• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

11.08.2015

10:23

GAŠIĆ NAJAVLJUJE: U septembru rušimo zgradu Generalštaba!

Beograd

GAŠIĆ NAJAVLJUJE: U septembru rušimo zgradu Generalštaba!

Podeli vest

Ministar odbrane Srbije Bratislav Gašić izjavio je danas da očekuje da će do kraja nedelje biti završeno kompletno uređenje prostora zgrade Generalštaba, koju je 1999. bombardovao NATO, a da će rušenje početi u septembru

Gašić je rekao da će do kraja meseca biti završen tenderski postupak, da se došlo do rešenja kako da se sruši deo po deo te zgrade, a da deo i ostane i da je na inicijativu premijera Srbije Aleksandra Vučića počelo sređivanje zelenih površina.

Ministar odbrane je, gostujući u Jutarnjem programu TV Pink, ukazao na uzlazni trend u namenskoj industriji i izvozu naoružanja i da se u toj oblasti očekuje ove godine blizu 700 miliona dolara izvoza.

Gašić je ocenio da bi ulaganjem namenska industrija mogla da bude regenerator ili industrijski zamajac reindustrijalizacije Srbije.

Ministar odbrane je ukazao da je do 2012. godine u prodavanju imovine i viškova naoružanja i vojne opreme bilo tendera koji su bili montirani određenim firmama, odnosno samo jednoj firmi po vrlo niskim cenama.

Na pitanje o odluci da plate u mirovnim misijama UN budu smanjene, Gašić je ukazao da se u mirovne misije ide dobrovoljno, da procenat rizika u tim misijama određuju UN i da koeficijent koji se daje na plate određuju UN.

- To su jako teški poslovi, ali njihove plate tamo nisu ni male - ocenio je ministar odbrane.

Gašić je ukazao da je u periodu do 2012. godine za 12 godina Srbija imala samo 300 mirovnjaka, a da je za protekle tri godine 2.000 srpskih mirovnjaka bilo širom sveta.

Ministar odbrane je podsetio da je Vojska Srbije 2006. godine napravila master plan u kojem je sve svoje objekte koji nisu perspektivni oglasila i stavila na prodaju i da je od velikog broja tih objekata samo 78 prodato do 2012. godine.

Gašić je dodao da je ove godine u toj oblasti učinjen značajan napor i da je cilj da se lokalnim samoupravama ponudi što više tih objekata, koji, inače, puno koštaju.

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MatijaBG

pre 8 godina

Bože,te zgrade su zabavište samo takvo,prešišale su i slučaj Prokopa....dakle,rušiće za mesec dana,ali će pre toga isred njih zasaditi cveće...hahahah-)Zanimljivo...ajde ,lansirajte ove vesti u Evropu,ovakva zabava ne postoji nigde...

Zoran

pre 8 godina

Svratite do Rusije da vidite kako su oni sve obnovili posle ratova, ali su prvo sve detaljno slikali i slike uramili i postavili na ulazu da se vidi kako su vandali razrusili. To je i kod nas moglo da se uradi jos pre 15 godina, a ne da ruglo stoji i da se nista ne radi. Slikajte, dokumentujte, pa popravljajte, lencuge jedne bez ideja! Osvrnite se po svetu kad vec toliko putujete, skupljajte tudje ideje kad nemate svojih!

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set