• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

01.05.2020

14:50

ŠOK SCENA IZ BEOGRADSKIH IZLETIŠTA I PARKOVA! Ovakve scene za 1. maj nikada nisu viđene! (FOTO)

Beograd

ŠOK SCENA IZ BEOGRADSKIH IZLETIŠTA I PARKOVA! Ovakve scene za 1. maj nikada nisu viđene! (FOTO)

Podeli vest

Slika iz beogradskih izletišta i parkova, u kojima se Međunarodni praznik rada 1. maj tradicionalno proslavlja uz druženje i roštilj, ove godine je potpuna drugačija zbog epidemije virusa korona

Umesto dima sa roštilja, šatora i muzike, na poznatim prestoničkim mestima, gde inače brojni građani u prirodi prave prvomajski uranak, roštilji i "pečurke" sa drvenim stolovima i klupama su potpuno prazni.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Pusto je na Adi Ciganliji, a isto je i na Košutnjaku, gde se mogu videti policijske patrole i poneki penzioner kako šeta.

Foto: Tanjug



Pusto je i u Zvezdarskoj šumi, parkovima…

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Sa druge strane, na beogradskim ulicama i centralnim gradskim šetalištima može se reći da ima ljudi. Penzioneri uživaju u ovom danu i šetaju, a jutros je u vreme kada je dozvoljena šetnja kućnih ljubimaca bilo i mlađih Beograđana sa svojim kučićima.

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

Foto: Tanjug

 

Podsećamo, u Srbiji je na snazi policijski čas koji je počeo juče u 18 sati i trajaće do sutra ujutro u pet sati.

Prema odluci Vlade Srbije, građani stariji od 65 godina mogu danas da izađu u šetnju dva puta u trajanju od po sat vremena, u bilo koje doba dana, najviše šest stotina metara od mesta stanovanja.

Međunarodni dan rada, 1. maj, širom sveta obeležava se u znak sećanja na dan kada su radnici u Čikagu 1886. štrajkom i protestima počeli da se bore za osmočasovno radno vreme.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Stockholm

pre 3 godine

Svasta od vas.Zasto je to sok kad su zabranjena okupljanja?Sok bi bio da su puna il da su prazna a da nisu zabranjena okupljanja.

Milutin

pre 3 godine

Ovo je demokratsko ponašanje. Moj (svačiji) odnos prema drugima za dobrobit većine. Ako neko u tome vidi "nestašicu" demokratije, može slobodno da otputuje u demokratske zemlje Zapada, recimo Švedske, Engleske idt i da punim plućima udahne tamo rasprostranjenu demokratiju. Ali pre povratka, obavezan 28 dnevni karantin zbog Korona virusa.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set