• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/blic

01.01.2023

13:02

"ULICA OTVORENOG SRCA" I OVE GODINE ODUŠEVILA MALIŠANE! Pune ulice Beograda, porodice uživaju uz žonglere, animatore, mađioničare... (FOTO)

Informer

Beograd

"ULICA OTVORENOG SRCA" I OVE GODINE ODUŠEVILA MALIŠANE! Pune ulice Beograda, porodice uživaju uz žonglere, animatore, mađioničare... (FOTO)

Podeli vest

"Ulica otvorenog srca" koja se tradicionalno organizuje svakog 1. januara u Svetogorskoj ulici jedna je od najlepših i najhumanijih manifestacija u Beogradu. Ona je otvorena u 10 časova, a na ulicama je veliki broj posetilaca, naročito onih najmlađih sugrađana sa roditeljima. Beograđane i njihove goste zabavljaju muzičari, ulični animatori, mađioničari, žongleri...

Novogodišnja euforija vratila se u centar prestonice, pa zabavan i kvalitetan program, prvenstveno za mališane, oduševljava sve prisutne koji su danas izašli da prošetaju Svetogorskom ulicom. Balona, šećerne vune i raznih slatkiša ne manjka koliko i dobre energije.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Tokom ove manifestacije prodaju se „crveni nosići“, od kojih prihod ide u humantarne svrhe, za pomoć bolesnoj deci, koju zabavljaju „doktori klovnovi“ posećujući ih u bolnici.

Projekat „Doktori klovnovi“ pokrenula je 2003. organizacija „The Bridge of Life“ (Most života), a zvanično ga je odobrilo i preporučilo Ministarstvo zdravlja Srbije.

"Ulica otvorenog srca“ ispunjena je roditeljima s decom, prodavcima balona, slatkiša i igračaka.

Poslednjih nekoliko godina, pa tako i ove, slične manifestacije održavaju se pod ovim nazivom još u nekoliko beogradskih opština – Novom Beogradu, Borči, na Voždovcu, u Surčinu i na Banovom Brdu.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Program manifestacije počeće tačno u podne ispred Ateljea 212, Radio Beograda i zgrade Gradske opštine Stari grad.

Ispred Ateljea 212 nastupiće dečji hor „Čarolija“, a potom sledi mali vatromet koji označava početak manifestacije.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

U programu će učestvovati i orkestar „Otvoreno srce“, a biće priređen i koncert Vokalne radionice "Bistrik“, kao i koncert Đorđa Davida i grupe „Death saw“.

Ispred Opštine Stari predviđeno je „Druženje sa novogodišnjim medom“, zatim „Druženje sa Mikijem i Mini Maus“, novogodišnje tetovaže za decu, šetnja Deda Mraza Ulicom otvorenog srca.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Tokom trajanja manifestacije, do 20 časova, za saobraćaj će biti zatvorene ulice Makedonska i Svetogorska, kao i prilazi tim ulicama iz Nušićeve, Kondine, Vlajkovićeve, Palmotićeve i Stevana Sremca.

"Ulica otvorenog srca", koju organizuju Skupština grada Beograda, Turistička organizacija grada i opština Stari grad, je od 1988. zvanično ušla u kalendar najznačajnijih manifestacija Beograda, kroz koju prodje više od 100.000 ljudi.

Foto: Tanjug/Strahinja Aćimović

Manifestaciju su 1969. pokrenuli glumci pozorišta "Atelje 212“, kada su na jedan dan, 1. januara, menjali uloge sa konobarima, kuvarima i ostalim zaposlenim u „Srpskoj kafani“, u kojoj su tokom godine provodili vreme između proba i predstava u svom pozorištu. Iz ovog nesvakidašenjeg druženja nastao je praznik Beograda koji povezuje kulturu, privredu i humanost.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca
Društvo

Sve više posledica kovida: Korona uništava plodnost muškaraca

Muška neplodnost iznosi od 20 do 50 odsto, a kako je izjavila profesor dr Olivera Džatić Smiljković, načelnik Odeljenja steriliteta u Ginekološko akušerskoj klinici "Narodni front", na nalaz spermograma, odnosno neplodnost kod jačeg pola dosta utiču i virusne infekcije, što je posebno primećeno tokom epidemije korona virusa.

26.04.2024

09:37

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set