• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

20.04.2023

15:38

Veća ekološka svest i odgovornost prema okolini i prirodi: PODELA EKO-KESA GRAĐANIMA KOJI UČESTVUJU U AKCIJI „RECIKLIRAJ ZA ČISTIJI SAVSKI VENAC“

GO Savski Venac

Beograd

Veća ekološka svest i odgovornost prema okolini i prirodi: PODELA EKO-KESA GRAĐANIMA KOJI UČESTVUJU U AKCIJI „RECIKLIRAJ ZA ČISTIJI SAVSKI VENAC“

Podeli vest

Počela je podela eko-kesa građanima u okviru akcije „Recikliraj za čistiji Savski venac“, koju je pokrenula opština Savski venac u saradnji sa JKP „Gradska čistoća“. Tim povodom danas su u kancelarijama nekadašnje MZ Senjak- Topčidersko brdo pakete kesa za reciklažu svečano uručivali član Veća GO Savski venac Dejan Gerić i Izvršni direktor za poslove reciklaže JKP „Gradska čistoća“ Mihajlo Dosković.

Dejan Gerić zahvalio se građanima koji su se odazvali pozivu Opštine za učešće u akciji i istakao da je Savski venac opština koja se među prvima uključila u projekat Gradske čistoće kako bi uticali na veću ekološku svest kod svakog pojedinca i zajednički gradila odgovornost svakog od nas u ophođenju prema okolini i prirodi.

-Ovu akciju sprovodimo tri godine zaredom  u nameri da građanima sa naše opštine podignemo svest i odgovornost o ekološkoj održivosti i učvrstimo naviku da je jedino zajedničkim aktivnostima moguće dati maksimalni doprinos u očuvanju našeg okruženja. Građani su činom preuzimanja eko-kesa pokazali da su prepoznali važnost pravilnog odlaganja otpada, jer to doprinosi lepšoj i zdravijoj životnoj sredini. Trudićemo se i u budućnosti da organizujemo slične akcije i da nam u fokusu bude održivi razvoj i poboljšanje kvaliteta života svih naših građana – rekao je Dejan Gerić.

Građani su bili zainteresovani da čuju sve o procesu reciklaže i postavljali pitanja iz ove oblasti i u razgovoru sa Izvršnim direktorom za poslove reciklaže JKP „Gradska čistoća“ Mihajlom Doskovićem saznali kompletan postupak na koji se vrši reciklaža i kako da pravilno odlažu otpad.

- Akcija ,,Eko kese za čistiji grad” postoji već jednu deceniju. Veliko nam je zadovoljstvo da u ovom trenutku učešće u ovoj akciji uzelo oko 6 000 naših sugrađana. Opština Savski venac je jedna od prvih opština koja je uvidela zašto je proces reciklaže bitan za očuvanje životne sredine. Cilj projekta je da pozitivno utičemo na razvoj reciklaže u Beogradu, da u značajnoj meri smanjimo količine otpada koje se pohranjuju na deponiji u Vinči, a povećamo količinu otpada koji se reciklira- naveo je Dosković.

Korisnici eko-kesa zapremine 120 litara, popunjenu mešovitim reciklabilnim otpadom(PET, MET, TETRA PAK i papirni otpad ) su dužni da iznesu svakog četvrtka do 22.00 časa, do najbližeg kontejnera. Učešćem u ovoj akciji na računu Infostana sugrađani ostvaruju popust od 20% na stavku iznošenja otpada.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set