• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

04.03.2015

20:15

VUJOVIĆ OTRKIVA: Minus u kasi biće niži od očekivanog!

Društvo

VUJOVIĆ OTRKIVA: Minus u kasi biće niži od očekivanog!

Podeli vest

Ministar finansija Dušan Vujović izrazio je večeras očekivanje da će manjak u državnoj kasi Srbije u 2015. godini biti i niži nego što je prvobitno planirano ali i upozorio na sporiju realizaciju investicija

U izjavi za Radio-televiziju Srbije, ministar Vujović je rekao da je uveren da je u prva dva meseca potvrđen trend povećanja prihoda, pre svega po pitanju poreza na dodatu vrednost i akciza, kao i dividende javnih preduzeća, ali da su smanjeni i rashodi.

Vujović je dodao da su prvobitne procene, prilikom planiranja budžeta, bile konzervativne ali da se glavni efekat na budžet očekuje od povećanja prihoda i podsetio da je u prva dva meseca ostvareno gotovo 1,9 milijardi dinara suficita u budžetu.

Govoreći o kontroli budžetskih rashoda, Vujović je rekao da Vlada radi na tome da oni budu pod kontrolom i da je veoma važno što je ukinuto davanje garancija za likvidnost.

- Najvažnije je da prolazno vreme za prvi kvartal, početkom maja, bude uspešno i da se na tom trendu nastavi do kraja godine rekao je Vujović i još jednom potvrdio da će struja nakon završetka grejne sezone poskupeti 15 odsto.

Prema njegovim rečima, predviđene akcize za struju biće sastavni deo povećanje cene.

On je rekao da se nada da će javni dug Srbije zaustaviti rast u trećem ili četvrtom kvartalu 2016. godine, i da će početi da se smanjuje od 2017. godine, i dodao da će, ukoliko dođe do prodaje Telekoma, deo novca biti uložen da se otplati najskuplji deo tog duga.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17