• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

13.01.2022

20:38

JEDNO JE SIGURNO, GRADNJA TU NIJE MOGUĆA! Vesić: Neće se graditi u Bloku 8!

Beograd

JEDNO JE SIGURNO, GRADNJA TU NIJE MOGUĆA! Vesić: Neće se graditi u Bloku 8!

Podeli vest

Završavaju se pregovori i procedura razmene lokacije sa investitorima o Bloku 37 i to će vrlo brzo postati gradska parcela, izjavio je zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić i dodao da će se nakon razgovora da investitorima sastati sa građanima ovog bloka i dogovoriti šta će se tamo urediti

"Ne sastajem se još sa njima dok se ne završi čitav proces ali ono što je sigurno jeste da gradnja tu više nije moguća," rekao je Vesić gostujući na TV Hepi.

Osvrnuo se i na gradnju u Bloku 8 i dodao da su dezinformacije da će se bilo šta graditi u tom bloku.

"Čekao sam poslednjih dva-tri dana da se javi još neko od lokalnih funkcionera gradske uprave da nešto urade, kažu ili stanu na stranu građana. Plan da se nešto gradi u Bloku 8 je zaustavljen još pre nekoliko meseci a zaustavili su ga sekretarka za urbanizam i građevinske poslove Bojana Radaković i gradski urbanista Marko Stojčić koji su vrlo odgovorni", rekao je Vesić a saopštio Gradski sekretarijat za informisanje.

On je istakao da ono što se prikazuje ljudima i zbog čega se oni bune, jeste plan investitora o tome kako on želi da to izgleda.

"To što neko želi, ne znači da će biti usvojeno. Garantujem da dok sam ja u Gradu Beogradu, taj plan neće biti usvojen kao što nije usvojen ni u bloku 37. Ukoliko dobijemo poverenje građana na izborima, rešićemo ceo Novi Beograd zabranom gradnje na lokacijama, koje se nalaze među zgradama a koje su predmet napada investitora", rekao je Vesić.

Dodao je da može da razume da će se graditi na Novom Beogradu ali na placevima koji su prazni a ne između dve zgrade gde postoji prazan prostor i poručio da se to više neće događati.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set