• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

05.10.2024

09:51

Srbija dobila investicioni rejting! U buduće će kamate za investicione kredite biti znatno manje! (VIDEO)

Tanja Andrić

Live TV

Srbija dobila investicioni rejting! U buduće će kamate za investicione kredite biti znatno manje! (VIDEO)

Podeli vest

Srbija je dobila investicioni rejting! Na ovu temu u "Info jutru" govorio je ekonomista, prof. dr Mihajlo Rabrenović.

Ekonomista, prof. dr Mihajlo Rabrenović rekao je da je ovo zaista istorijski trenutak za našu zemlju.

-Srbija ovim potezom postaje još bolje mesto za život. Predsednik je rekao da je to nešto što čekamo čitavu deceniju. U savremenom svetu, sve se meri. Tako postoje međunarodne ekspertne organizacije koje utvrđuju rejting za investicije svake pojedinačne države. To nas zaista obavezuje da nastavimo dalje. Mi smo za ovih deset godina odskočili za četiri koraka na toj lestvici. Sada investitori iz stranih zemalja mogu još relaksiranije da ulažu kod nas. To dovodi naše javne finansije na stabilnu poziciju. To je nešto što će nam omogućiti veće plate, veće penzije, veća socijalna davanja... Više će moći da se zarađuje, pa ćemo više moći da potrošimo. Karakteristika strane investicije je nešto što stvarno može da nas raduje. Ovo je primer strategijskog menadžmenta na delu- rekao je Rabrenović.

Foto: Tanja Andric

Mihajlo Rabrenović

On je napravio jasnu razliku između situacije u našoj zemlji koja je bila pre 12 godina u odnosu na ovo što je danas.

-To je rezultat ozbiljne politike i može da se napravi razlika. Pre je Srbija bila zemlja u kojoj je malo ko želeo da investira. Sada investitor zna da je modernizovana javna uprava, elektronska uprava, mnogo toga je učinjeno da Srbija postane atraktivna destinacija. Troškovi našeg zaduživanja za investicije biće mnogo manja jer je procenjeno da su rizici mnogo manji- rekao je Rabrenović.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)
Live TV

Izrael najavljuje moćnu odmazdu! Nabhan: Evropljani su izvršili pogrom nad Jevrejima, a ne muslimani! (VIDEO)

Dok se približava eskalacija sukoba na Bliskom istoku, narod se sve više buni. Dok je većina naroda na strani Libana, svetski lideri su na strani Izraela. Da li više iko sluša reč naroda? Na ovu temu u "Info jutru" govorili su bivši ambasador Palestine u Srbiji Mohamed Nabhan, naučni savetnik, prof. dr Dragan Petrović i Srba O Filipović, analitičar.

05.10.2024

09:39

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija