• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

24.03.2020

09:11

Vesić: Oko 900 radnika na ulicama čisti sneg

Beograd

Vesić: Oko 900 radnika na ulicama čisti sneg

Podeli vest

Komunalne službe su potpuno spremne, a na ulicama je trenutno oko 900 radnika iz različitih gradskih preduzeća koji čiste ulice, trotoare, autobuska stajališta i prilaze domovinma zdravlja, kaže zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić.

On je u uključenju za TV Prva rekao da je sneg počeo da pada sinoć oko 20 sati prvo u Mirijevu pa u drugim delovima grada i da je napadalo u proseku oko 10 centimetara snega, dok je u višim delovima grada viši i snežni pokrivač.

Naveo je da je jutros oko pet sati u Karađorđevom parku izmereno oko četiri centimera snega, a da ga je u međuvremenu još napadao.

Očekuje se, kaže, prema prognozi meteorologa, da sneg pada do sutra u 13 ili 14 sati i da napada novih 15 centimetara snega.

"Mi smo u trećem stepenu pripravnosti što znači da na ulici imamo 70 veliki kamiona za čišćenje snega, 22 manja vozila za manje i uže ulice, 15 mašina i ukupno 124 ljudi", rekao je Vesić.

Radnici, kako navodi, rade u smenama po 12 sati, a treći stepen pripravnosti ostaće na snazi sve dok bude padao sneg.

Foto: Tanjug

 

Vesić kaže da su u vanrednom stanju promenjeni prioriteti čcišćenja ulica, da se uobičajeno čisti u prvom prioritetu oko 1.800 kilometara gradskih ulica kojim ide gradski prevoz i oko 300 kilometera državnih puteva.

"Sada smo malo taj prioritet promenili, na snazi je vanredno stanje i zbarana rada gradskog prevoza tako da nam je prvi A prioritet 32 koridorske linije koje imamo za prevoz od 5.30 do osam i od 17.30 do 20 sati i onih 17 koridorskih linija u prigradskim opštinama”, rekao je Vesić.

Naveo je da se potom u prvom B prioritetu čiste sve ostale ulice koje su nekada bile u prvom prirotetu, a sada ne spadaju u ove koridoske linije.

"Na taj način održavamo javni prevoz”, rekao je Vesić.

Naveo je da je tokom noći baceno oko 380 tona soli i 150 tona agregata.

Na čišćenju ulica, kako je rekao, osim radnika “Beograd puta”, angažovani su i radnici “Gradske čistoće” i “Zelenila”.

“Komunalne službe su potpuno spremne i 24 sata koliko se očkueje da pada sneg izaćićemo na kraj sa tim. Vreme je takvo da nas čeka 20 stepeni već u subotu”, naveo je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set