• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.08.2022

15:48

Renovirano igralište DКC „Majdan“ na Savskom vencu uz pomoć ambasade NR Кine

GO Savski Venac

Beograd

Renovirano igralište DКC „Majdan“ na Savskom vencu uz pomoć ambasade NR Кine

Podeli vest

U sklopu Dečijeg kulturnog centra „Majdan" na Savskom vencu, danas je otvoreno renovirano igralište za decu, za koje je ambasada Кine donirala sredstva.

Ambasadorka NR Кine u Srbiji Čen Bo obišla je sa predsednikom opštine Savski venac Milošem Vidovićem obnovljeno igralište i tom prilikom rekla da je veoma srećna što je njena zemlja mogla da pomogne srpskim prijateljima. Bo, koja je i dugogodišnji stanovnik opštine Savski venac, navela je da se u ovoj sredini uvek oseća kao kod svoje kuće.

Foto: GO Savski Venac

- Veoma smo zahvalni i srećni i spremni smo da damo svoj doprinos razvoju i dobrobiti lokalne zajednice. Nadamo se da će deca provoditi kvalitetno vreme u ovom centru i lepo se igrati na igralištu- poručila je Čen Bo.

Foto: GO Savski Venac

Predsednik opštine Savski venac Miloš Vidović rekao je da je današnji dan važan za sve građane Savskog venca, naročito za najmlađe i uputio veliku zahvalnost ambasadi Кine što je obezbedila novčana sredstva za novo igralište.

-Zamenili smo dečiji mobilijar, podloga na celom igralištu je potpuno nova, sigurna i bezbedna. Dotrajala stolarija je zamenjena sistemom novih prozora čime će se značajno unaprediti energetska efikasnost, a takođe je obnovljeno i zelenilo i travnata podloga- naveo je Vidović i dodao da je od amabasade Кine Opština dobila oko 5,5 miliona dinara, koje je uložila u rekonstrukciju igrališta Dečijeg kulturnog centra „Majdan".

Foto: GO Savski Venac

-U proteklih nekoliko godina opština Savski venac je izgradila i obnovila 12 dečijih igrališta i sportskih terena, a ove godine završena su dva igrališta za decu i očekujemo da do kraja godine imamo potpuno izgrađeno još jedno igralište na Dedinju- rekao je Vidović.

Foto: GO Savski Venac

Vidović je podsetio da je saradnja Savskog venca sa prijateljima iz Кine započeta 2018. godine kada je Savski venac ugostio delegaciju kineskog grada Lišui i potpisan je Sporazum o saradnji.

Foto: GO Savski Venac

-U skladu sa osnovnim principima diplomatskih veza naše dve zemlje i u cilju unapređenja uzajamnog razumevanja i prijateljstva naša dva naroda trudićemo se da našu saradnju ubuduće ojačamo i proširimo- zaključio je Vidović. Događaju prisustvovali direktor DКC „Majdan“ Dragoljub Nikolić i funkcioneri GO Savski venac.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set