• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

14.01.2023

00:36

KAKO SU BEOGRAĐANI DOČEKALI SRPSKU NOVU?! Vatromet na Kuli, Brega grmi sa Trga... (Foto)

Tanjug

Beograd

KAKO SU BEOGRAĐANI DOČEKALI SRPSKU NOVU?! Vatromet na Kuli, Brega grmi sa Trga... (Foto)

Podeli vest

Srpsku novu godinu dočekali su mnogobrojni Beograđani na ispunjenom Trgu Republike uz nastup Gorana Bregovića i Orkestra svadbi i sahrana, sa pevačima Mladenom Vojičićem Tifom i Alenom Islamovićem.

Bregovićevi muzičari su počeli sa "Čaje šukarije", izvevši potom "Za Beograd", "Predsedniče halo", "Gas, gas", "Ovo je Balkan" i druge pesme obojene trubačkim zvukom i ritmom, razmrdavši posetioce u prohladnoj večeri. 


Tifa se pridružio koncert majstoru Bregoviću na velikoj pozornici za hitove Bijelog dugmeta "Radi radio", "Za Esmu", "Meni se ne spava", a prisutni su se posebno pridružili u pevanju pesme "Lipe cvatu". 


Pred hiljadama posetilaca nastup je nastavljen sa  još jednim dugmetovim pevačem Alenom Islamovićem koji je otpevao "Doživjeti stotu", "Napile se ulice" i  "Ipak, poželim neko pismo". 
Beograđani, od kojih su mnogi došli sa decom,  horski su se pridružilii Islamoviću u "Bosancu", "Na zadnjem sjedištu moga auta" i "Ai ti me iznevjeri" , dok je "Ne spavaj mala moja"  rasplesala brojne u gomili. 


U susret ponoći Bregović je sa svojim svircima otpevao "Mjesečinu", "Jeremiju" i "O bela ćao", da bi u finalu stigao "Kalašnjikov". 
Nakon što je Bregović sa Beograđanima krenuo da odbrojava deset sekindi pred ponoć stigao je raskošni višeminutni vatromet. 


Koncert je nastavljen i posle ponoći sa Islamovićem i Vojičićen u "Ajdemo u planine", "Đurđevdanom", "Ima neka tajna veza" i dalje. 


Posetioce je pre nastupa Bregovića zagrejao raapoloženi nastup trubača Elvisa Bajramovića, pobednik prošlogodišnjeg Sabora trubača u Guči, koji je izveo niz narodnih pesama i obrada svetskih pop hitova.


Doček su organizovali Grad Beograd i produkcijska kuća Skaj mjuzik. 
 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set