• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com/informer.rs

24.10.2016

08:06

SKANDAL! CRNOGORSKI RASPOP TVRDI: Beogradska patrijaršija je - TERORISTIČKA ORGANIZACIJA!

Društvo

SKANDAL! CRNOGORSKI RASPOP TVRDI: Beogradska patrijaršija je - TERORISTIČKA ORGANIZACIJA!

Podeli vest

Tužilaštvo bi trebalo da pokrene postupak protiv Beogradske patrijaršije "kao inspiratora svih zločina uperenih protiv suvereniteta i mira u Crnoj Gori", smatra prvi čovek kanonski nepriznate Crnogorske pravoslavne crkve (CPC) Miraš Dedeić, takozvani mitropolit Mihailo

- Podrivanje ustavnoga poretka u organizaciji velikosrpskih partija s ciljem da se zemlja dovede u kolonijalni položaj, i pokušaj da se izazove građanski rat, nastavak je politike cetinjske filijale Beogradske patrijaršije s istim ciljevima, ali drugim sredstvima. Ta patrijaršija i devedesetih godina i danas nije bila niti je crkva, nego teroristička organizacija koja je delovala i deluje protiv Crne Gore po nalogu Beograda - tvrdi Mihailo, prenela je RTCG. 

"U njoj i tada i danas služe popovi opasnih namera, koji su na vezi sa aktuelnim ministrom unutrašnjih poslova Crne Gore. S ruke su im i kriminalne strukture koje su se udružile da bi poduprle velikosrpske interese i zemlju dovele do haosa", navedeno je u saopštenju. 

 

 

U tom poslu, tvrdi on, Srbija i Srpska crkva se ponašaju kao sile koje ih nadahnjuju da ruše ustavni poredak. 

"Revizionističke težnje srpske vrhuške u pitanju ove zemlje su poslovične i zaklonjene su brigom za svoje sunarodnike. Nažalost, mi smo jedina zemlja u Evropi u kojoj takvi sede u skupštinskim klupama ili služe na oltarima crkava koje su gradili naši preci, umesto da budu predmet krivičnog gonjenja za najteže oblike krivičnih dela. Zato bi državni tužilac trebalo da pokrene postupak i protiv Beogradske patrijaršije kao inspiratora svih zločina uperenih protivu suvereniteta i mira u zemlji", saopštio je mitropolit kanonski nepriznate CPC.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
goca

pre 7 godina

Strasno zato Pravoslavlje I propada. Dok neubedimo zapad da has zovu ortodoksna vera nama nema spasa.

petar

pre 7 godina

Zbog takvih , niste ni srbi ni katolici ,eh moja bedo ulazite u đavolju ujdurmu , zato se odričete svoje vere i korena , mi se neodričemo , niti se stidimo svog porekla .Nas malo više ima , a vas bedna šaka jadnika. Brzo ćete da se izgubite u tom vašem nerealnom svtu.

Aca

pre 7 godina

Nije to nikakav mitropolit, već najobičniji klovn iliti glupi avgust, koji voli da se prerušava u popa,praćena nekolicinom ludaka kojih se i najbliža rodbina gnuša...

Micko

pre 7 godina

Иди ти лепо у Ватикан,очигледно је где те срце води.

Ljubo

pre 7 godina

Ne smijemo stavljati u isti kosh ogroman broj Crnogoraca - pravoslavaca ( Srba) sa ovim budalama ,izdajnicima predvodjenih Milom Djukanovicem...pa zar nemamo u srcu Srbije ,Beograd je pun Srba koji isto misle kao i ovaj nesretnik ,sta znaci to sto se dijelimo na oblasti ,,mi smo Srbi pa gdje bili,....pa ova budala nije zasluzan za podizanje onakvog predivnog hrama u Baru ,znaci imamo mi brace dosta u nasoj Crnoj Gori....kada bi Cedicu Jovanovica dopalo on bi od Srba jos gore napravio...

bubsvaba

pre 7 godina

Koim si se posom bavio pre sadašnjeg u koju crkvu si radio i sto pjuješ na samog sebe.

dekibgd

pre 7 godina

Ala ovaj laje. Pa zna se ko su u bivšoj jugoslaviji bile najveće ubice i kriminalci. Tvoji ''crnogorci''.

Mirko

pre 7 godina

Prokletnice Mirasu, ti si jerez, soton i otpadnik SPC-a umukni na mesto! Gori si od svakog ustasha, daleko iza fra soton Miroslava Filipovica i od Maksa Mesara! Daj Boze da te tvoji obesili naopako.

nada

pre 7 godina

KAKVA DRŽAVA, TAKAV I PRVI ČOVEK CRKVE TE DRŽAVE (raspop)!!! Neka više sjašu sa Srbije, a ogromnu crkvenu imovinu SPC-a u Crnoj Gori neće dobiti, posebno ne ovakvim nebuloznim i paranoičnim istupima. A taj raspop bi mogao da uloži i svoj novac (zbog koga je i izbačen iz SPC, bar kako je pisano u novinama) i udruži sa novcem ovih koji ga podržavaju i na vlasti su u Crnoj Gori od vremena Slobe Miloševića, pa neka počnu da zidaju svoje zadužbine i doprinesu crkvi koju si izmislili, a ne da otimaju tuđu imovinu.

milena

pre 7 godina

Šta je rekao? Tako pametan objasni mi: nije im dobro u Beogradu , pljuju po ovoj državi a uporno dolaze ovamo i nama se bave. Vratite se kući , živi bili uživajte sa Mirašem , nas ostavite na miru.

vladbgd

pre 7 godina

Neko, ko zivi u mafijaskoj drzavi, ko za premijera ima mafijasa, a i sam je mafijas, misli da su svi kao oni.

Ljubomir T Dević

pre 7 godina

Sram Vas bilo! I Vi ste mi neki Božiji čovjek. SPC je kanonski priznata crkva, od Boga data i na temeljima uzdignuta od pamtivijeka. A za Vašu crkvu ne bi se moglo reći isto. Terorista je onaj koji pljuje po svemu što je srbsko!

borovo

pre 7 godina

Bog ce ga kazniti kad tad...bradata spodoba...

Dado

pre 7 godina

Nema on veze sa pravoslavljem to je obicna sekta po blagoslovu Mila!

Aleksandar Mihailović

pre 7 godina

Veoma lepo je opisao sebe i potvrdio da je plaćenik rasturača i CG i Srbije i da dodirnih tačaka ima sa verom koliko ulje i voda. A šta očekivati od raspopa čiju je sektu registrovala CG policija?

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija