• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/objektiv

13.04.2021

11:22

DRAMA NA LEKINOM BRDU! Inspekcija pokušala da sruši nelegalnu gradnju BRAT INVESTITORA PRETI DA ĆE SKOČITI SA ZGRADE!

Beograd

DRAMA NA LEKINOM BRDU! Inspekcija pokušala da sruši nelegalnu gradnju BRAT INVESTITORA PRETI DA ĆE SKOČITI SA ZGRADE!

Podeli vest

Izvođač radova je kamionom blokirao ulaz u zgradu

Nanon što je 11 puta uspeo da se odupre inspekciji, investitor nelegalne gradnje u Ulici Đorđa Kratovca 22 na Lekinom brdu danas se ruši.

Kako javljaju beogradski mediji došli su inspektori Sektora za inspekcijske poslove.

Policija je na terenu. Brat izvođača radova je na vrhu zgrade, brani da se ne ruši, preti da će da skoči. Da li će danas biti rušenja zavisi od procene policije.

Izvođač radova je kamionom blokirao ulaz u zgradu.

Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove vodio je postupak inspekcijskog nadzora nad izvođenjem građevinskih radova na izgradnji stambenog objekta na ovoj adresi po izdatom rešenju o građevinskoj dozvoli Odeljenja za komunalno građevinske i stambene poslove Gradske opštine Voždovac iz 2020. godine.

Objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom

Nakon izvršenog inspekcijskog pregleda utvrđeno je da je izgrađen objekat u suprotnosti sa građevinskom dozvolom i izdatim lokacijskim uslovima, te je doneto rešenje kojim se investitoru naređuje obustava i uklanjanje izvedenih radova.

Građevinski inspektor izvršio je zatvaranje gradilišta postavljanjem posebne trake za zatvaranje gradilišta, kao i kopije rešenja o zatvaranju na samom objektu.

Takođe, građevinski inspektor ovog Sekretarijata podneo je krivičnu prijavu protiv investitora Drugom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu, kao i dopunu krivične prijave. Nakon izvršenog kontrolnog inspekcijskog nadzora kojim je utvrdio da izvršenik nije izvršio radnju koja mu je naređena, građevinski inspektor je doneo rešenje o izvršenju.

Iz Sekretarijata za inspekcijske poslove apeluju na građane da građevinske radove izvode isključivo u skladu sa izdatim dozvolama, jer bespravna gradnja predstavlja krivično delo, definisano članom 219a Krivičnog zakonika Republike Srbije.

Foto: T.P.

 
Inspekcija 11 puta zatvarala gradilište

Uprkos tome što je, kako komšije kažu, inspekcija zatvarala gradilište 11 puta, novogradnja još ide u visinu. Zidanje je, tvrde susedi, započeto bez građevinske dozvole, ali ju je investitor, navodno, u međuvremenu pribavio i to za gradnju do tri etaže. Spratnost je, tvrde na Lekinom brdu, naknadno probijena.

Prema rečima žitelja Ulice Đorđa Kratovca, njihove prve komšije odlučile su da svoj plac ustupe investitoru. Od 9. septembra prošle godine, kada su započeti radovi, do danas, kada se objekat u izgradnji bukvalno prilepio uz okolne objekte, u stalnom su kontaktu sa inspekcijom, čija je traka o zatvaranju gradilišta i u sredu, kao i u prethodnim slučajevima, kako svedoče, završila u obližnjem kontejneru.

- Posle završenih radova na rušenju starog objekta, radova na iskopu, radova na garaži i posle završenih temelja, kidanju crvene trake o zatvaranju gradilišta, nadležni su radove obustavljali od 20. oktobra do 10. decembra - kaže komšinica koja stanuje pored objekta u izgradnji.

- Novogradnja je statički nestabilna i ugrožava susedne objekte, jer nije dovoljno ukopana, a nisu urađeni ni potporni zidovi. Prešli su i dozvoljenu spratnost datu građevinskom dozvolom za tri etaže. Indeks zauzetosti je 100 odsto.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Milutin Vranjski

pre 3 godine

Ma pomerite se... neka čovek skoči slobodno, a onda porušite tu nakaradu i investitora u istražni zatvor!

Marcco

pre 3 godine

Da mi je da vidim da neko stvarno skoći... klasična blefiranja i "udri na viku i bezobrazluk"... što nažalost u Srbiji prolazi.

zora

pre 3 godine

Pustite ga da skoci kad ima bahatog brata koji misli da moze. Ucenjivaci drzave.

Rade

pre 3 godine

Greška investitora, nije podmazao inspekciju. Greška inspekcije, radite vi svoj posao, ako ste upravu, a on neka skače, ako misli da to ne boli baš vas briga. Izgleda da inspekcija ne zna šta će i kako će, pa čeka procenu policije. Nije nego, šijo mu ga đura.

zoran

pre 3 godine

Verovatno nije član SNS ili nije platio reket...

Djura

pre 3 godine

Ovo je opomena za sve kupce stanova da ne kupuju stanove u izgradnji

Vladimir

pre 3 godine

neka skoci .. nije steta .. pokupite ga sa sve sutom i na djubre ..

Građevinska inspekcija u Dobanovačkoj zbog urušenog zida!
Beograd

Građevinska inspekcija u Dobanovačkoj zbog urušenog zida!

Na katastarskoj parceli čiji je korisnik Fudbalski klub „Zemun”, prema Dobanovačkoj ulici, došlo je do urušavanja ogradnog zida dužine oko 40 metara. Građevinski inspektor Sekretarijata za inspekcijske poslove je utvrdio da je zid izgrađen opekom i da je usled dotrajalosti i neodržavanja devastiran, te je došlo do obrušavanja jednog njegovog dela, saopšteno je iz Sekretarijata za inspekcijske poslove

05.04.2021

20:10

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set