• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

18.11.2018

15:10

RADOJIČIĆ: Gradske službe spremno dočekale prvi sneg

Beograd

RADOJIČIĆ: Gradske službe spremno dočekale prvi sneg

Podeli vest

Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić, v.d. gradskog sekretara za poslove odbrane, vanrednih situacija, komunikacije i kooordinacije odnosa sa građanima Darko Glavaš i direktor JKP "Beograd-put" Ivan Tejić, obavili su danas vanrednu kontrolu zimske složbe "Beograd-puta"

Prvi čovek prestonice se uverio da su svi raspoloživi kapaciteti u pripravnosti. Prilikom obilaska "Baze 1", u Ulici Dragoslava Srejovića, Radojičić je razgovarao sa zaposlenima i rukovodstvom ovog javnog komunalnog preduzeća.

Na ulicama je danas bilo raspoređeno 36 kamiona i 20 multi-kar vozila. Oko 6.000 tona industrijske soli nalazi se u 13 baza "Beograd-puta" i one mogu svakog trenutka da se upotrebe u slučaju jačih snežnih padavina.

 – S obzirom da je danas pao prvi sneg, naše službe, kamioni i multi-kar vozila su angažovani u drugom stepenu pripravnosti. Očekujemo uveče i sutra ujutru dodatne padavine, ali sva javna preduzeća su spremna da reaguju. Imamo dovoljne količine industrijske soli, kao i angažovanih radnika – rekao je Radojičić, naglašavajući da su danas pored radnika "Beograd puta",širom prestonice, na terenu bili zaposleni iz "Parking servisa", "Zelenila Beograda" i "Gradske čistoće".

Foto: beograd.rs

 

Radojičić je ukazao da će zimska služba adekvatno reagovati u slučaju jačih padavina, i da neće biti slučajeva da putare iznenadi sneg u novembru i decembru. Gradonačelnik je rekao da i kod drugih svetskih gradova,  prilikom jakih atmosferskih padavina, saobraćaj zna da bude usporen.

 – Pre nekoliko dana  jak sneg je padao u Njujorku, i te padavine su paralisale jedan od najvećih gradova sveta. Sve službe u Beogradu će se truditi da na osnovu svih dosadašnjih iskustava, u slučaju jakog snega, brzo reaguju. Pratimo metereološke prognoze, preventivno pospemo ulice i blagovremeno počnemo sa čišćenjem – zaključio je Radojičić.

Foto: beograd.rs

Prema gradonečelnikovim rečima, snabdevanje energentima u Beogradu je stabilno, svi linijski sistemi rade. Građevinska sezona "Beograd puta" je i dalje u toku, jer je ovo samo kratki hladni talas. Već od utorka, nastavljaju se redovni radovi na renoviranju ulica.

Gradonačelnik Radojičić je apelovao na sve vozače da budu pažljivi u saobraćaju i da na automobilima imaju zimske pneumatike.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set