• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

30.01.2017

12:41

JOŠ JEDNA POTPUNA NOVINA U SRPSKIM ŠKOLAMA! Đaci će učiti dva strana jezika RAVNOPRAVNO?!

Društvo

JOŠ JEDNA POTPUNA NOVINA U SRPSKIM ŠKOLAMA! Đaci će učiti dva strana jezika RAVNOPRAVNO?!

Podeli vest

Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević založio se danas da učenici u Srbiji ravnopravno uče dva strana jezika u školi.

 

- Naš stav je da bi deca trebalo ravnopravno da uče dva strana jezika. A da bismo to i omogućili moramo da definišemo radnu nedelju, da precizno utvrdimo šta učenike opterećuje, a šta relaksira -  rekao je Šarčević u Osnovnoj školi "Mihailo Petrović Alas" u Beogradu, gde je prisustvovao početku Zimskog univerziteta za profesore francuskog jezika u Srbiji.

Kako se navodi u saopštenju, Šarčević je ponovio da je neophodno da se strani jezici uče za sertifikate, a ne samo za ocenu i dodao da se prvi put, u saradnji sa filološkim fakultetima i dijasporom, radi i na sertifikovanju srpskog jezika. 

- U okviru analize nedeljne opterećenosti učenika posebna pažnja, izmedju ostalog, biće posvećena učenju stranih jezika - rekao je ministar i poželeo uspešan seminar profesorima. 

Uspešan rad profesorima poželela je ambasadorka Francuske u Srbiji Kristin Moro, koja je ukazala na neophodnost razvoja nove, interaktivne metode učenja jezika, kako bi djaci na najbolji način usvojili znanje.

- Kroz jezik deca usvajaju ne samo lingvistička već i interkulturalna znanja, dobijaju na zrelosti i sposobnosti da anticipiraju i prate promene u društvu. Zato je važno unaprediti predavačke metode - rekla je Moro.

Seminar se održava devetu godinu zaredom, u organizaciji Udruženja profesora francuskog jezika.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Lala iz Banata

pre 7 godina

Научите прво... - Наставнике и Професоре...!! Они ни српски - не знају како треба...!!

Duško

pre 7 godina

Bravo ministre. Neka nauče što im treba u životu, a ne gluposti koje su nas polu-pismeni nastavnici terali da učimo do besvesti.

Ljubo

pre 7 godina

Znanje ,tj. ucenje jezika kroz skolu potrebnije i vrednije od mnogo drugih predmeta ,.....

Bacvan

pre 7 godina

Dovoljan je samo engleski, ionako ce svi go west.

sve strane sveta

pre 7 godina

jedan zapadni, npr. nemacki, engleski ili spanski i jedan istocni, ruski ili kineski!

Neša

pre 7 godina

Ministar: "Naš stav..." Vaš, kako da ne. Nametnuli spolja.

ZORAN

pre 7 godina

pametno samo napred.pametnije je nego uciti toliko prosireno o istoriji i religiji.

Kisko

pre 7 godina

Šta samo dva strana jezika,ma 5 bre,daj 5 stranih jezika a mogli bi dodatno i bar jrdan dijalekt recimo Zulu naroda pa recimo Aboredzinski a Engleski koji je sluzbeni jezik za ceo svet ukinuti u inat,sta ce nam. Ministri se menjaju ali njihove glave su po pravilu velike i prazne a nama gradjanima Srbije jos praznije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija