• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: Informer.rs

29.08.2024

22:58

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"!

Informer

Live TV

Muslimanski političari po svaku cenu hoće da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu! Srbi rade sve da očuvaju mir u regionu, ali neko želi "drugo poluvreme"!

Podeli vest

Specijalni gost emisije "Rat uživo" bio je ministar unutrašnjih poslova Bosne i Hercegovine Nenad Nešić. On je govorio o poziciji Srba u Federaciji BiH, nedavnom pokušaju atentata na njega, ali i o težnjama muslimanskih političara da naprave unitarnu Bosnu i Hercegovinu, odnosno ukinu Republiku Srpsku.

Nešić konstatuje da Srbi u Federaciji zasigurno nisu bezbedni.

- Srbima i srpskom narodu sigurno nije u interesu da bosanski lonac proključa. Srbi rade sve da u regionu vlada mir. Očigledno neki drugi misle da je vreme za neko drugo poluvreme, a neki mu se nadaju. Mi ne želimo, niti se nadamo drugom poluvremenu. Bošnjački političari smatraju da Dejton nije pravedan po njih, da smo mi Srbi mnogo dobili, da su oni kao najbrojniji narod mnogo toga izgubili, ali da nije bilo međunarodne podrške pitanje je da li bi imali ono što imaju. Oni se osećaju tesno na toj teritoriji koju kontrolišu i na sve načine hoće da naprave od BiH unitarnu državu. Na sve načine žele da prekomponuju Dejtonski mirovni sporazum. Republika Srpska se odlučno tome opire i to nećemo prihvatiti. Mi više nemamo kud nazad, ako prepustimo imovinu, policiju i još neke elemente koji čine vlast, postavlja se pitanje šta će ostati od Republike Srpske. Oni kroz imovinu žele da oduzmu elemente suverenosti. Ja nisam plašljiv čovek, niti čovek koji od sebe pravi žrtvu, ali Srbi koji žive u Federaciji BiH sigurno nisu bezbedni. Izloženi su nekom sakrivenom pritisku, da ne smeju jasno i glasno reći kako se zove i prezivaju i kom narodu pripadaju. Dobijao sam monstruozne poruke (nakon pokušaja atentata). Zamislite da je u Republici Srpskoj napadnut muslimanski ministar. Republika Srpska bi bila izložena neviđenoj medijskoj hajki. Rekli bi da je policija neposobna, išli bi na njeno ukidanje - rekao je ministar.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Šok! Hamas pristao na prekid vatre u Gazi?! A ovo je razlog!
Planeta

Šok! Hamas pristao na prekid vatre u Gazi?! A ovo je razlog!

Izraelska vojska i palestinska militantna grupa Hamas pristali su na tri odvojene trodnevne pauze u borbama u različitim delovima Pojasa Gaze, kako bi se omogućilo vakcinisanje oko 640.000 dece protiv dečije paralize, rekao je Rik Piperkorn, visoki zvaničnik Svetske zdravstvene organizacije za region.

29.08.2024

19:42 >> 19:46

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!
Planeta

Frka u Americi! Iran sve bliži nuklearnoj bombi!

Iranska proizvodnja visoko obogaćenog uranijuma se nastavlja, a trenutne zalihe pokazuju da Teherenu nedostaje dva kilograma ovog elementa za proizvodnju četiri nuklearne bombe, pokazao je poverljivi izveštaj Međunarodne agencije za atomsku energiju (IAEA) u koji je Rojters imao uvid.

29.08.2024

18:58 >> 22:45

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija