• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.08.2024

09:26

Francuski mediji bruje o poseti Makrona Srbiji! Planira se potpisivanje ugovora vrednih više milijardi evra! (VIDEO)

Tanja Andric

Live TV

Francuski mediji bruje o poseti Makrona Srbiji! Planira se potpisivanje ugovora vrednih više milijardi evra! (VIDEO)

Podeli vest

Predsednik Francuske Emanuel Makron dolazi u Beograd. Poseta je za Srbiju od izuzetnog značaja i dokaz je podrške predsednika Makrona politici Aleksandra Vučća. Jedna od glavnih tema biće električna energija. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je direktor "Borbe" Andrija Jorgić. Uživo iz Pariza u program se uključio i novinar Saša Pešić.

Direktor "Borbe" Andrija Jorgić rekao je da je jedna od najvažnijih tema kojom će se baviti Vučić i Makron električna energija.

-Mi vidimo šta se dešava u svetu na današnji dan. Mnogi su počeli da obustavljaju te nuklearne termocentrale. Svi vidimo šta se dešava sa kopovima uglja. Oni se gase. Francuzi bi nam u tom smislu osigurali stabilnost. Počeli bi da gradimo mini nuklearne centrale. Kad u energetskom smislu imate partnera, to je u daljoj budućnosti jedan od neophodnih uslova za život. Upotreba električne energije je u svetu daleko veća nego što je bila. Srbija ima nove fabrike i nova postrojenja, pa nam je stabilnost u tom smislu jako bitna. Mi ne vidimo kad pričamo o Nemačkoj da je neko zatvorio postrojenje. Francuska svakako prednjači u tome. Uz sva partnerstva koje imamo, to prerasta u jedno prijateljstvo. Bez obzira na priznavanje Kosova, Francuzi su ipak naši partneri. Uticali su jedno vreme u tome da se ne sruši zgrada RTS-a. Francuska nas apsolutno podržava ka ulasku u EU. Vučić uvek može da zove Makrona i da interveniše kod njega, da mu se požali ili pohvali. Francuska je zaustavila prijem tzv Kosova u Savet Evrope. Ako bi ušli u priču kupovinu 12 najsavremenijih aviona, zaštitili bi i naše nebo- rekao je Jorgić.

Novinar Saša Pešić javio se iz Pariza uživo u program gde je komentarisao značaj posete Makrona Srbiji.

Foto: Informer printscreen

Saša Pešić

-Sigurno će ova poseta ojačati bilateralne odnose između dve zemlje. Ovo je izuzetno važna poseta za Srbiju. Za raziku od svojih prethodnika, Makron je pokazao prijateljstvo prema Srbiji. On je jedini državnik koji je na grandiozan način održao mali govor na srpskom jeziku u Srbiji. Ovo je država koja je nuklearna sila, zemlja koja ima veto u Savetu bezbednosti. Znamo kakve veze su imale Srbija i Francuska u istoriji. Svi ugovori koji će biti potpsani, važni su za našu zemlju. Ja bih se osvrnuo na jedno istraživanje koje je pokazalo da u Srbiji, posle Rusa, ljudi najviše vole Francuze i najviše su njima naklonjeni. Francuski mediji pišu o tome kako je gotovo sigurno da će Francuska potpisati sa Srbijom sporazum oko prodaje rafala u vrednosti oko 3 milijarde evra. Ovo će Srbiju učiniti najvećom silom u ovom delu Evrope- rekao je Pešić.

Celu emsiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)
Live TV

Još jedna država uključuje se u rat u Ukrajini? Zapad jedva čeka eskalaciju sukoba! (VIDEO)

Moskovske trupe preuzele kontrolu u naselju Komišivka u Kurskoj oblasti. Ruske jedinice protivvazdušne odbrane uništile su 12 ukrajinskih letilica. Ukrajinske snage pokušavaju da probiju i južnu rusku granicu. Kremlj odbacio mirovni plan Zelenskog. Akcija izraelske vojske na Zapadnoj obali. Izrael potvrdio da je izveo napad u Siriji. Na ovu temu u "Ratu uživo" govorili su novinar Nikola Jović i Ivan Ivanović iz pokreta "Naši".

28.08.2024

22:30

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu
Srbija

Ovako Srbi slave Veliku Gospojinu na Kosmetu

Jedan od najvećih pravoslavnih praznika – Velika Gospojina danas se proslavlja širom Kosova i Metohije, uprkos gotovo svakodnevnom teroru šiptarske vlasti koju predvodi Aljbin Kurti.

28.08.2024

13:28