• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

28.03.2022

17:33

NAJPONOSNIJI SAM NA SVOJE KNJIGE! Goran Vesić promovisao svoju "Knjigu o Beogradu 2"! (VIDEO)

printscreen

Beograd

NAJPONOSNIJI SAM NA SVOJE KNJIGE! Goran Vesić promovisao svoju "Knjigu o Beogradu 2"! (VIDEO)

Podeli vest

Danas je, zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić, u jednom prestoničkom restoranu, predstavio svoju knjigu “Knjiga o Beogradu 2”.

Naime, ovo je druga knjiga o Beogradu, koja se sastoji od šezdeset priča, koje je proteklih godina svakog petka, objavljivala beogradska Politika.

U šezdeset priča našle su se i tužna priča o zaboravljenoj heroini Milunki Savić i kako ju je Branko Pešić posredno proglasio počasnom gradjankom Beograda.

Foto: Beograd


Kako su Beogradjani svega pet meseci posle Pariza 1896. godine, uživali u magičnim slikama braće Limijer, i da li se u našoj kinoteci čuva baš ta originalna kamera. 

Ko je bio narodni dobrotovor Viliem Berghauz ili Velimir Todorović, ili vanbračni sin kneza Mihaila Obrenovića.

- Želim da se zahvalim Nebojši Djuranoviću na divnim slikama koje je ilustrovao za ovu knjigu, jer da nije bilo njegovih slika ova knjiga ne bi bila potpuna.

 

 

 

Ovo je naša zajednička knjiga i ako sam ja autor tekstova, slike su ipak upotpunile celu knjigu. 
Želim da se zahvalim i Zoranu Kolundžiji iz izdavačke kuće Prometej, sa kojom saradjujem
sve ove godine i izdajemo zajedničke knjige.

Ponosan sam što ih Prometej izdaje, jer to znači da su kvalitetne. 

Hvala Žiki Bujukljić, mom profesoru sa fakulteta koji mi je predavao nacionalnu istoriju od kojeg sam naučio koliko je važno poštovati svoju istoriju.

Sa ponosom mogu da kažem da smo i pored puno osporavanih i neosnovanih kritika odštampali 35 hiljada primeraka knjiga.

Knjiga je prevedena i na engleski, kineski, prevodi se i na nemački a biće prevedena i na madjarski jezik.

Trudiću se da pišem dokle god budem mogao i da na taj način sačuvam nešto ili nekoga od zaborava. 

Ko ne poštuje svoju istoriju nema pravo na budućnost.

Beograd je za nekog mesto stanovanja, neko ima neki svoj drugi osećaj a za mene je Beograd strast i ljubav, jer ne možete da pišete o nečemu što je volite”, rekao je Vesić

Prisutnima su odlomke iz knjige čitali naši istaknuti glumci Lazar Ristovski i Bule Goncić.

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set