• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

19.11.2022

07:00

REKORDNA CENA DUPLEKSA U KULI BEOGRADA NA VODI Najskuplji kvadrat stana čak 11.016E!

Informer DN

Beograd

REKORDNA CENA DUPLEKSA U KULI BEOGRADA NA VODI Najskuplji kvadrat stana čak 11.016E!

Podeli vest

Reč je o četvorosobnom dupleksu na 14. i 15. spratu od 150,5 kvadrata, koji se prodaje za 1.657.888 evra* To je rekordna cena po kojoj se neki stan ikada prodavao u Srbiji

Najskuplji stan u Srbiji prodaje se za neverovatnih 1,6 miliona evra i nalazi se, naravno, u prestižnom kvartu Beograd na vodi. Kvadratni metar ovog stana košta čak 11.000 evra, što je apsolutni rekord za srpsko tržište nekretnina.U pitanju je dupleks koji se nalazi u Kuli "Beograd" između 14. i 15. sprata i ima ukupno 150,4 kvadrata.

Prodato već 5.000 stanova

U Beogradu na vodi dosad je prodato više od 5.000 stanova. Izgrađeno je ili je u izgradnji više od milion kvadrata stambenog prostora i dodatnih sadržaja. Do sada je useljeno sedam zgrada, a do kraja godine biće završeno još toliko, pa će Beograd na vodi u 2023. godinu ući sa oko 3.000 useljivih stanova.

Luksuzan stan ima tri spavaće sobe, jednu na prvom, a dve na drugom spratu, prostrani dnevni boravak, kuhinju, trpezariju i čak tri kupatila, pa će budući vlasnici uživati u potpunom komforu.Inače, nedavno je javnost saznala da je jedan naš gastarbajter iz Beča kupio ceo 39. sprat u Kuli "Beograd" i platio ga nešto manje od 15 miliona evra, odnosno oko 10.000 evra po kvadratnom metru. Cena po kojoj se prodaje ovaj dupleks, međutim, još je viša i predstavlja rekord na srpskom tržištu nekretnina.

- "Beograd na vodi" je prva kompanija koja je na srpsko tržište donela koncept brendiranih luksuznih stanova, a reč je o nekretnini koja podrazumeva sve prednosti hotelskog lanca "Sent Ridžis", koji je u sastavu Kule. Vlasnicima stanova na raspolaganju su sve usluge hotela poput bazena, spa-centra i sportskih sadržaja, a moći će da koriste i čuvenog "Sent Ridžis" batlera - naveli su ranije u preduzeću "Beograd na vodi".Tako će srećnik koji bude kupio ovaj luksuzni dupleks samo jednim klikom na dugme u bilo koje doba dana ili noći moći od batlera da traži da mu ispegla odeću, spakuje ga za put ili ga raspakuje (!?), naruči omiljene bezglutenske kolače, pošalje po četkicu za zube ili zatraži bilo šta drugo što mu duša ište.

Činjenice o kuli "Beograd"

* visoka 168 metara

* 42 sprata

* od 3. do 11. sprata biće hotel "Sent Ridžis"

* od 14. do 39. sprata 220 stanova

* od 57 do 171 kvadrata kreće se površina stanova

* na 2. spratu su bazen, teretana, spa-centar

* 40. sprat - restoran

Stručnjak za nekretnine Nedeljko Malinović kaže da će Kula "Beograd" svakako biti jedan od simbola srpske prestonice, kao i da ne čudi što su stanovi u ovoj velelepnoj građevini najskuplji.- Naravno da će ovo biti jedan od simbola Beograda i nema sumnje da će biti stvar prestiža kupiti stan u ovom luksuznom zdanju.

- Sa ovim nekretninama teško da može da bude greške. Na dobroj je lokaciji, pruža se odličan pogled, blizu je šetalište. Ipak, ovo su veliki stanovi i na posebnim lokacijama, ovo je izuzetak da neki stan košta toliko. Sa druge strane, očigledno da ima ljudi koji mogu to da plate, a sada svi koji imaju neki novac ulažu u nekretnine - kaže naš sagovornik.

Podsetimo, Kula "Beograd" u Beogradu na vodi visoka je 168 metara, ima 42 sprata i najviša je zgrada u ovom delu Evrope. U okviru Kule, na prvih 11 spratova, prostire se hotel "Sent Ridžis", dok se od 14. do 39. sprata nalazi 220 ekskluzivnih stanova. Od 14. do 19. sprata smešteni su trosobni i četvorosobni dupleksi, od 20. do 35. sprata su jednosobni i dvosobni stanovi, a na najvišim spratovima su najekskluzivniji penthausi.Na samom vrhu Kule je ekskluzivni restoran sa vidikovcem, koji će biti prava turistička atrakcija.

Zanimljivo je i što je " Kula "Beograd" prva građevina u Srbiji koja neće imati 13. sprat. Umesto njega, predviđen je dupli nivo, gde će biti prostorije za tehničko održavanje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set