• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

06.11.2019

08:18

VESIĆ: Tražićemo partnere za nerentabilne pijace

Beograd

VESIĆ: Tražićemo partnere za nerentabilne pijace

Podeli vest

Grad Beograd pregovara sa nekoliko velikih trgovinskih lanaca koji su izrazili želju da preuzmu pojedine pijace koje su nerentabilne, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i najavio da će prva među njima biti banjička pijaca

On je rekao da je Grad Beograd uradio analizu rada svih pijaca koja je pokazala da je jedan deo njih nerentabilan, pa je odlučeno da se za njih nađu partnere koji bi uložili u njihovo uređenje i održavanje.

- To ćemo raditi kroz proces javno-privatnog partnerstva, raspisivaćemo tender. Na taj način ćemo omogućiti bolju uslugu građanima, urediti pijace i smanjiti gubitke - kaže Vesić i navodi da očekuje da će se partneri tražiti za 10-15 pijaca.

Vesić je to najavio na tribini u Mesnoj zajednici Banjica, gde su mu građani izneli probleme sa kojima se suočavaju u tom delu Beograda, a on im je poručio da Grad sada ima mogućnosti da reši više probleme nego ranije, jer će gradski budžet za iduću godinu biti 1,2 milijardi evra.

- Ove godine budžet Grada je 1,13 milijardu evra, pre pet godina budžet je bio 565 miliona evra. To je važno zato što ćemo sa više novca raspolagati i možemo mnogo više stvari da uradimo - rekao je Vesić.

Naveo je da je pre pet godina Grad bio zadužen 1,2 milijardi evra na budžet do 565 miliona evra, i naavio da će Grad sledeće godine uzeti kredit od 31 milion evra za kupovinu novih 100 autobusa i još 35 miliona evra za izgradnju kanalizacije na levoj obali Dunava.

- Sa tih novih 66 miliona evra mi ćemo biti zaduženi za 353 miliona evra na budžet od 1,2 milijardi evra. To vam jasno govori o tome koliko Grad stoji bolje i koliko je bilo važno u prethodnom periodu da finansijski stabilizujemo Grad - rekao je Vesić.

Naveo je da su danas u svim delovima Beograda kranovi i da se u Beogradu nikad više nije gradilo.

- Što više kranova ima, ima više novca u budžetu i zato naš budžet raste da bismo mogli da rešavamo probleme ljudi - rekao je Vesić.

Zamenik gradonačelnika saslušao je i odgovarao na brojna pitanja građana koji su se okupili na tribini, a koji su izneli probleme u vezi sa saobraćajem i parkiranjem, novom ambulantom, proširenjem vrtića, uređenjem parka i igrališta za decu, ali i drugih komunalnih problema.

- Ono što može odmah da se uradi biće urađeno - rekao je Vesić i najavio da će već tokom noći ekipe Beograd-puta popraviti brojne rupe na ulicama u tom delu grada.

Najavio je da će za dva, tri meseca ponovo doći u tu mesnu zajednicu kako bi se sagledalo šta je od problema koje su građani izneli rešeno.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set