• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

24.08.2024

09:00

Amerika dala Kurtiju 3,5 miliona dolara podrške! SAD ne interesuje bezbednost Srba na KiM! (VIDEO)

Masha Bandjur

Live TV

Amerika dala Kurtiju 3,5 miliona dolara podrške! SAD ne interesuje bezbednost Srba na KiM! (VIDEO)

Podeli vest

Bivši izaslanik Donalda Trampa Ričard Grenel kritikovao je Ameriku koja otvoreno finansira Aljbina Kurtija. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je Milovan Drecun, narodni poslanik.

Narodni poslanik Milovan Drecun rekao je da postoje dupli standardi u politici Amerike prema Kosovu i Aljbinu Kurtiju.

-Postoji nedvosmislena podrška takozvane države KiM. Imate sve češće kritike koje se upućuju na račun Kurtija da on smanjuje kvalitet odnosa Vašingtona i Prištine. On donosi jednostrane poteze. Te kritike su učestale, ali izostaje rezultat tih kritika. Ako nisu dovoljna verbala upozorenja, treba da preduzimate određene akcije, ali taj drugi deo izostaje. SAD su uvele nekakve formalne sankcije Kurtiju. Kontinuirano je ipak nastavljena podrška na vojnom planu. Kurti je najznačajniji aspekt saradnje sa SAD-om- rekao je Drecun.

Foto: Tanja Andric

Milovan Drecun

On je rekao da je Aljbin Kurti navodno imao zabranu ulaska u SAD, ali je onda ipak dolazio tamo na važne sastanke.

-Ako želite da naterate Kurtija na političko racionalno ponašanje, onda mu ne dajete priliku da pokaže da je on broj jedan u odnosima Beograda i Prištine. Demokratska stranka podržava Kurtija i sve što radi. On je dobio pomoć od 3,5 miliona dolara. To će ohrabriti Kurtija da nastavi sa jednostranim merama. Kad je imao tenzije sa Vašingtonom, on je rekao da je to prolazno i bio je u pravu. Ta politika SAD-a je u najvećoj meri kriva zbog dijaloga sa Srbijom. Ne treba da nas iznenađuje što on gura svoju politiku koja je uperena protiv opstanka srpskog naroda na KiM. Ne možemo više nasedati na te priče da SAD želi da zaštiti Srbe na KiM. Šef CIA-a nije politička ličnost, on samo može da razgovara o konkretnim temama. Imamo situaciju na KiM gde postoji opasnost od nove destabilizacije. Uvek je prisutna tema radikalnog islama i delovanja džihadista što može da ugrozi vojsku SAD-a koja je prisutna u okviru KFOR-a- rekao je Drecun.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?
Live TV

(VIDEO) Rusija dobila pokretne krematorijume za spaljivanje mrtvih ukrajinskih vojnika! Od 15.000 vojnika poslatih u Kursku oblast, ni jedan se neće vratiti živ?

Ruski ministar odbrane poslao je poruku Ukrajini i svim sponzorima ukrajinskih snaga da nije trebalo da zalaze u teritoriju Rusije. I sam ministar odbrane Rusije rekao je da su formirane tri grupe koje će voditi računa o civilnom stanovništvu u Kurskoj oblasti. Na ovu, ali i sve druge važne svetske teme govorili su Dragan Vasiljković, osnivač fondacije "Kapetan Dragan" i Slobodan Dimitrijević ispred pokreta "Srpsko-rusko bratstvo".

21.08.2024

22:56

sledeća vest

Vesti

"Ne ignoriši, gladan sam!!"
Društvo

"Ne ignoriši, gladan sam!!"

Humanitarac iz Čelareva kod Bačke Palanke, Dragan Stupar, nedavno je sproveo jedan socijalni eksperiment, kako ga je nazvao, i proverio koliko su građani Novog Sada humani, a ono što je snimio kamerom, iznenadilo je, kako njega, tako i njegove pratioce na društvenim mrežama kada se pokazalo kakvi smo zapravo kada primetimo da je nekome potrebna pomoć.

24.08.2024

10:54

Vesić: Do sredine 2025. godine na putevima u Srbiji biće 164 električna punjača
Društvo

Vesić: Do sredine 2025. godine na putevima u Srbiji biće 164 električna punjača

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić izjavio je da se na skoro 1.000 kilometara auto-puteva i brzih saobraćajnica u Srbiji nalazi svega osam javnih elektro- punjača, što nije dovoljno za sve veći broj automobila na električni pogon koji koriste naše puteve, ali će se ta situacija uskoro promeniti, pa će do aprila ili maja naredne godine na mreži auto-puteva u zemlji biti čak 164 elektro-punjača.

24.08.2024

10:14

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija