• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

14.05.2019

11:45

AMERI IZDALI MILA! SAD pokazale kako prolaze nihovi "partneri" KAD IM VIŠE NISU POTREBNI!

Balkan

AMERI IZDALI MILA! SAD pokazale kako prolaze nihovi "partneri" KAD IM VIŠE NISU POTREBNI!

Podeli vest

Američki Stejt department uklonio je sa svog sajta izjavu o presudi za "državni udar" u Crnoj Gori u kojoj je, između ostalog, bilo akcentovano da je presuda kojom su dva oficira GRU proglašena krivim, jasna pobeda vladavine prava koja je razotkrila drski pokušaj Rusije da podrije suverenitet jedne nezavisne evropske nacije

Stejt department je to uradio na direktan zahtev kancelarije državnog sekretara Majka Pompea, koji je time želeo da "omekša" ratobornu retoriku SAD prema Moskvi uoči njegove posete Rusiji. Na pitanje crnogorskog javnog servisa zašto je pomenuto saopštenje uklonjeno, Ambasada SAD u Podgorici je kratko odgovorila da nema komentar.

Ipak, iz izjave Pompea od 5. maja za televizijsku mrežu En-Bi-Si jasno se vidi da za Vašington odnosi sa Moskvom imaju mnogo veći značaj od osude "državnog udara" u Crnoj Gori. Pompeo je poručio kako se nada da Amerika i Rusija "mogu pronaći mesta gde mogu da se preklapaju u svojim interesima", se podrška presudi za "državni udar" u Crnoj Gori Stejt departmentu potkrala "slučajno" i "greškom", ali i da je brzo ispravljena. 

ŠTA SE SAD OVO DESILO!?! Pompeo povukao izjavu Stejt departmenta o "Državnom udaru" u CG!

Predsednik Prave Crne Gore Marko Milačić smatra da su se u poslednjem, vrlo kratkom periodu u odnosu zvaničnog Vašingtona prema slučaju "državni udar" dogodila dva veoma slikovita fenomena.

- Prvo, podrškom sudskom procesu za takozvani "državni udar", SAD su se flagrantno umešale u unutrašnje stvari Crne Gore. Ono što je paradoksalno, jeste da su ishitrenom podrškom američke ambasadorke u Crnoj Gori SAD indirektno optužile i sopstvene građane koji se takođe nalaze na listi optuženih u ovom slučaju, a radi se o ljudima koji su pripadnici CIA i FBI.Ako se tome doda i drugi slučaj, gde je visoki zvaničnik SAD Majk Pompeo povukao izjavu o mešanju Rusije u izborni proces i unutrašnje stvari Crne Gore sa zvaničnog sajta Stejt dipartmenta, onda vidimo nove momente u američkoj spoljnoj politici, koji i kroz prizmu Crne Gore reflektuju šta se to dešava i na nešto širem globalnom planu -  kaže Milačić za Sputnjik.

On dodaje da iako smo mi proteklih decenija navikli da se SAD predstavljaju kao globalna sila koja ima jasan plan i strategiju, čak se i u slučaju odnosa SAD prema navodnom pokušaju puča u Crnoj Gori jasno naziru obrisi nesnalaženja i očigledno nedovoljno jasne spoljne politike aktuelne američke administracije.

MANDIĆ OTKRIVA: Rekao sam VUČIĆU I DODIKU da MILO STOJI IZA PRESUDE ZA "DRŽAVNI UDAR"!

- Od kad su se Rusija i Kina vratile na svetsku pozornicu i od kada svedočimo policentričnom svetu, vidimo da se Sjedinjene Američke Države sve više gube i da lutaju u geopolitičkoj areni i ovi primeri pokazuju neku novu sliku sveta, čak i na primeru Crne Gore koji je relativno mali - smatra Milačić. 

Što se, pak, tiče teze koju često zagovaraju crnogorski zvaničnici da su SAD i Crna Gora strateški partneri, Milačić je uveren da su u pitanju samo isprazne floskule.

- Crnogorska vlast često govori da su oni partneri sa SAD i da je reč o "strateškom partnerstvu". Međutim, ovde nije reč ni o kakvom strateškom partnerstvu, zato što je crnogorska vlast marionetska i kolonijalna. Sa strane SAD mi njima nesmo partneri, ne samo zato što smo mali, nego zato što mi njima isključivo služimo za ostvarivanje svojih interesa u ovom delu Evrope i sveta.

DAČIĆ O PRESUDI ZA "DRŽAVNI UDAR" U CG: Ima tu dosta čudnih stvari, SRBIJA ĆE SE OZBILJNO POZABAVITI TIM SLUČAJEM!

- Međutim, da je za Ameriku vrhovni bog interes, vidi se i po tome što su oni spremni da potpuno gurnu u stranu to navodno strateško partnerstvo kada njima to nije potrebno, a Pompeo je očigledno shvatio da mu remećenje odnosa sa Rusijom u kontekstu Crne Gore ništa ne treba uoči njegovog susreta na najvišem nivou u Sočiju, tako da su oni prosto gurnuli po strani svoje "partnere" u Crnoj Gori i to je nešto što bi trebalo da otrezni svakoga u Crnoj Gori, pa i samu vlast. To guranje u stranu "državnog udara", koje je sada uradio Pompeo, zapravo je isto ono "guranje" koje je uradio Donald Tramp premijeru Crne Gore Dušku Markoviću, samo je to sada učinjeno drugim sredstvima, u kontekstu izjave koja je povučena sa zvaničnog sajta Stejt departmenta -  kategoričan je Milačić. 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Sandra

pre 4 godine

Nisu Ameri pustili Mila niz vodu već se Pompeo sastaje sa Lavrovim pa nisu hteli da Rusima dolivaju ulje na vatru sa Crnom Gorom. Briga Amere za Mila.

milo

pre 4 godine

ha ha ha Kakve gluposti izmisljaju Srbi,samo neznam dal seAutor lazi napio Vode ili Splacina...Jer laze Ko pijan,,

Vera

pre 4 godine

Papa Franja je zvanično dozvolio hodočašća u Međugorje koje već sada zovu "ispovedaonica Evrope" dešavaju se i čudesna ozdravljenja i preobraćenja i muslimana i pravoslavaca i nevernika a već ima više hodočasnika nego ikada do sada a mediji ćute.... Index.hr Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje

Vera

pre 4 godine

Papa Franja je zvanično dozvolio hodočašća u Međugorje koje već sada zovu "ispovedaonica Evrope" dešavaju se i čudesna ozdravljenja i preobraćenja i muslimana i pravoslavaca i nevernika a već ima više hodočasnika nego ikada do sada a mediji ćute.... Index.hr Papa Franjo odobrio hodočašća u Međugorje

KiM

pre 4 godine

Zašto se srpski mediji sada prave ludi a na Kosovu se već govori da će ako ga ne priznaju do 10og meseca ide zatvaranje granice sa Srbijiom i sve mere koje su na čekanju i prekid svih veza sa Srbijom i BRISANJE GRANICE SA MAJKOM ALBANIJOM šta je Velika Albanije eto možda i bez ispaljenog metka jer će opet NATO da reaguje ako Srbi napadnu eto ih već vežbaju u RH sa svim komšijama koji su sada naoružani za razliku od 91g...

bubasvaba

pre 4 godine

Strateski partneri ??? e jado sta ste mislili da ste nekom vazni ??? trebate im samo da ginete za njih jado sve vas mogu smestiti u jedan HOTEL i vi dajete sebi toliku vaznost BEDO!!!.

Svetska sramota

pre 4 godine

Jedan od najslavnijih jutubera napokon svetu rekao sve o Balkanu i svim narodima i državama(pa nahvalio Hrvate a optužio Srbe za sve zlo i pokretanje WW1 i svih ratova) apsolutno fenomenalan i tačan video... The BALKANS Explained (Geography Now!) www.youtube.com/watch?time_continue=709&v=ED0b0E6xUL8

Stojan

pre 4 godine

Mogli bi ih uskoro voditi u zatvore tamo preko bare i suditi.

milo

pre 4 godine

Kad srbi izadzu iz Septicke to onda postaju Dodik, Mandic i Seselj....

flamantes

pre 4 godine

Vi ste zlurade neznalice, čeka se pravosnažnost presude, a nije povučeno što je rečeno

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija