• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

06.09.2021

15:50

Zbog popunjenosti ove linije gradskog prevoza u Beogradu će povećati broj vozila

Beograd

Zbog popunjenosti ove linije gradskog prevoza u Beogradu će povećati broj vozila

Podeli vest

U Beogradu je od danas povećan broj vozila na linijama 17, 23, 31 i 37 na kojima je, na pojedinim polascima, zabeležena popunjenost od 70 do 80 odsto

Foto:  

Snimanje popunjenosti vozila na linijama javnog prevoza zaposleni Sekretarijata za javni prevoz zajedno sa JKP GSP "Beograd" obavili su 1, 2. i 3. septembra, s početkom primene zimskog reda vožnje.


Snimanje je obavljeno na 15 lokacija u gradu u vršnim periodima ("špicevima") ujutru od 6 do 9 sati i popodne od 15 do 18 sati, navodi se u saopštenju Gradskog sekretarijata za javni prevoz i dodaje da je obuhvaćeno ukupno 155 linija - 118 gradskih i 37 prigradskih.

Kako se ističe, rezultati snimanja su pokazali da u vršnim periodima, osim na pomenutim linijama broj 17, 23, 31 i 37, nije zabeležena kritična popunjenost vozila.

Dodaje se da je najviše zastupljena popunjenost od 50 do 60 odsto i to u 50 odsto vozila, a zatim popunjenost od 30 do 50 odsto u 30 odsto vozila.

Popunjenost od 10 do 20 odsto zabeležena je u 16 odsto vozila, a veća popunjenost, od 70 do 80 odsto, zabeležena je u samo četiri odsto od ukupno pregledanih vozila, navodi se u saopštenju.

Foto: Tanjug

Dodaje se da je tokom snimanja uočeno da i dalje jedan broj korisnika prevoza ne nosi zaštitnu masku, koja je obavezna u vozilima javnog prevoza u cilju sprečavanja širenja korona virusa.

Građanima koji koriste javni prevoz se apeluje da u vozilima uvek na licu imaju pravilno postavljenu zaštitnu masku, kao i da poštuju sve ostale epidemiološke mere.

Sekretarijat za javni prevoz će nastaviti da prati popunjenost vozila javnog linijskog prevoza putnika na teritoriji prestonice i blagovremeno reaguje u skladu sa dobijenim snimljenim podacima, dodaje se u saopštenju.
 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje
Društvo

Vesić ističe: Nikada se više nije gradilo, kapitalni projekti omogućili ubrzan razvoj zemlje

U Srbiji se nikada nije gradilo kao u poslednjih deset godina, a kapitalni projekti koje sprovodimo u gotovo svakom mestu dali su šansu za ubrzan razvoj zemlje,dolazak novih investicija i otvaranje radnih mesta ne samo u najvećim gradovima, izjavio je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić i dodao da je to novo lice uspešne i razvijene Srbije.

25.04.2024

14:58

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom zvaničnom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj (32) juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj!

25.04.2024

13:08

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set