• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.07.2020

18:46

(FOTO/VIDEO) POČELO ZAPRAŠIVANJE KOMARACA U BEOGRADU!

Beograd

(FOTO/VIDEO) POČELO ZAPRAŠIVANJE KOMARACA U BEOGRADU!

Podeli vest

Poljoprivredna avijacija počela je zaprašivanje komaraca u Beogradu, objavio je na svom profilu na Fejsbuku zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić

Upravo je poljoprivredna avijacija počela zaprašivanje komaraca u Beogradu iz vazduha. Čekali smo povoljne vremenske uslove od sredine prošle nedelje kako bi započela ova akcija.

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

Danas poleće prvih šest aviona koji će tokom akcije, koja će trajati do 20.30 časova, sredstvima za suzbijanje komaraca obuhvatiti površinu od 12.000 hektara. Akcija će trajati dva dana.

 

Prvog dana angažovanja avijacije, u utorak, biće obuhvaćene površine duž leve obale Dunava i to Кrnjača, Кotež, Borča, Ovča, Glogonjski rit, Jabučki Rit, Besni Fok, Mali Zbeg, Crvenka, Padinska Skela, Dunavac i Vrbovsko. Avioni će nadletati i Ratno ostrvo i deo desne obale Dunava odnosno površine Grocka, Ritopek, Gročanska Ada, Begaljica, Zaklopača, deo Leštana i Boleč.

Foto: Fejsbuk/Goran Vesić

U sredu iz vazduha će se tretirati potez Ada Ciganlija, Makiš, Ostružnica, Umka, Barič, Surčin, Surčinsko polje, Progar, Slanci do Кaluđerice, potez od Višnjičke banje do Кumodraža. Površine na opštini Obrenovac, preciznije Zabran, Zabrežje, Urovci, Кrtinska, Brgulice, Ratari, Skela, Ušće, Zvečka, Belo Polje, Mislođin, Veliko polje, Brgule, Poljane, Piroman, Brović, Trstenica, Stubline, Grabovac, Jasenak, Draževac, Кonatice, Baljevac, kao i Ugrinovci, Dobanovci i Batajnica, biće obuhvaćeni u četvrtak, kada se i završavaju akcije suzbijanja komaraca iz vazduha.

Pored mera suzbijanja komaraca koje će se od utorka sprovoditi iz vazduha, JКP „Gradska čistoća”, s obzirom da su najavljeni povoljni meteorološki uslovi, će u ponedeljak nastaviti akcije uređajima sa zemlje i reka na čak 54 lokacije na teritoriji grada Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set