• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2022

10:42

NA ULICAMA BEOGRADA SAMO ISPRAVNI AUTOBUSI! Uskoro stiže još 100 novih vozila!

printscreen

Beograd

NA ULICAMA BEOGRADA SAMO ISPRAVNI AUTOBUSI! Uskoro stiže još 100 novih vozila!

Podeli vest

Na ulicama Beograda svakog dana saobraća oko 880 autobusa GSP-a, i oni ne napuštaju garažu dok se ne izvrše sve bezbednosne provere, izjavio je danas gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić.

On je to izjavio nakon obilaska Pogona GSP-a za remont autobusa Kosmaj i dodao da taj pogon kontroliše 35 linija, odnosno oko 200 autobusa.

- Danas sam se uverio kakva je i koliko je striktna procedura bezbednosti autobusa, jer svaki autobus svakog dana mora da prođe kroz celu proceduru kontrole. Prvo se kontroliše gorivo, zatim se autobusi peru i dezinfikuju, a potom idu na pregled - rekao je Radojičić.

Na pregledu ih, kako je naveo, kontrolišu mehaničar i električar, proverava se svetlosna signalizacija i sistem kočenja, a ukoliko se utvrdi da postoji problem, autobus ne ide na ulicu i ne prevozi putnike dok se problem ne reši.

Foto: printscreen

- Vodi se računa pažnja o sigurnosti i bezbednosti, i jedino ispravni autobusi izlaze na ulice grada Beograda - istakao je Radojičić.

Naveo je da u sistemu GSP-a ima oko 880 autobusa i nešto manje od 500 autobusa privatnih partnera.

Radojičić je kazao da je od 2014. godine do danas nabavljeno oko 700 novih autobusa i da je za to uloženo oko 150 miliona evra.

Kada je reč o nabavci novih autobusa, Radojičić je naveo da je tender za novih 100 autobusa završen i da će on biti realizovan u narednih nekoliko meseci.

- Očekujemo da do proleća počne realizacija tog tendera i da ti autobusi na komprimovani gas počnu da dolaze i da uđu u funkciju GSP-a - rekao je Radojičić.

Takođe, naveo je i da su novih 10 električnih autobusa već u Beogradu, da se trenutno rade završne tehničke pripreme, a uskoro se očekuje otvaranje još jedne eko linije koja će ići od Beograda na vodi do Sportskog centra "Milan Gale Muškatirović".

Foto: printscreen

Naglasio je da se na taj način daje doprinos boljoj i zdravijoj životnoj sredini i naveo da je cilj da se u narednih pet godina potpuno zamene autobusi koji nisu ekološki prihvatljivi.

Radojičić je rekao da je prosečna starost autobusa u GSP-u nešto iznad osam godina, a zajedno sa privatnim autobusima, koji imaju poseban zahtev da njihovi autobusi ne budu stari, starost autobusa na ulicama Beograda je ispod osam godina.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju
Društvo

"U minuti žena može da izgubi od 30 do 40 odsto krvi!" Ginekolog otkriva od čega je preminula porodilja u Vranju

Više javno tužilaštvo u Vranju saopštilo je juče da je obdukcija pokazala da je uzrok smrti porodilje M. A iz okoline Preševa 17. aprila, ruptura materice sa posledičnim iskrvarenjem i da bi se u tom slučaju moglo raditi o krivičnom delu nesavesnog pružanja lekarske pomoći koje se zbog smrtne posledice može kvalifikovati kao teško delo protiv zdravlja ljudi.

26.04.2024

21:04

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set