• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

02.10.2024

08:56

Jevreji protestuju protiv divljanja Netanjahua! Više od milion građana Izraela napustilo je svoju državu! (VIDEO)

Pedja Milosavljević

Live TV

Jevreji protestuju protiv divljanja Netanjahua! Više od milion građana Izraela napustilo je svoju državu! (VIDEO)

Podeli vest

Iran je napao Izrael! Svet je još jedan korak bliže katastrofi. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je analitičar, prof. dr Stevica Deđanski.

Analitičar prof. dr Stevica Deđanski govorio je o tome da li je svet za korak bliži katastrofi.

-Očigledno da je ovo drugačije, a možda i nije. Deluje da je udar ozbiljniji i da nije dogovoren. Za ovaj prvi ne znamo da je dogovoren, ali liči da jeste. Izrael je bio spreman. Iran je demonstrirao da može, nije napravio štetu. Velike sile su Kina, Rusija i Amerika. Izrael je velika sila zbog Amerike. Moramo da budemo fer i kad kritikujemo. Amerika je u ovom momentu redila na tome da ne dođe do prelivanja. Mislim da su još uvek pritisci velikih sila da ne dođe do toga- rekao je Deđanski.

On je istakao da nije poenta u Jevrejima.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Stevica Deđanski

-Jevreji su stradalni narod, njima ne treba ovo. Imamo izjave Jevreja koji su protiv Netanjahua. On nastavlja to da radi jer ima vladu koja je ekstremna, a drugo, on je pre početka sukoba bio proganjan. Nemoguće ga je zaustaviti jer je to za njega borba za ličnu vlast i lični život. Ne sme da se skače po međunarodnom pravu kako ko želi. Kada Rusija napadne Ukrajinu iz svojih razloga, to se naziva agresijom. Da li je ovo agresija? Napadneš Liban i kažeš da ratuješ sa Hezbolahom. Na Zapadu, kada neko nekoga ubije, jure se teroristi, a ne ubijaju se deca. Više od milion Jevreja je otišlo iz Izraela- naveo je Deđanski.

On je rekao da se Bliski istok ne može rešiti bez priznanja države Palestine.

-Mora da se poštuje međunarodno pravo. Ovde nastaje nova podela snaga u svetu koja znači da više neće biti dominantna jedina sila u svetu. Kina je nezaustavljiva! Sada se tu mešaju interesi. Amerika i dalje želi da ostane jedina sila, a drugi to ne žele. Iran je ispalio sto projektila. Iran je mnogo velika sila, nema sto projektila, ima mnogo više. Ovo je ispipavanje kako će da se reaguje- rekao je Deđanski.

Celu emisiju pogledajte u videu ispod:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)
Live TV

Šta znači biti pametan Srbin? U savremenom društvu živimo kao bića bez svesti! (VIDEO)

Kažu da je uporna manipulacija putem javnih glasila dovela do toga da se vrši ogroman uticaj na mozgove. Ako bismo se vratili u prošlost, setili bismo se Milana Grola koji je napisao da nikada nije želeo da bude ni veliki ni mali Srbin, već pamentan Srbin. Šta znači biti pametan Srbin u 21. veku? Na ovu temu u emisiji "Stav" govrili su istoričar Bojan Dimitrijević i Slavoljub Kačarević.

01.10.2024

13:39

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija