• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

14.10.2024

22:11

Ukrajinci više nisu čak ni ljudi, oni su potrošni materijal! Mrtvi i raseljeni broje se milionima, Zelenskom više niko ne veruje!

informer.rs

Live TV

Ukrajinci više nisu čak ni ljudi, oni su potrošni materijal! Mrtvi i raseljeni broje se milionima, Zelenskom više niko ne veruje!

Podeli vest

O svim važnim geopolitičkim temama u emsiji "Rat uživo" govorili su novinar Dragan Vujičić i prof. dr Boris Bratina sa Filozofskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici.

Novinar Dragan Vujičić rekao je da je rusko stanovništvo tek sada počelo da shvata da je ovo u Ukrajini rat.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Dragan Vujičić

-Pobeda se odlaže na 6 godina. Za 6 godina, kada Rusija napadne EU, doći će pobeda. Oni pričaju drugu priču, priču o izgubljenom ratu. Ukrajina je manje tu izgubila, više je izgubila Evropa. Ukrajinci se ne računaju čak ni kao ljudi, nego kao potrošni materijal. U ovom trenutku Srbiju napušta kapetan vojnog broda koji je ovde kod nas predstavio knjigu "Kursk" koja takođe ima svoj simbolični smisao. Ovaj upad u Kursk je politička odluka. Planirana je kao faktor iznenađenja. Rusi su uspeli da je amortizuju i tu su samleli 12 brigada. Već imaju oko 20.000 mrtvih. Šta je  novo kod ruskih oficira? Oni su tek sada shvatili da je ovaj rat ozbiljan. Oni su imalli specijalnu vojnu operaciju i to se nije videlo u velikoj Rusiji. Sada je zaista sve zategnuto. Oni su krenuli da završavaju taj posao i skoro ćemo videti i epilog. Cena granate raste, a Ukrajincima su objasnili da će milion dronova zameniti sa milion granata. Stanje svesti ukrajinskog naroda je takvo da oni Zelenskom ne veruju više ništa. To je smak pameti. Težište cele priče je na tome da više nema ljudi. Imate preko milion mrtvi, tri puta toliko ranjenih... Imate ljude koji su raseljeni, oni više neće biti Ukrajinici. Oružane snage Ukrajine kažu da imaju 120.000 vojnika koji su obučeni i opremljeni da mogu da ratuju. Mi se suočavamo sa tim da Bajden dolazi da predstavi neki svoj plan. Da ne pričamo o tome kakvi su njegovi planovi- rekao je Vujičić.

Prof. dr Boris Bratina, Filozofski fakultet u Kosovskoj Mitrovici istakao je da je sramotno to na koji način se Zapad odnosi prema ukrajinskim vojnicima.

Foto: Aleksandar Jovanović Cile

Boris Bratina

-Ovaj dobitak na propagandnom polju od napada na Kursku oblast je dobitak, ali je to vojnički nerezonska akcija. Dva-tri dana nije se znalo šta se dešava. Oni koji su Ukrajincima savetovali tu akciju smatrali su da je taj propagandni efekat mnogo efektniji nego sve ono što će uslediti posle. Odnos prema Ukrajincima je nešto najstrašnije u Evropi, osim odnosa prema Srbima. Ukrajincima su stradale generacije, od čega će se oni vrlo teško oporativi. To je nenadoknadiv gubitak. Nikome se ne ratuje toliko dugo. Među Moskovljanima se osetila neka vrsta nezadovoljstva kada se desio upad u Kursku oblast. U principu je situacija takva da je front skraćen, a Rusi ih na svim delovima napadaju. Ono što ne prođe na jednoj strani, proći će na drugoj. Pričamo o toj nekoj jadnoj Evropi koja će da nastrada od Amerikanaca. Svako ko zna elementarnu istoriju Evrope, zna da je to kolonijalni deo sveta koga ne treba žaliti. U evropskoj kulturi postoji ponešto dobro, ali ona sadrži rasizam koji je nešto neodvojivo od evropske kulture. Vi vidite da su rasitsti bili jedni od najvećih mislilaca: Karl Marks, Hegel... Smatrali su da tamo negde žive ljudi koji su predodređeni da budu robovi. To se zapravo nije promenilo. Mi smo Marksa prečisitili od delova gde se on vrlo rasistički odnosi prema Slovenima- rekao je Bratina.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)
Live TV

Sukobi u svetu počinju da prete i Balkanu? Srpski narod koji živi bilo gde van matice uzurpiran je i mučen! (VIDEO)

Uprkos svim mirovnim konferencijama,, svet i dalje srlja ka kolapsu. Sukobi su sve veći, a za to vreme mi se trudimo koliko možemo da sve to izbegnemo. Balansiramo koliko možemo da ne bismo postali deo tog haosa koji je sve veći i sve širi. Da li ćemo uspeti da sprečimo "zapaljivanje" Balkana, a čini se da velike sile baš to hoće. Na ovu temu u "Otvorenom studiju" govorili su prof. dr Dejan Miletić iz Centra za proučavanje globalizacije, pukovnik u penziji MIloje Pršić i Marko Šćepanović, savetnik potpredsednika Vlade i ministra unutrašnjih poslova.

14.10.2024

20:05

sledeća vest

Vesti

Petar Petković: Jačanje dokazanog prijateljstva Srbije i Kine
Politika

Petar Petković: Jačanje dokazanog prijateljstva Srbije i Kine

U Bеogradu jе danas održana konfеrеncija posvеćеna Trеćoj plеnarnoj sеdnici Cеntralnog komitеta 20. Kongrеsa Komunističkе partijе Kinе na kojoj sе prisutnima obratila šеfica kinеskе dеlеgacijе, član Cеntralnog komitеta KPK i dirеktor Državnе komisijе za rеformu javnog sеktora Li Sjaosin, kao i član Prеdsеdništva Srpskе naprеdnе strankе dr Pеtar Pеtković, uz učеšćе i ambasadora Narodnе Rеpublikе Kinе u Srbiji njеgovе еksеlеncijе Li Minga, prеdstavnika Socijalističkе partijе Srbijе Ivicе Radovića i naučnog prеdstavnika Instituta za mеđunarodnu politiku i privrеdu Alеksandra Mitića.

14.10.2024

19:12

Hronika

JOŠ Hronika VESTI

Sport

Planeta

Zabava

Magazin

JOŠ Magazin VESTI

Džet set

Srbija

Nauka