• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

28.12.2018

15:32

DODIK O JAVNIM ISTUPIMA DRAGIČEVIĆA: Njegove izjave o Srbiji i Vučiću su neprimerene!

Balkan

DODIK O JAVNIM ISTUPIMA DRAGIČEVIĆA: Njegove izjave o Srbiji i Vučiću su neprimerene!

Podeli vest

Davor Dragičević je povodom toga što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao informacije da su među policijskim snagama na Trgu Krajine bili i pripadnici policije Srbije, rekao za sarajevsku TV1: "Šta Vučić ima da traži ovde?

Otac nesrećno stradalog mladića Davida Dragičevića, Davor, najnovijim izjavama je sa optužbi o odgovornosti vlasti u Banjaluci za nerešavanje tog tragičnog slučaja uputio je i političkih ocene koje se tiču Srbije i njenog predsednika, a predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik ocenio je da tu "nije reč o pravdi i istini", i tvrdi da je Dragičević odavno u političkim vodama.

- Očigledno je, i treba svima biti jasno, da ovde nije priča o pravdi i istini. Dragičević je odavno u političkim vodama. Njemu je važnije da se sastane sa Željkom Komšićem da pokušaju napraviti neku „antirepubličku aktivnost" nego da prihvate pruženu ruku Aleksandra Vučića, koji ima puno razumevanje da podrži upravo proces traženja istine i pravde - smatra Dodik.

On je u izjavi Tanjugu istakao da, za razliku od Dragičevića, uvek voli da se sretne sa predsednikom Srbije Alleksandrom Vučićem, te da daleko više voli i Beograd i Vučića, nego što voli da se sastaje sa Komšićem.

SADA JE SVE JASNO! Davor Dragićević otišao u Sarajevo da NAPADNE SRBIJU!

Ocenio je da su izjave i osuđivanje Srbije Dragičevića neprimerene.

- Sada bi vlast i javnost u Srbiji trebalo da vidi kako treba da se odnose prema dobronamernim porukama i željama da se pomogne. Radi se o političkom konceptu. A pošto se radi o političkm konceptu, ja kao predstavnik najveće stranke moram da se suprostavim svakom procesu, koji ide na to da se uruši RS. Neće ga urušiti ni Dragicević, ni oni koji se soldiarišu na politički desktruktivnim porukama prema RS - poručio je Dodik.

On je podvukao da će ostati privržen tome da se nađe istina i da se dođe do pravde za stradanje njegovog sina.

Istovremeno je kazao da se Dragičević, u pokušaju da se bavi politikom i ostvarenju nekih ciljeva, ipak zaneo.

SRPSKA OPOZICIJA HOĆE HAOS U DRŽAVI! ĐILAS NAREDIO: Napadati Srbiju i za hapšenja u Banjaluci!

Njegove poruke su, kaže, zanesenjačke, a nemaju veze sa pravdom.

- Zamislite, on se poziva na to da se u RS navodno krši zakon. Ko je kršio zakon nego on? Devet meseci se ovde održavaju protesti mimo zakona, bez ikakvog odobrenja. Napadaju institucije. Bez obzira ko stoji iza njih, tako ne može - kaže Dodik.

Davor Dragičević je povodom toga što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić demantovao informacije da su među policijskim snagama na Trgu Krajine bili i pripadnici policije Srbije, rekao za sarajevsku TV1: "Šta Vučić ima da traži ovde? Ko je on? I on će tamo (u Srbiji) dobiti šta treba".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
bk

pre 5 godina

taj davor je sigurno neki ustasa,treba to deportovat za zagreb hitno

Rada

pre 5 godina

Nekome ocigledno smeta jak i ujedinjen srpski narod i saradnja koju imaju Srbija i Republika Srpska i zato se sada pokusava da dodje do razaranja RS. Sramotno ponasanje ljudi koji rade protiv srpskog naroda i pljuju predsednika Vucica

mimi

pre 5 godina

Njegove izjave o Srbiji i Vučiću su neprimerene!

Tresimesi1

pre 5 godina

Politizacija nekog nesrećnog slučaja je najgori i najbizarniji oblik iskorišćavanja nečije smrti, ne bi li se emotivno prenapregnuta situacija okrenula u korist tih koji sebi daju za pravo da izazivajući nerede destabilizuju region.

Nina

pre 5 godina

Razumem nesrecnog coveka Davora Dragicevica,jer je veliku nesrecu doziveo.Ne daj Boze nikom.Ali opet ne shvatam zasto prica lose o Predsedniku Vucicu?Mislim da su njegove izjave neprimerene.Predsednik Srbije Aleksandar Vucic,ne zeli nikom zlo,vec pomaze svima,koliko je u mogucnosti.

Jovanović

pre 5 godina

Ne može niko da svađa Srbiju i Srpsku, a pogotovu neko ko smrt vlastitog deteta koristi za potrebe loše promocije.

Vladimir

pre 5 godina

Nikome neće uspeti da napravi razdor odnosno sukob među Srbima,ma gde god se oni nalazili.

Patriot

pre 5 godina

Ne kazu dzaba "ne daj Boze da se Srbi sloze", i ovde je izgleda slucaj da nekome smeta sloga Srba, neko kome smeta Dodikova pobeda na izborima i pobeda Srba ocigledno da zeli da nas zavadi,ali necete uspeti, braco Srbi budite slozni i jaki!

Ana

pre 5 godina

Očigledno je da hoće da zavade ljude u Srbiji i da provokacijama naprave haos u državi....Sve je ovo zavist, koju mnogi osećaju prema predsedniku Vučiću!

Vana

pre 5 godina

Srbiju ne treba mesati u nesto u sta se ni sama nije mesala zarad politike.

NB

pre 5 godina

Sramota je da se tragedija jednog mladića tako surovo zloupotrebljava da bi se rušila jedina institucija koja garantuje opstanak Srba u BIH a to je Republika Srpska. Ali to neće proći, jer narod na izborima kontinuirano daje podršku politici Dodika i Vučića, koje je za očuvanje i Srbije i Republike Srpske.

Aleksa

pre 5 godina

Kakve sada veze ima Vucic i sa ovom situacijom?? Nisu uspeli na izborima da naprave haos u Republici Srpskoj, pa sada nazalost koriste smrt mladica za neke druge stvari, strasno...

Aleksa

pre 5 godina

Ne znam samo o okjim policijskim snagma iz drugih gradova prica dragicevic, kao da republika Srpska nema dovoljno policije da regulise protest od 100 ljudi, nego im treba policija iz Srbije.

dejana

pre 5 godina

Zele da sruse Republiku Srpsku ali im nece poci za rukom.

Anja

pre 5 godina

Strasno je da koristi detetovu smrt sa politikom...

Marko

pre 5 godina

Koliko se moze zakljuciti da je taj Dragicevic izgubio kompas.

Rafa

pre 5 godina

Nista im nije sveto, ni smrt mladica da zavade narod.

Mala

pre 5 godina

Oni bi da zavade Srbiju i RS.Ali im to nece uspeti nikada.

Goran

pre 5 godina

Čovek je očigledno zloupotrebi svoju tragediju i sada po nalogu nečijem proba da mi Ira Republiku Srpsku.

Provokator

pre 5 godina

Kakav to čovek koristi takve stvari u političke svrhe? Srbija nije umašana u proteste, kk može da poveruje da u Republici Srpskoj nema dovoljno policajaca da pokrije inauguraciju?

Haha

pre 5 godina

Kakve veze ima Vučić i Srbija sa ovim protestima? Optavite nas na miru!

Branko

pre 5 godina

Niko ne moze nista neprimeeno da kaze za predsednika Srbije!

Kosta

pre 5 godina

Neprijatelji srpskoga naroda koriste ovu tragičnu situaciju i zajedno sa roditeljima nastradalog mladića pokušavaju da destabilizuju RS iSrbiju. Uvlače našu državu, pripadnike MUP u nešto sa čim nemamo nikakve veze. Očigledno su oni koji bi da razbiju jedinstvo RS I Srbije pomislili da je sad trenutak. Prevarili su se, ostajemo čvrsto na svom putu, a zalažemo se da RS opstane u BIH.

Bojan

pre 5 godina

Politicko istupanje i napad na predsednika Vucica govori o pozadini tih desavanja u R.Srpskoj.

Milorad

pre 5 godina

Srbija nema nikakve veze sa ovim u RS i nije fer da je uvlace u to.

Boka

pre 5 godina

Da to zaista nije lepo mesa i proziva nekog koji nema nikakve veze.

Mašnica

pre 5 godina

Smrt mladića se zloupotrebljava da bi se postiglo nešto što opozicija nije uspela na izborima.

Nesko Prodanovic

pre 5 godina

Nedavne izjave gospodje Dragicevic o umesanosti srpskih policajaca u Banjaluci, a sada izjave Davora Dragicevica pokazuju nam ko su nalogodavci ovakvih lazi. Jadan pokusaj da se narusi prijateljstvo izmedju Srbije i Republike Srpske i jos jadnije sto se jedna tragedija koristi u politicke svrhe.

Miloš

pre 5 godina

Uzaludni pokušaji da se srbi zavade kako bi se rasturila Republika Srpska. Neće im proći

Ana

pre 5 godina

Bol za izgubljenim detetom je razumljiva i žao mi je svaki izgubljeni mladi život. Ono što mi je veoma nerazumljivo i nelogično da mu je musliman advokat a najbolji sagovornik Hrvat.Neka pita roditelje čiju su decu koje su pobile muslimanska i hrvatska vojska šta će reći o takvom prijateljstvu.

Saša Marić

pre 5 godina

Ovaj čovek je iz statusa bola prešao u politiku , mislim šteta mladoga ugašenoga života , ali siguran sam da niko od državnih organa nije stojao iza ubistva njegovog sina , a sumnjam da je isti bio neki faktor sa svojim političkim stavom da bi iko zataškavao bilo šta. Jednostavno nema ni tragova ni dokaza koji vode prema počiniocima zločina , nego čovek u svome bolu i ludilu izmišlja nepostojeće neprijatelje.

Aki

pre 5 godina

Ovo je klasican pokusaj razdora i stvaranja mrznje medju Srbima koji zive u Srbiji i Republici Srpskoj. Zalosno je sto je morao da plati cenu jedan mlad ljudski zivot

janko

pre 5 godina

Pokušavaju da ocrne Vučića i Dodika ali im to ne uspeva.

Jovana

pre 5 godina

Covek koji radi za mir svih nas ,trebalo bi da se postuje.

ognjen

pre 5 godina

Tužno, pa zar smrt deteta da koristi za obračlun sa Dodigom i Vučićem,

Izbori 2024

Vesti

TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?
Live TV

Kurti ima ogromnu podršku Albanaca zbog ugnjetavanja Srba! Da li treba da napustimo Savet Evrope ako tamo budu primili lažnu državu?

Šiptarski ekstremisti predvođeni Kurtijem i Vjosom Osmani hoće da naprave novu Srebrenicu na Kosovu i Metohiji. Samo čekaju da se prizna sramna rezolucija i prihvatanje Kosova i Metohije u Savet Evrope da bi mogli da tuže Srbiju. Na ovu, ali i na druge važne teme u "Info večeri" govorili su Gavrilo Kovačević, predsednik opštine Zemun i Vladimir Kljajić, politikolog. Uživo u program putem vajber uključenja javio se pukovnik Milan Jolović koji je komentarisao moguće donošenje sramne rezolucije o Srebrenici.

30.04.2024

21:41

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)
Live TV

Žestok sukob u studiju Informera! Da li je Ukrajina propala kao država, ili Rusija potencijalno gubi rat? (VIDEO)

Velika partija šaha se i dalje igra. Postavlja se pitanje čije figurice su u boljoj pozicji. O ratu u Ukrajini govorili su Na ovu temu u emisiji "Rat uživo" govorili su prof. dr Stevica Deđanski iz Centra za razvoj međunarodne saradnje i Darko Obradović, Forum za strateške analize. U program se, putem vajber uključenja, uživo uključio i analitičar prof. dr Sergej Boljevič.

30.04.2024

19:25

JOŠ TV VESTI

Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak
Hronika

Završeno veštačenje optuženog profesora glume Miroslava Aleksića! Utvrđivano da li može da prati suđenje, a ovo je zaključak

Lekarsko veštačenje Miroslava Mike Aleksića, koje je trebalo da utvrdi njegovu procesnu sposobnost, dostavljeno je Višem sudu u Beogradu nakon zahteva sudskog veća zbog čestih odgoda ročišta uz objašnjenje da je vlasnik škole glume, koji je optužen za silovanje i polno uznemiravanje sedam polaznica škole, u lošem zdravstvenom stanju.

01.05.2024

08:02

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija