• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Fakti/Blic

03.02.2019

17:53

BEOGRAD DOBIJA SAVSKI TRG KOJIM ĆE DOMINIRATI 28 METARA VISOKI SPOMENIK STEFANU NEMANJI

Beograd

BEOGRAD DOBIJA SAVSKI TRG KOJIM ĆE DOMINIRATI 28 METARA VISOKI SPOMENIK STEFANU NEMANJI

Podeli vest

Spomenik Stefanu Nemanji visok 28 metara biće postavljen na Savskom trgu u Beogradu, najavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

On je rekao da će spomenik dominirati trgom koji se nalazi ispred glavnog ulaza u nekadašnju Glavnu železničku stanicu.
           
- Podizanjem spomenika ovaj deo grada dobiće svoj centar, jer će se na tom modernom trgu ubuduće nalaziti i stanica metroa i uspostaviti još jedna veza između starog i novog Beograda - istakao je Vesić.

On je najavio da će sljedeće sedmice predstaviti pobedničko rešenje međunarodnog konkursa za uređenje Savskog trga.

- Biće uređena i velika pešačka zona, saobraćaj će ići po obodu trga, osim tramvaja koji će se kretati kroz sam trg. Ulice Savska i Karađorđeva biće rekonstruisane i u drugoj polovini godine završićemo i dobiti rekonstruisan Savski trg - rekao je Vesić.

On je najavio i izgradnju prvog groblja za kućne ljubimce u Bloku 51, uz Ulicu surčinski put, za koje će na jesen biti raspisan tender, saopšteno je iz gradske uprave.

- Radovi će trajati od rane jeseni do kraja godine, tako da početkom 2020. godine građani mogu da očekuju prvo groblje za kućne ljubimce - naveo je Vesić.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 5 godina

Kada cemo podici spomenik NEMCU koji je odbio naredjenje da strelja djake u Kragujevcu....? Kada ce dobiti Spomenik grof Teleki, koji se ubio kada je 1941. prvi madjarski vojnik oruzjem usao na teritoriju Srbije...? Tek kada ta 2 spomenika napravimo, krenuce nam... - dobro... To su bili veliki ljudi...!! Na takvim spomenicima treba graditi istoriju ovog naroda, stradalnickog i napacenog...!!

Vidovdan

pre 5 godina

Sve čestitke vlastima Beograda i predsedniku Vučiću. Uradili ste više za Beograd i Srbiju nego li bolo ko pre vas. Ponosni smo na svoju državu Srbiju koja krupmim koracima korača napred!

Četvrto Koleno

pre 5 godina

Kršenje druge božije zapovesti. Ne pravi sebi kipa ni slike bilo čega što je gore na nebu ili dole na zemlji ili u vodama pod zemljom.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set