da vidimo da i kod nas postoje takvi ljudi. Poruka je upućena čitavom slobodarskom svetu. Teroristi su ljudi koji su za svoja dela plaćeni na određeni način. On to nije učinio zato što je musliman. To je taj terorista koji je učinio taj bezumni akt. Kao što u svakoj veri postoje ekstremisti, nažalost su i vehabisti takvi kakvi jesu. Vehabisti su se pročuli tim svojim terorističkim aktima, ali se nisu pročuli za neka dobra dela. O vehabistima znamo toliko koliko znamo i o njima pričamo samo kada učine nešto ovako ekstsremno- rekao je Španović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)
Live TV

Bajdenova bolest kulminirala! Izraelski lobi dovešće Trampa na vlast? (VIDEO)

Ceo svet zagledan je u predstojeće izbore u Americi, a naročito na prvu debatu između Trampa i Bajdena. Oba kandidata su zadovoljna i obojica smatraju da su dotukli onog drugog. Šta nam je rekla ova debata? Na ovu temu u "Info danu" govorili su autor knjige "Efekat Tramp" Saša Adamović i ekonomista i stručnjak za investicije Vladimir Đukanović.

30.06.2024

18:00

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Hitno! "Makron pokušava da izvrši udar!"
Planeta

Hitno! "Makron pokušava da izvrši udar!"

Lider francuske desnice Marin le Pen optužila je francuskog predsednika Emanuela Makrona da žuri da imenuje najviše zvaničnike, što ona vidi, kako je navela, kao preotimanje vlasti.

02.07.2024

15:01

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija