• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Beta

30.09.2016

11:59

FORENZIČAR IZ SAD POSLE SUPERVEŠTAČENJA TVRDI: Gardiste u Topčideru ubila je treća osoba!

Društvo

FORENZIČAR IZ SAD POSLE SUPERVEŠTAČENJA TVRDI: Gardiste u Topčideru ubila je treća osoba!

Podeli vest

Pripadnike Gardijske brigade Vojske SCG Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića u kasarni u Topčideru 2004. godine ubila je treća osoba, pokazalo je superveštačenje obavljeno u SAD, čime je osporen zvanični izveštaj da su oni stradali u međusobnom sukobu.

Kako se navodi, tim izveštajem iz SAD potvrđena je i pretpostavka nezavisne državne komisije koja je tvrdila da je njih ubila treća osoba, odnosno da nije tačno da je jedan vojnik ubio drugog a onda izvršio samoubistvo. 

- Da li ih je bilo jedna (osoba), dve, tri ili šestnaest... ne znam jer nisam bio tamo. Ne mogu da se upuštam u detalje jer to krši principe forenzičke patologije na prvom mestu, pošto je ovaj slučaj nezavršen - rekao je za Insajder šef Odeljenja za forenzičku patologiju i medicinska istraživanja okruga Mičigen Ljubiša Dragović, koji već 30 godina živi i radi u Americi. 


11 GODINA OD UBISTVA GARDISTA: Za rasvetljavanje zločina treba politicka volja

Na osnovu dokaza koji su iz Višeg okružnog suda poslati u SAD, on je ocenio da "nema ni govora" o ubistvu i samoubistvu, već da je u pitanju ubistvo koje je obavila treća osoba. 

Taj izveštaj dostavljen je i Okružnom sudu još 2008. godine. 

Dragović je dodao da ga, pošto je izveštaj o superveštačenju dostavljen sudu u Srbiji, niko nije zvao da nešto objasni, svedoči ili veštači na bilo koji način.

Jakovljević i Milovanović poginuli su 5. oktobra 2004. godine u tajnom vojnom objektu Karaš, u Topčideru, gde su bili na straži. 

Vojna istraga tvrdila je da se radilo o ubistvu i samoubistvu dok je takozvana nezavisna državna komisija ocenila da ih je ubila treća osoba. 

Više javno tužilaštvo u odgovoru Insajderu navelo je da je taj postupak i dalje u predistražnoj fazi.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
branka

pre 7 godina

pa to su i vrapci na grani znali samo nase vrhuske vole da dele nase pare tudjincima.

Lala iz Banata

pre 7 godina

Саслушати Командира страже и Рразводника! Вод у приправности после испаљеног метка мора стићи на лице места у року 1 минут ( по елаборату страже..!) Не треба никакав ФОРЕНЗИЧАР за истрагу...! Изјаве Разводника, Помоћника командира и Командира СТРАЖЕ - решавају случај !! Вод у приправности спава у чизмама и с оружјем на готовс....Стиже за минут на лице места... Зашто НИКО НИЈЕ САСЛУШАН...? То разјашњава све....А не форензика и будалаштине на квадрат...!!

Nikola

pre 7 godina

Tuga božija.jadni oni njihovi roditelji...U vreme vrhovnog vodje Tadića ustase koji i rekao još tada da će da se resi ubistvo

srboljub patrijanić

pre 7 godina

Od forenzičara iz SAD gori su samo oni koji su ga pozvali.Šta može veštak iz SAD pošteno izveštačiti.Ni vreme ako je veštačeno iz SAD nije stvarno.Imaginacija,laž,špekulacija,pljačka,ubistva,krv,plač,porobljavanje. Tu su oni eksperti a istina,moral i pravda,njihov je večiti protivnik.

Dzeko

pre 7 godina

Zbog onog  heroja što  se krio  u kasarni nn

zoran miljkovic

pre 7 godina

Сваки грађанин који је поседовао два грама мозга је то одмах знао, осим истражних органа, који су бестидно и срамотно прогласили међусобним убиством.Е то је земља без правде и права, у којој све може,јер обичан живот двојице младића за власт не представља ништа, јер се та власт сети грађана само за изборе, зато нам треба Европа, тамо овако НЕ МОЖЕ.

zika

pre 7 godina

A moze i u Evropi, sta je sve tamo proslo ovo kod nas je decija igra, nece nam oni pomoci...

Lala iz Banata

pre 7 godina

То је тако, зато што за "ИСТРАЖИТЕЉЕ" нема одговорности...! Да има не би "радили" по диктату...! Већ стручно, независно и непристрасно...!! Све истражитеље овог случаја - на ПОЛИГРАФ...?! Само једно питање...Зашто сте радили по "диктату"..? Знајте, КРИВИЧНО ДЕЛО је и ... - ПРИКРИВАЊЕ КРИВИЧНОГ ДЕЛА. А овде су "Истражитељи" управо - починили НИЗ кривичних дела прикривање дела и извршилаца...! Значи: Може Тужилачка Истрага...! И...ТРЕБА...!!

GLUMICA

pre 7 godina

jis pre tri godine SMILJA AVRAMOV je povodom TRILETERALE javno rekla da je gardiste ubila CIA da bi doslo do pometnje u vojsci i da bi se optuzio MLADIC i njegovi pomagaci...

sever

pre 7 godina

Cuj Smilja Avramov!! Gde nadje za primer to djubre!

Mladen Mladenovic

pre 7 godina

Smilja Avramov je možda "djubre", kako rekoste, ali sasvim sigurno nije retardirana osoba koja dozvoljava da joj mozgom gospodare emocije ili, u ovom slučaju, mržnja. Ako je postojao treći čovek, on je sasvim sigurno bio neko od onih silnih lovaca na glavu Ratka Mladića i Radovana Karadžića. Ako se sećate, njihove glave su bile ucenjene na fantastične sume novca a, nekako, baš u to vreme, po Srbiji su se vrzmali agetni stranih obaveštajnih službi. Čak su i u Generalštabu VS na najvišim funkcijama bili stranci. Za pet ili deset miliona evra u stanju su da pobiju celu četu a ne dva anonimna vojnika. Teza da ih je ubio Ratko Mladić ili njegovo obezbedjenje zato što su ga "videli" je zaista priča za ljude sa posebnim potrebama da ne kažem retardircima. Ako je to tačno, pretpostavljam da postoji još "brdo" pobijenih, koji su na svoju nesreću videli Mladića?! Zar zaista neko može da poveruje u ovakvu glupost? Mislim da se tom pričom istina vešto sakriva a u isto vreme naknadno i dodatno satanizuje Mladić kao kakav srpski monstrum. Zamislite srpskog Generala koji ide i ubija sve koji ga vide?! Daklem, svašta?! Ali, čak i da su ga "videli", postavlja se pitanje šta bi dva vojnika sa tom "krucijalnom" informacijom? Ko bi im poverovao? Tata, mama ili tetka u njihovom selu? Smešni ste. Možete mrzeti Mladića, Smilju Avramov, Miloševića, Vučića, čak i Srbiju ali, molim Vas uključite mozak?

cikic

pre 7 godina

E SRBIJOOOOOO!!!!!! Sta si dozvolila, da ti svetski olos i sljam resava ubistva, a nekada si sa svojim programom skolstva u svemu imala najbolje kadrove na svetu. Na svakom takmicenju iz raznoraznih nauka si bila medju vodecim zemljama. Koji je to "Foreznicar" koji donosi ovakav izvestaj a ne moze reci koliko je lica ucestvovalo!? To da se jadna deca nisu medjusobno poubijala znamo od pocetka SVIIIII!!!!!! Resavajte kauboji probleme u vasem SMETLISTU, Svaki dan vam je narod na ulicama i ratuje medjusobno zbog nezadovoljstva koje ste im nametnuli, pa ste sada resili da to nekako prebacite te na SRBIJU, BiH, RS, RUS, JEL NEKO SVESTAN BREEEE KOLIKO NAS IMA KOJI BAS MRZIMOOOO AMERIKU,EU I SVE STO NIJE PRAVOSLAVNOOOOO!!!!! JER JE OD PAMTIVEKA BILO PODLO I TRULOOOO!!!!!!

boca

pre 7 godina

Tačno,ubila ih je treća osoba ako nije amerikanac onda je neko po njihovom nalogu.

Ljubo

pre 7 godina

Nekada istina ostaje " prikrivena" ,jer bi puno ,puno majki bilo zavijeno u crno sa tom istinom ,,,,moze i to da bude razlog ,i prestanimo pljuvati po majci Srbiji ,...pa da li postoji manji narod sa vise pljuvanja po rodjenoj drzavi ....?!...

Lala iz Banata

pre 7 godina

Тако размишља "Онај" што каже... - " Држава - то сам Ја "...!!

pesnik

pre 7 godina

Čitajući pisanje pojedinaca čini mi se da oni ipak to posmatraju sa malo znanja a više ne znanja,ja ću kao bivši pripadnik Ratne mornarice i čovek koji je radio sa ljudima oko 20.godina.Tu su moguće sve kombinacije jal navodno nema svedoka,vidite vojnici siti i odmorni njima sve gluposto padaju na oamet.Moj koleg pitomac Mičić poginuo je zbog zajebancije stražara,e vidite jedna od mogućnosti je isti tako i sa gardistima na topčideru.Mnogi nose iz straha napunjeno oružje a koliko su im to starešine govorile da je to opasno ovaj što ide iza drži oruži upereno u ovog ispred i drži prst na obarači,mogućnost da posrne i eto ti opalenja avaj ispred ako nije smrtno pogođen okreće se i puca u toj agoniji on nezna koje to.To je moja pretpostavka,a zakulisne igre svakakve su moguće.

pohapsiti

pre 7 godina

i saslusavati danima (dok ne propevaju) sve koji su ucestvovali u kreiranju lazi o medjusobnom ubistvu. Pa tako nesto moze da kaze i da napise takvu izjavu samo neko lud ili neko kome je naredjeno da tako napise...znaci da su umesani u ubistvo kao saucesnici ....

Saša

pre 7 godina

Jedna, mi KOCKICA ne dostaje u celokupnoj ovoj prici... Nazalost tragicnoj po mlade vojnike... A, to je: Ko je bio dezurni tu noc u objektu mislim u jedinici koja je po planu i programu bila poslata na strazu... Zasto? 1. Precizan je broj ljudi pozvan na obavljanje strazarske duznosti. 2. Pozarni u strazarskom paviljonu i pozarni u jedinici iz koje ljudstvo daje strazu... Gde, su bili tu kobnu noc? Nemozes me ubediti da je tek tako neki PERA, ZIKA, MIKA. Dosao do naoruzanja! Gospodo nisu to \"JABUKE\" i kruske... Itd... Pazi molim te, doso covek malo BAM, BAM, i cao... ZABORAVITE tu pricu... Koliko je meni poznato za obavljanje STRAZARSKE duznosti Staresina ( Oficir, podoficir i jedan vojnik pod ugovorom obavljaju pripremu straze) Znaci troclana priprema straze. Oficir zaduzen za Papirologiju iz civilstva, zdravstveni karton, krivicni dosije... itd. Podoficir za uniformu, komletnu. I vojnik po ugovoru za odnos medju klasicima, prati radnju na obuci... Zato je i zaposlen kao, razvodnik, desetar ili mladji vodnik... Sta, se desava u tom pravcu!... Gospodo, neduzni zivoti su u pitanju!\n

Lala iz Banata

pre 7 godina

Upravo tu leži rasvetljavanje ovog slučaja a ne u forenzičkom veštačenju! Komandir straže i razvodnik, moraju DATI IZJAVE kao i VOD U PRIPRAVNOSTI... jer stražar na straži - nikad nije sam...!! Prvi metak ispaljen, znači POMOĆ ILI BORBU ... pa je vod u PRIPRAVNOSTI morao stići za MINUT ( po elaboratima svih straža sveta!) da dođe u pomoć stražarima...!! Pitanje je - šta su i koga zatekli..? Manite se "štosova" KRIM - TEHNIKE i veštačenja koje-kakvih hohštaplera koji nikada vojsku nisu služili i pojma nemaju kako funkcioniše... - STRAŽA !!

milunher

pre 7 godina

A ovi od 2012 godine od kada su dosli na vlast mudro cutali pa se setili sada da to objave kad jeremic mozda bude kandidat za predsednika Srbije,ha. To su sve ista govna bole njih sve ona stvar za narod.Ali ovim je otvorena Pandorina kutija sada ce zuti da se sete nesto za Vucica, Tomu, Seselja,ha Pocelo je domine se ruse ceka se Veliki Strah

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija