• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

05.04.2020

10:29

GRAD BEOGRAD NEĆE NAPLAĆIVATI POSLOVNI PROSTOR dok u Srbiji traje vanredno stanje! Zakupci imaju DVE OPCIJE!

Beograd

GRAD BEOGRAD NEĆE NAPLAĆIVATI POSLOVNI PROSTOR dok u Srbiji traje vanredno stanje! Zakupci imaju DVE OPCIJE!

Podeli vest

Grad Beograd neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić.

“Grad neće naplaćivati poslovni prostor od svojih zakupaca dok traje vanredno stanje jer je zaustavljena privredna aktivnost u sektoru usluga i trgovini, izuzev maloprodaje, pa zakupci uglavnom i nemaju prihode”, rekao je Vesić.

On je dodao i da Grad neće fakturisati zakup poslovnog prostora čiji je vlasnik dok traje vanredno stanje.

Kada se vanredno stanje završi, zakupci će dobiti rok od 30 dana da se izjasne kako žele da plate zakup poslovnog prostora za ovaj period, rekao je Vesić.

Foto: printscreen tvin

 

On je pojasnio da će biti ponuđene dve mogućnosti - da se zakup tokom vanrednog stanja plati do 31. decembra ove godine uz popust od 50 odsto ili da se celokupan iznos zakupa iz vremena vanrednog stanja plati tokom 2021. godine na 12 mesečnih rata.

”Na ovaj način Grad ulaže dodatne napore da pomogne malim privrednicima koji su uglavnom zakupci naših poslovnih prostora, kako bi sačuvali svoj posao i plate radnicima koji rade za njih”, poručio je Vesić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set