• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

23.09.2024

18:54

Jevreji u panici! Rakete padaju po Izraelu, uvedeno vanredno stanje! Desetine hiljada Izraelaca napustilo svoje domove! (VIDEO)

Nikola Babić

Live TV

Jevreji u panici! Rakete padaju po Izraelu, uvedeno vanredno stanje! Desetine hiljada Izraelaca napustilo svoje domove! (VIDEO)

Podeli vest

Težište rata barem po brutalnosti seli se na Bliski istok. U toku je uništavanje južnog Libana. Samo danas pogođeno je 800 ciljeva Hezbolaha u Libanu. Hezbolah je izbacivao rakete na teritoriju Izraela. Gađa se i u dubinu Izraela. Treba uzeti u obzir da je čitav Izrael veličine Vojvodine. I jedna i druga strana govore o tome da je u pitanju rat do beskonačnosti. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorili su pukovnik u penziji Miodrag Jevtić i bivši protivterorista Radomir Počuča.

Pukovnik u penziji Miodrag Jevtić rekao je da nikada nismo bili dalji od mira nego što smo sada.

Foto: Nikola Babić

Miodrag Jevtić

-Izrael  se nalazi u prilično teškoj situaciji. Oni su sa svih strana okruženi neprijateljima. Oni imaju Gazu gde ratuju sa Palestincima, pa na severu imaju Hezbolah koji je izuzetno naoružana organizacija, a zatim Huti koji su vrlo opasni. Hipersoničnom raketom pogodili su glavni grad. Šta bi bilo da je palo više takvih raketa? Strah je zavladao Izaelom! Imamo iračke i sirijske policije sa obe strane, a svim tim snagama koordinira Iran. Oni svi su protiv Izraela. Posle velikog zadovoljstva što su uspeli tom hipersoničnom raketom uspeli da pogode središni deo Izraela, Alhuti se obratio i rekao: Pozivam sve vlade da pruže podršku da bi se došlo do stabilnosti u regionu Bliskog istoka jer arapske države neće imati mir dok se ne eliminiše Izrael. Situacija je krajnje ozbiljna. Mi znamo da je 60 do 80 hiljada Izraelaca moralo da napusti svoje domove. Rat bukti! Došlo je do toga da je Netanjahu odlučio da se izvrši kopnena operacija. Izraelci nemaju dovoljno snaga za to. Oni moraju da povuku snage iz Gaze da bi to uradili. Dok je moralno stanje u Hezbolahu čudno, dok niko nikom ne veruje, oni vrše pripreme i možda će zaista izvršiti invaziju. Bog rata je sada na Bliskom istoku, a ne toliko u Ukrajini. Izrael se nalazi ne samo na rubu poraza, već na rubu uništenja. Trista miliona Arapa je okolo. Tih 7 miliona Jevereja sve nepromišljenije poteze prave. Može doći do sveopšteg rata u čitavom regionu-rekao je Jevtić.

Bivši protivterorista Radomir Počuča istakao je da ne bi nikako mogao da zamisli sebe u poziciji nekog generala u izraelskoj vojsci.

Foto: Nikola Babić

Radomir Počuča

-Da sam na njihovmom mestu ja bih se poklopio ušima jer sve što se dešava nije najpovoljnije za Izrael. Čista logika kazuje da je 7 miliona Jevreja okruženo sa 170 miliona Arapa koji stalno čačkaju i lupaju čvrge. Ne štiti Amerika Izrael zato što ga voli, jer je jevrejska zajednica u svetu koncentrisana u Stejt departmentu. Jevreji su okupirali State Department. Amerika je u poziciji bogomoljke koja ima parazite koji iznutra zombiraju organizam. Amerika je zombi u rukama Izraela. Svi ostali su piuni na žalost. Jevreji će raditi ono što im se bude naredilo. Rat je uvek bio najbolji biznis od pamtiveka do sada. Da li će krenuti danas ili sutra? Dok se hobotnici ne odseku svi kraci, dok se ne budu sveli na pravu meru i budu shvatili da je svet multipolaran, a ne unipolaran, ovi ratovi će trajati. Problem Jevreja u samom Izraelu je problem koji su prouzrokovale britanske i francuske diplomate. I Arapima i Jevrejima su obećavali i jedno te isto. Problem nastaje u samom organizovanju Jevreja- rekao je Počuča.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!
Srbija

Kasandra, dođi, čekamo te! Kučevo na nogama!

- Naravno da bismo voleli da Kasandra dođe da nas poseti! Pa mi je volimo najviše u Srbiji! Meštani Kučeva s oduševljenjem su dočekali vest da je glumica Koraima Tores, koju su zavoleli krajem 90-ih kao Kasandru, stigla u Beograd.

26.09.2024

19:30