• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

01.02.2019

11:54

(FOTO) ČUDESNI SPEKTAKL U BEOGRADU! Magija lampiona na Kineskom festivalu svetla na Kalemegdanu! ULAZ BESPLATAN!

Beograd

(FOTO) ČUDESNI SPEKTAKL U BEOGRADU! Magija lampiona na Kineskom festivalu svetla na Kalemegdanu! ULAZ BESPLATAN!

Podeli vest

U susret obeležavanju Kineske Nove godine, na Kalemegdansku tvrđavu, pravo iz Kine, stiže svetlosni spektakl!

U organizaciji Balkanopolis centra za modernu tradiciju, uz podršku Vlade Srbije i kineske ambasade u Beogradu, počinje prvi "Kineski festival svetla" u Srbiji, uz čarobnu instalaciju kineskih lampiona kojom će se prvi put zvanično proslaviti Kineska Nova Godina kod nas.

Svečano otvaranje najavljeno je za ponedeljak 4. februara u 18h, na platou kod Ribara u Kalemegdanskom parku.

Foto: Promo

Izložbu će otvoriti ambasadorka Narodne Republike Kine gđa Čen Bo, predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić i ministar kulture Vladan Vukosavljević. Do ove spektakularne izložbe je došlo zahvaljujući kulturnoj razmeni između naše dve zemlje, na inicijativu i lično angažovanje pre svega našeg umetnika Slobodana Trkulje, kreativnog ambasadora Srbije, koji sa grupom Balkanopolis uživa izuzetnu popularnost u ovoj najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Foto: Promo

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona - Zigong Haitjen iz Kine. Njihove svetlosne instalacije pod nazivom Panda, Godišnja Doba, Čudesni jelen, Šapat pingvina i još mnoge druge uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će posebno biti zanimljiv najmlađima. Ulaz za sve posetioce je besplatan!

Foto: Promo

Izložba će trajati od 04. do 24. februara, a lampioni će se upaliti svako veče od 17h.

U okviru programa prvog "Kineskog festivala svetla", 16. februara u Kombank dvorani biće održan koncert "HIN AN – primitivnog muzičkog ansambla", poreklom iz prelepe Horikin prerije iz unutrašnje Mongolije u Kini.

Foto: Promo

Uz spektakularan program koji je prikladan za sve uzraste, HIN AN ansambl će vas povesti na nezaboravno muzičko putovanje u kome će vam kroz muziku i ples otkriti priče i anegdote iz života Mongola. Ovaj nastup predstavlja i jedinstvenu priliku da se upoznate sa kulturom i tradicijom ovog drevnog naroda Dalekog Istoka.

Foto: Promo

Domaćin večeri i voditelj programa biće naš poznati umetnik Slobodan Trkulja.

KINESKO ČUDO U SRBIJI, INVESTICIJE OD 10 MILIJARDI DOLARA: SAD i EU besne, ali ne mogu srušiti OSOVINU BEOGRAD-PEKING!




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set