• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.10.2024

09:00

Nikad bolji odnosi Srbije i Turske! Erdogan nekoliko puta predsednika Vučića nazvao prijateljem!

Peđa Milosavljević

Live TV

Nikad bolji odnosi Srbije i Turske! Erdogan nekoliko puta predsednika Vučića nazvao prijateljem!

Podeli vest

Poseta turskog predsednika Srbiji od izuzetnog je značaja za našu zemlju. Na ovu temu u "Info jutru" govorili su Emil Zoronjić, ekonomista Goran Puzić, a uživo u program javio se i analitičar Jahja Ferhatović.

Analitičar Jahja Ferhatović rekao je da je ovo jedna od važnijih poseta.

-Ona svedoči o jačanju dobrih veza i ono što je najznačajnije je put mira i stabilnosti. Turska kao jedan od važnijih faktora mira i stabilnosti ovde bude u smislu izvoza mira i stabilnosti. Smatram jako bitnom ovu posetu. Voleo bih da investicije budu još značajnije. Kina ulaže 600 miliona eura. Ekonomija je takva da ljudi imaju tamo gde imaju najbolje uslove. Oni su pre toga otišli u BiH, ali tamo nisu dobili takve uslove- rekao je Ferhatović.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Emil Zoronjić rekao je da su odnosi Srbije i Turske kroz dugi niz godina bili različiti.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Emil Zoronjić

-Zanimljivi su odnosi Turske i Srbije. Od 2002. Erdogan je na vlasti u Turskoj i bilo je oscilacija. To su diktirale političke prilike. Turska je među prvima priznala Kosovo. To su stvari o kojima su njih dvojica juče razgovarali. On je došao iz Tirane gde je decidno rekao da će turski dronovi biti u Tirani. Kada Turska gleda na Balkan, postoje dva dela. Jedan je direktno povezan sa Turskom, a to je deo gde žive muslimani i drugi deo je Srbija, Grčka, Hrvatska...- rekao je Zoronjić.

Ekonomista Goran Puzić rekao je da je ovo istorijska poseta.

Foto: Inofrmer/Pedja Milosavljević

Goran Puzić

-U nekim svetskim okvirimo neki smatraju Tursku regionanom silom. Ja smatram da je ona svetska sila. Njihov geostrateški položaj je takav da moraju da predstavljaju silu u svetu. Turska teritorija obuhvata prostor i Azije i Evrope. Turska je članica preko dvadeset najvažnijih svetskih organizacija. Predsednik Erdogan želi da uže u EU, ali sa druge strane je toliko racionalan da razvija izuzetno dobre odnose i sa zemljama BRIKS-a- rekao je Puzić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)
Live TV

Zoran Marijanović je nevin, u pitanju je organizovani zločin? Novi momenti oko ubistva pevačice isplivali na videlo! (VIDEO)

Zoranu Marijanoviću nastavljeno suđenje za ubistvo supruge Jelene Marijanović. Sudsko veće je pozvalo kao svedoka kumu, kao i Jeleninu tetku koja se nije pojavila u sudu. Kuma je svedočila da se sa Jelenom čula neposredno pre nego što je ubijena. Na ovu temu u "Info jutru" govorio je kriminolog Dobrivoje Radovanović. Uživo u program javili su se i Nenad Šipka iz Centra za forenzička istraživanja kao i advokat Nebojša Milosavljević.

11.10.2024

13:01

sledeća vest

Vesti

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

Imate ove simptome? Proverite da li vam fali vitamin C
Zdravlje

Imate ove simptome? Proverite da li vam fali vitamin C

Vitamin C jedan je od važnijih nutrijenata, koji u našem organizmu igra ključnu ulogu u održavanju dobrog zdravlja. Iako ga često preporučuju kada smo prehlađeni, on za naše telo predstavlja mnogo više od samog leka za prehladu.

12.10.2024

10:00

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!
Srbija

Po ovome se prepoznaje Topola!

Po uzoru na ostala mesta u Srbiji, čije trgove krase ogromna trodimenzionalna slova kojima je ispisano ime grada, omiljene lokacije za selfije mladih i gostiju, i Topola je dobila takav simbol!

11.10.2024

15:16

Nauka