• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

25.12.2020

11:27

NOVČANA POMOĆ RODITELJIMA U BEOGRADU, proverite da li ste na listi

Beograd

NOVČANA POMOĆ RODITELJIMA U BEOGRADU, proverite da li ste na listi

Podeli vest

Roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca u Beogradu danas je isplaćena novčana pomoć koju Grad tradicionalno daje u decembru, a ove godine je za te namene iz budžeta izdvojeno ukupno 13.998.564 dinara

Novac se nalazi na računima porodilja koje su ostvarile to pravo, rekla je gradska sekretarka za socijalnu zaštitu Nataša Stanisavljević i istakla da se davanja Grada Beograda isplaćuju na vreme i bez dana kašnjenja.

- Na ovaj način pokazujemo porodicama da su nam važne. Ovom, kao i drugim vrstama pomoći porodicama sa decom, podstičemo natalitet u Beogradu - rekla je Stanisavljević, navodi se u saopštenju Sekretarijata za socijalnu zaštitu.

Precizirala je da je na evidenciji Gradskog centra za socijalni rad, u Beogradu za ostvarivanje ove materijalne podrške u 2020. godini bilo 111 porodica sa ukupno 349 dece.

Od toga je, obrazložila je, 95 porodica sa trojkama, odnosno 285 dece, jedna porodica sa četvorkama, odnosno četvoro dece, i 15 porodica sa duplim blizancima, odnosno 60 dece.

- I sledeće godine ćemo nastaviti da promovišemo politiku socijalno odgovornog grada i redovnost davanja pomoći na koju smo ponosni. Nijedno pravo neće biti umanjeno. Naprotiv, godinama unazad kontinuirano unapređujemo i proširujemo obim prava porodilja i svih onih kojima je pomoć potrebna - rekla je Stanisavljević.

Direktorka Gradskog centra za socijalni rad Zorica Pavlović istakla je da novčana podrška roditeljima trojki, četvorki i duplih blizanaca predstavlja jedan od najlepših zadataka koji ta ustanova obavlja.

- Raduje nas što iz godine u godinu imamo sve više dece. Ove godine imamo sedam porodica, 21 dete više nego prošle, i nadam se da će se taj trend nastaviti i u budućnosti. Zahvalni smo Gradu Beogradu što svake godine obezbeđuje sredstva za podršku porodicama i što smo u prilici da deci i roditeljima na ovaj način ulepšamo predstojeće praznike - rekla je Pavlović.

Finansijska pomoć koja je danas isplaćena predviđena je Odlukom o pravima i uslugama socijalne zaštite i ostvaruje se jednom godišnje, podseća se u saopštenju.

Kako se dodaje, za decu predškolskog uzrasta odobrava se iznos od jedne prosečne mesečne zarade odnosno 72.344 dinara, za decu osnovnoškolskog uzrasta dve prosečne zarade, odnosno 144.688 dinara, a tri prosečne zarade, odnosno 217.032 dinara ukoliko su deca srednjoškolskog uzrasta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set