• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: M. DOBROMIROVIĆ

04.06.2019

18:35

IZUZETNO OPASNO! ZAPAD OTVORENO PODRŽAVA ALBANSKE EKSTREMISTE: Ustaše obučavaju Šiptare za napad na granicu Srbije!

Balkan

IZUZETNO OPASNO! ZAPAD OTVORENO PODRŽAVA ALBANSKE EKSTREMISTE: Ustaše obučavaju Šiptare za napad na granicu Srbije!

Podeli vest

Hrvati tokom NATO manevara "Munjeviti odgovor 19" zajedno sa "vojskom Kosova" na granici Hrvatske i Mađarske uvežbavali operaciju "prelaska državne granice u taktičkom rasporedu"!?!

Hrvatska i NATO pakt obučavaju takozvanu "vojsku Kosova" za napad na sever Kosova i jug centralne Srbije!

U sklopu završne faze međunarodne vojne vežbe "Munjeviti odgovor 19", u kojoj sa armijama zemalja članica NATO učestvuju i jedinice lažne "vojske Kosova", juče je počelo uvežbavanje operacije "prelaska državne granice u taktičkom rasporedu"!? Ovaj vojni manevar izvodi se na granici Hrvatske i Mađarske.

Logično

NATO je stvorio lažnu državu Kosovo, te je logično da će obučavati njihove snage. Upravo zbog toga Srbija treba da jača borbenu sposobnost kako bi zaštitila teritorijalni integritet
Marija Đorić, bezbednosni stručnjak

Slede još dve vežbe

Kako je saopštilo Ministarstvo odbrane Hrvatske, NATO vežba trajaće do 6. juna, a njen centralni cilj jeste uvežbavanje vojne mobilnosti. Osim vežbe "Munjeviti odgovor 19", planirani su i vojni manevri pod nazivima "Astralni vitez 19" i "Brzi odgovor 19", u kojima će učestvovati i pripadnici "vojske Kosova". Organizator manevara je Komanda kopnenih snaga za Evropu (ESEUKOM), a u vežbama će učestvovati 750 hrvatskih vojnika i više od 4.500 pripadnika oružanih snaga "saveznika i partnerskih zemalja", kao i oko 60 aviona, 30 helikoptera i 800 vozila.

Komentarišući vesti iz Hrvatske, dekan Fakulteta za bezbednost "Edukons" Miroslav Bjegović kaže da su ovde stvari prilično čiste i da je sve kristalno jasno.

Foto: Informer DN

- Pripadnici takozvanog kosovskog i hrvatskog rukovodstva odavno su u istom stroju kada je reč o planiranju okupacije i prisvajanja srpske teritorije. Ipak, poznato je i to da nijedna vojna vežba, u bilo kom obliku, neće pomoći Albancima sa Kosova u osvajanju srpske teritorije. Srbija pre svega više nema ono rukovodstvo iz devedesetih godina prošlog veka i nije joj isti vrhovni komandant. Drugo, cela Evropska unija je svesna da bez pomoći NATO avijacije teroristička tvorevina Kosovo, pa čak ni eventualna "velika Albanija" koju oni priželjkuju, sa svom pomoći ustaške Hrvatske, nema nikakve šanse u eventualnom sukobu sa srpskom vojskom - podvlači Bjegović.

Bezbednosni stručnjak Marija Đorić ocenjuje da ovakav sled događaja ne bi trebalo mnogo da iznenađuje.

Foto: Informer DN

Treba jačati odbranu

- NATO pakt je stvorio lažnu državu Kosovo, te je i sasvim logično da će obučavati takozvane "kosovske vojne snage". Upravo zbog toga Srbija treba da nastavi svoj rad na jačanju borbenih sposobnosti kako bi zaštitila teritorijalni integritet - naglašava Đorićeva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Sudija

pre 4 godine

Pod hitno priznati Moskvu za glavni grad ruske federalne jedinice Srbije,odustati od svih mogućih razgovora sa "zaraženom" Evropom,i ukunuti granicu na Drini jer Drina teče "po sred" ruske federalne jedinice Srbije

Duda

pre 4 godine

Ako neka vezbaju,dzabe im,kad mi dodjemo do granice necemo vezbati,znaju oni to.Bezace na drvece sa koga su sisli ili pod kamenje ispod kog su izgmizali.Kosovo je Srbija,bilo je i bice uvek.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija