• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

03.10.2024

20:33

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata!

Aleksandar Jovanović Cile

Live TV

Izrael napao bazu u Siriji! Severna Koreja jedva čeka da napadne Južnu Koreju i Japan! Sveopšti rat kuca na vrata!

Podeli vest

Svi govore o onome što se dešava na Bliskom istoku i smatraju da to nije toliko daleko od Kosova i Metohije. Na granici smo sveopšteg rata. Izraelski napadi na ruske baze daju novu dimenziju. Čeka se reakcija Rusije jer su ipak napadnuta njena vojna postrojenja u oblasti Sirije. Na ovu temu u emisiji "Otvoreni studio" govorio je društveni analitičar Saša Boriojević i pukovnik u penziji Srbobran Radić.

Društveni analitičar Saša Borojević analizirao je situaciju u celom svetu i povezao je sve događaje koji su se već desili, sa onim koji bi hipotetički mogli da se dogode u narednih godinu dana.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Saša Borojević

-Ovaj narativ koji je upotrebljen me podseća na ono kako je Olbrajtova pričala o Srbiji. Ovo je medijska priprema koja se savršeno uklapa u američku kampanju za izbore. Sravnjen je sa zemljom manastir izgrađen u 15. veku. U Rusiji su se prvi put čule sirene za sve ruske državljane, dakle Rusija se sprema za eventualni napad. Zelenski je objavio da su oni napravili balističke rakete, što je laž. Ovde je rat marioneta. Ovde su gađali i rusku bazu. Moramo da znamo da je na primer Tramp rekao da bi dao još veću pomoć Izraelu. Toliko o tom Trampu koji je za mir. Severna Koreja jedva čeka da se sve ovo zakomplikuje kako bi napala Južnu Koreju i Japan. Imate onda Francusku koja je izjavila da odbija da priprema napad na Iran. Iran je odgovorio da ako se napadnu naftna postrojenja u Iranu, biće napadnuta ostala naftna postrojenja koja kontroliše Amerika. Ja mislim da se ništa od ovoga neće desiti. Mislim da će krvavo platiti iranski zastupnici u Sririji, ali i da će Liban imati odmazdu zbog svega ovoga. Danas je ponovo zasipana Palestina, odnosno Gaza. Mene ne bi začudilo da ova osveta bude usmerena ka Rusiji. Ne bi me začudilo da neke zemlje Bliskog istoka stradaju zbog svega ovoga, a to su pre svega Šiti koji su najbrojniji. Ja očekujem da će prvi udar osvete Izraela biti ne na Iran, nego na iranske saveznike- rekao je Saša Borojević.

Pukovnik u penziji Srbobran Radić rekao je da Donald Tramp za svoj komentar o Izraelu zaslužuje čistu jedinicu.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Srbobran Radić

-Imamo jednu situaciju gde je psihološko propagandno delovanje broj jedan. Otvorena je Pandorina kutija. Vidimo da im je krajnji cilj uništenje Irana. Ali kako uništiti Iran koji ima fantastične veze sa progresivnim svetom. Da ne govorimo kakvu podršku ima od arapskih i muslimanskih zemalja. Zašto su Amerikanci sada tolike snage koncentrisali? Iran je sada udario sa balističkim raketama. Svaka od tih raketa je u početku samo ona sa svojim motorom, a onda ide u stratosferu u svet mirnoće i tišine. One mogu da nose bojeve glave različitih vrsta. Iran je pokazao da sve zemlje u krugu može da dohvati sa svojim raketama. Lansiraju se razne informacije, a istina se skriva. Da su spremne snage da reaguju i sa jedne i sa druge strane, to je tačno- rekao je Srbobran Radić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Vesti

Ministar Milićević poručio u Brčkom: "Ako zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo i svoju budućnost" (FOTO)
Politika

Ministar Milićević poručio u Brčkom: "Ako zaboravimo svoju istoriju, izgubićemo i svoju budućnost" (FOTO)

Ministar bez portfelja zadužen za koordinaciju aktivnosti i mera u oblasti odnosa Republike Srbije s dijasporom Đorđe Milićević prisustvovao je večeras Četvrtom tradiocionalnom druženju Ozrenaca u Brčkom. Zavičajno udruženje Ozrenaca iz Brčkog godinama unazad organizuje okupljanje Ozrenaca i potomaka sa ciljem promovisanja srpske kulture, običaja, igre i pesme, nošnji i svega onoga što čini identitet našeg naroda, a sve u cilju očuvanje nacionalnog jedinstva među Srbima kao temelja opstanka našeg naroda.

03.10.2024

21:00

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča
Kultura

Filharmonijski koncert uz dela Prokofjeva i Šostakoviča

Beogradska filharmonija nastupa prvi put pod dirigentskom palicom Haime Martina i predstavlja mladog violinistu Johana Dalenea, u petak 4. oktobra (Kolarac, 20č). Koncert nosi naziv “Živeti sa neprijateljem”, a orkestar izvodi dela Prokofjeva i Šostakoviča.

03.10.2024

14:31

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija