• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

04.07.2024

16:30

Hrvatska besni na Crnu Goru! Rezolucija o Jasenovcu je politička trgovina! (VIDEO)

Miloš Rafailović

Live TV

Hrvatska besni na Crnu Goru! Rezolucija o Jasenovcu je politička trgovina! (VIDEO)

Podeli vest

Kad god se povede regionalna priča o Jasenovcu, ovde izbiju varnice. Rezolucija koju je donela Crna Gora izuzetno smeta Hrvatskoj. Detaljnije o tome govorio je u emisiji "Info dan" Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa".

Saša Milovanović, direktor "Srpskog telegrafa" istakao je ponovo da su najveći stručnjaci koji su proučavali genocid Nemaca nad Jevrejima rekli da Srebrenica nije genocid.

-Čak se i u Hagu našao sudija koji je rekao da to nije genocid. Na silu su usvojili rezoluciju koja nije obavezujuća, a kada Crna Gora proba da se pere od te sramote, onda nailazi na moćnu Hrvatsku koja im preti. Oni mogu da se potkusuravaju sa Crnom Gorom jer sa druge strane ne smeju da pisnu. Crnogorci imaju pravo to da donesu jer su i oni stradali u Jasenovcu. Hrvati ne žele da se poklone državama. Imamo situaciju da se ne dozvoljava predsedniku Srbije da ode u Jasenovac da položi cvet. Jasenovac je bio monstruozniji od samog Aušvica. Nemci su se gadili načinom egzekucije koje su sprovodile ustaše. Tamo su ubijali bebe i decu. Meni je jasno da oni brane svoje. Oni pokušavaju da smanje broj žrtava i da se o tome ne priča. U Jasenovcu je bilo čišćenje srpskog naroda, kao što je kasnije bilo u Oluji. Oni gledaju da se to zaboravlja i to licemerstvo koje danas vidimo im se danas još više može jer to vidimo na globalnom nivou- rekao je Milovanović.

Foto: Foto: Miloš Rafailović

Saša Milovanović

On je govorio o novoj aferi koju tajkunski mediji pokušavaju da nameste o tome kako je predsednik Vučić navodno zabranio izvoz jestivog ulja u Crnu Goru.

-Hibridni rat se nastavlja. "Vjesti" su danas bezočno slagale građane na naslovnoj strani da je Vučić zabranio izvoz ulja. Demantuju ih činjenice kao i uvek. Onda pokušavaju da se vade iz tih laži. Ovde je slučaj da je Srbija izvezla 5,7 miliona litara jestivog ulja. Ispada da je za prvih 6 meseci svaki čovek potrošio 9 litara ulja. Mi smo o tome objavili tekst da se to ulje švercuje u Albanicu i na Kosovo. U drugoj polovini godine potrošnja ulja je mnogo veća. Taj broj će možda dostići i sto posto uvećanje- rekao je Milovanović.

-Energija i hrana biće najveći izazovi za našu zemlju. Videli smo kako pada sistem. Zaljuljale se dve bandere na Jadranu i cela Crna Gora je ostala bez struje. Ti sistemi koji su uvedeni u Srbiji, nuđeni su i Hrvatskoj, ali ona nije htela. I samo je Srbija imala struje. Srbija je drugačija zemlja nego što je bila, ali treba još rada jer se pritisci umnožavaju. Tako i pitanje litijuma... Litijum je nova era energije, a mi imamo mogućnost da učestvujemo u tome. To bi bilo isto kao kada bi rekli nemojte u Emiratima da kopate naftu. Litijum će se iz Srbije vaditi, samo je pitanje ko će to da radi. Ako se to bude radilo za vreme Vučića, onda će Srbija postati Švajcarska na Balkanu- rekao je Milovanović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija