• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

19.05.2022

13:24

BEOGRAD SPREMAN ZA FAJNAL FOR! Vesić: Kapaciteti su puni! Evo koliko karata je prodato

informer.rs

Beograd

BEOGRAD SPREMAN ZA FAJNAL FOR! Vesić: Kapaciteti su puni! Evo koliko karata je prodato

Podeli vest

Beograd je spreman za završni turnir Evrolige u košarci - Fajnal for iako je prethodnih dana bio na meti lažnih dojava o bombama na brojnim lokacijama, izjavio je danas zamenik gradonačelnika Goran Vesić

- Živimo s tim, a u slučaju da se desi tokom Fajnal fora, mislim da ćemo i to efikasno rešiti - rekao je Vesić.

 


On je izjavio da je procedura jasna i da policija proverava svaku od tih dojava, navodeći da je ovo neka vrsta psihološkog, specijalnog rata i da je jasno da se mi nalazimo u toj vrsti pritiska.

- U Arenu ne može da se uđe bez kontradiverzionog pregleda, niko ne može ni da priđe objektu i sprovode se najstrože bezbednosne mere tako da će i ovo takmičenje, kao i sve drugo biti bezbedno - rekao je Vesić za Euronjuz.

 

 

Foto: informer.rs


Pojasnio je da postoje precizne zakonske procedure u slučaju dojave bombe, čega se pridržava i o čemu odlučuje policija.


Naveo je da su zbog Fajnal fora u Beogradu kapaciteti puni bilo da je reč o hotelima ili privatnom smeštaju, a da se kapaciteti popunjavaju i u Novom Sadu što, dodao je, znači da i drugi gradovi imaju korist od toga.

- Strancima je prodato 18.000 karata i kod nas će biti najmanje četiri dana, a ako se zna da prosečan turista troši 300 evra dnevno, mada ovi gosti troše i više, procena je da ćemo kao grad zaraditi između 25 i 30 miliona evra - istakao je Vesić i dodao da pod time podrazumeva zaradu hotela, ugostitelja, onih koji prodaju suvenire, tržnih centara.

Foto: informer.rs

Naveo je da su zbog toga ovakvi događaji važni i da je Grad platio dva miliona evra licencu da dobije ovo takmičenje, te napomenuo da će direktan prenos biti u više od 70 zemalja sveta, dok će više desetina država utakmice odloženo prenositi, a na početku svakog prenosa prikazuje se kratak spot o Beogradu.

Zamenik gradonačelnika podsetio je na izuzetno povoljnu situaciju sa korona virusom kod nas i da su epidemiološke mere ukinute što, kako kaže, Berlin nije mogao da garantuje zbog čega je Beograd i dobio organizaciju Fajnal fora, navodi se u saopštenju Beoinfo.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set