• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

23.07.2024

10:26

Lideri koji vode suverenu politiku na nišanu radikalizovanih levičara! Sloboda govora ne sme biti zloupotrebljena u svrhu dehumanizacije! (VIDEO)

Maša Banđur

Live TV

Lideri koji vode suverenu politiku na nišanu radikalizovanih levičara! Sloboda govora ne sme biti zloupotrebljena u svrhu dehumanizacije! (VIDEO)

Podeli vest

Atentati na političke lidere u svetu postaju sve učestaliji u poslednje vreme zbog konstantne demonizacije i dehumanizacije istih u medijima. Na ovu temu za Informer je govorio predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva profesor dr Vladimir Marinković tokom gostovanja u "Info jutru".

Marinković ističe da je broj napada na svetske lidere naglo porastao nakon početka rata u Ukrajini.

Posebno je zabrinjavajuće ovo u prethodnih nekoliko meseci. Prvo atentat na Roberta Fica, a onda na predsednika Trampa. Neki delovi populacije su se dosta radikalizovali. Tu posebno mislim na levičare, navodno liberalne, zelene, krugove. Sve ovo što se događa mora i nama da bude signal da sačuvamo našu državu. Mi se zalažemo za slobodu govora i medija, ali to ne znači da tako nešto treba da bude zloupotrebljeno u cilju dehumanizacije određenih ljudi koji su politički protivnici. Jedna kontinuirana dehumanizacija može da ohrabri nekoga ko želi da preuzme mesijansku ulogu. Sudska vlast mora da radi svoj posao i seče u korenu stvari. Kada vi četiri godine govorite da je Tramp fašista i rasista, imate ono što se dogodilo. Vrlo je interesantno da su meta oni lideri koji se izdvajaju po toj suverenističkoj politici i nisu deo tih globalističkih težnji. Takvi su i Tramp, Fico i Orban - poručuje Marinković.

Foto: Zoran Sinko

Zoran Milosavljević

Putem video-linka u program se uključio i profesor dr Zoran Milosavljević sa Instituta za političke studije.

- To je jedna široka mreža svih onih centara moći koji štite svoje interese, odnosno svoje bogatstvo. Ovde je udar sistema na sistem. Pogledajte šta se dešavalo od rata u Vijetnamu. To su toliko jake mreže koje sistemski štite svoje bogatstvo. Ovde je demonstracija moći. Ko im stane na put, kažnjava se na najstrašniji mogući način. Pogledajte šta se dešava sa Orbanom. Oni se pripremaju da ga kazne. Centri moći ne dozvoljavaju iskakanja, već (zahtevaju) punu kontrolu - rekao je Milosavljević.

Kompletno gostovanje pogledajte u video-snimku:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Kurti ima novi plan za iživljavanje nad Srbima! Namerava da sankcioniše sve građane koji su bojkotovali nedavni popis na KiM
Politika

Kurti ima novi plan za iživljavanje nad Srbima! Namerava da sankcioniše sve građane koji su bojkotovali nedavni popis na KiM

Prištinske vlasti spremaju se za još jedan udar na naš narod na Kosovu i Metohiji: otvoreno su zapretile kažnjavanjem svih građana koji su bojkotovali majski popis. S obzirom na to da su Srbi na vreme pročitali sve zamke i ignorisali proces "prebrojavanja", jasno je da režim Aljbina Kurtija planira da na njihova vrata šalje kaznene ekspedicije, s planom da ih potpuno finansijski iscrpe.

23.07.2024

12:44

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Lokalizovan požar na Tari!
Srbija

Lokalizovan požar na Tari!

Borba sa požarom na Tari, iznad Krtice, na putu Perućac - Mitrovac još traje. Vatrogasne ekipe su zaustavile širenje vatre i gase panjeve...

22.07.2024

18:43

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja
Srbija

Osnovan ženski manastir u prizrenskom naselju Potkaljaja

Crkva Svete Nedelje u prizrenskom naselju Potkaljaja postala je ženski manastir. Za igumaniju novoosnovanog manastira Srpke pravoslavne crkve postavljena je monahinju Zlata, koja je do sada službovala u manastiru Brnjak, kod Zubinog Potoka.

22.07.2024

16:16