• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic

22.10.2019

15:17

JOŠ JEDNA MISTERIJA POBEDNIKA Radnik podigao ploče i ostao zatečen! Otkriven TITOV TAJNI BUNKER?

Beograd

JOŠ JEDNA MISTERIJA POBEDNIKA Radnik podigao ploče i ostao zatečen! Otkriven TITOV TAJNI BUNKER?

Podeli vest

Misteriozni kamen na kojem je duže od devet decenija stajao "Pobednik", a za koji se ispostavilo da je deo nadgrobne ploče koja je doneta sa Starog tašmajdanskog groblja, probudio je veliku pažnju javnosti. Ovo je, međutim, samo jedna od mnogo misterija i tajni koje je prethodnih godina i decenija krio "Pobednik".

Međutim, mnogi se ne sećaju da je pre četiri godine, baš nekako u ovo vreme, kad su počeli radovi na sanaciji platoa ispred spomenika, otkrivena misteriozna prostorija koja se nalazila ispod njega! Nijedno dotadašnje georadarsko snimanje nije registrovalo da se ispod platoa bilo šta nalazi, zbog čega je ovo otkriće bilo za sve veliko iznenađenje.

REŠENA MISTERIJA KAMENA KOD POBEDNIKA! Evo odakle je DONET I ŠTA PREDSTAVLJA

POBEDNIK LEGAO DA SE ODMORI! Simbol Beograda izgubio 700 kila, pa odnet s Kalemegdana na rekonstrukciju! (TV IN)

Foto: Zoran Sinko

 

Skrivenu prostoriju je pronašao jedan od radnika “Zelenila” kada je podigao kamene ploče. On je ugledao rupu i odmah prijavio Zavodu za zaštitu spomenika kulture grada Beograda, da bi nedugo zatim bilo obelodanjeno da misteriozna prostorija ima polukružni svod i da je omalterisana.

Foto: printscreen facebook

 

Odmah su usledila najraziličitija nagađanja. Od onog da se radi o prostoriji iz rimskog doba, preko varijante da je reč o podrumu Pašinog konaka, do one koja je nekako imala najviše poklonika, da je u stvari reč o Titovom bunkeru iz vremena nakon Drugog svetskog rata.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set