• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: S. Antonić

22.03.2023

18:29

DOKLE VIŠE?! Romi kamenovali dečiji autobus u Zemun Polju! DECA UZNEMIRENA ZVALA RODITELJE! Policija na terenu, oglasio se i predsednik opštine! (FOTO)

Privatna arhiva

Beograd

DOKLE VIŠE?! Romi kamenovali dečiji autobus u Zemun Polju! DECA UZNEMIRENA ZVALA RODITELJE! Policija na terenu, oglasio se i predsednik opštine! (FOTO)

Podeli vest

Novi incident dogodio se u Zemun Polju u Osnovnoj školi "Ilija Birčanin" kada su mladi Romi kamenicama gađali autobus dece iz Batajnice koja pohađaju tu školu. Napad se desio u putu dok su deca iz Batajnice išla ka svom naselju. Oni idu u tu školu jer se njihova renovira pa su već drugu godinu prinuđeni da se školuju na ovaj način.

Kako saznaje Informer, kamenovan je autobus šestog razreda Osnovne škole "Svetislav Golubović Mitraljeta". 

Kako javlja naš reporter sa mesta događaja, mladi Romi su bez ikakvog povoda prišli autobusu i gađali ga, staklo je puklo, ali se svom srećom nije rasulo pa su deca prošla bez povreda.

Roditelji dece su uznemireni, đaci su ih zvali panično.

- Čekam sina da dođe da vidim šta se desilo, zvao me je i nepovezano objasnio da ih je neko napao kamenom dok su išli kući, ovo je strašno, škola u Batajnici mora što pre da bude gotova, a u Zemun Polju da se kazne počinioci, da se više ne ponovi - rekla je Svetlana A, zabrinuta majka. 

Foto: Privatna arhiva

Predsednik opštine Zemun Gavrilo Kovačević rekao je da je policija na terenu.

- Policija je ispred škole, deca su bezbedno prebačena u drugi autobus koji će ih odvesti kućama, a nadležni organi će utvrditi dalje korake. Škola u Batajnici će biti završena u roku - rekao je Kovačević.

Foto: Privatna arhiva

Podsećamo, ovo nije prvi incident u ovom naselju. Više puta u Zemun Polju na brzoj pruzi kamenovan je brzi voz "Soko", a nasilje se očigledno nastavlja.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Novi sad

pre 1 godinu

A sta drugo ocekivati od njih?! Svasta bi rekao ali necete objaviti komentar! Sta rade po Novom Sadu je za knjigu napisati ali LJUDSKA PRAVA SU NAJBITNIJA, ZAR NE? Zasto niko ne pise o silnim kradjama koje rade!!!

Petarle

pre 1 godinu

Cigani ce tek da prave haos,neobrazovani,nesocijalizovani,ne placaju nista drzavi,a dobijaju socijalnu pomoc,radjaju po.petoro dece najmanje jer dobijaju velike pare za decu it'd,uzas

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set