• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

28.03.2017

12:46

(VIDEO/FOTO) SAD LETI I BREGA! Ovo je peti avion Er Srbije iz flote "Žive legende", dobio je ime po vođi "Bijelog dugmeta"!

Društvo

(VIDEO/FOTO) SAD LETI I BREGA! Ovo je peti avion Er Srbije iz flote "Žive legende", dobio je ime po vođi "Bijelog dugmeta"!

Podeli vest

Peti avion "Er Srbije" danas je dobio ime po našem poznatom muzičaru i kompozitoru Goranu Bregoviću

 

Posle Novaka Đokovića, Vlade Divca, Predraga Mikija Manojlovića i Dejana Stankovića, ime prvog čoveka rok grupe "Bijelo Dugme", ispisano je na jednoj od letelica "Er Srbije". 

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, prof. Dr Zorana Mihajlović prisustvovala je danas ispred hangara Jat tehnike na Aerodromu "Nikola Tesla" svečanom otkrivanju pete "Žive legende" . Uz nju, tu su bili i gradonačelnik Beograda Siniša Mali i predsednica Skupštine Maja Gojković.

Goran Bregović je na poklon dobio maketu "svog" aviona, a povodom ove velike časti koju je dobio rekao je:

- Oduvek sam sanjao da letim. Da nisam sanjao da letim, verovatno se jutros ne bih probudio s krilima - u svom stilu zahvalio je Brega.

J. Bogdanović
J. Bogdanović
Informer

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
faruk

pre 7 godina

Interesantno, od tri aviona dva dobila ime po Sarajevskim umjetnicima!

nada

pre 7 godina

Zar mi nemamo neke znacajnije licnosti koje su mnogo uradile za Srbiju od Bregovica ? Nista me nebi iznenadilo da sledeci avion nosi ime Cece ili Brene ili pak Lepe Lukic,Tozovca - ovo je smesno !!!!!!!!!!!!!

Neša

pre 7 godina

Ovo je ništa drugo do malograđanština, palanaštvo, cirkus. Zanimljivo je da svi avioni Er Srbije dobijaju imena masona. Pretpostavljam da komentar neće biti objavljen. Ako bude, biće to pozitivan dokaz da su mediji slobodni.

petokolonasi komunisti

pre 7 godina

Goran bregovic je u pesmi rekao ko ne slusa nasu pesmu slusace oluju

Bgd

pre 7 godina

Zaista ne znam čime su zaslužili Bregović i Dejan Stanković da im se ime nalazi na avionu...

Kori

pre 7 godina

IMALO JE MNOGO VEĆIH I BOLJIH SRBA OD NJEGA.NPR.BATA ZIVOJINOVIC,DRAGAN NIKOLIĆ, LJUBISA PRELETACEVIC. ..

joledr

pre 7 godina

Mnogo mi se svidja ova akcija "krstenja" aviona po poznatim licnostima. Daj Boze da nam zafale imena za avione koje treba "krstiti" !

Draganche

pre 7 godina

Šta je sa velikanima, zivim legendama Srbije? Dzajom, Mocom Vukotićem, Piksijem, Kićanovićem, Kusturicom, Dalipagićem, Kolundzijom, Stefanom Milenkovicem, ... , koji su veliki ambasadori Srbije i veoma poznati u Svetu, rodjenih u Srbiji. Svaka čast svakome. Mozda ce reci: Ne žele ljudi. Ako je i tako, pametno, mada bi to bio samo izgovor "kumova".

vetra

pre 7 godina

Kakav Bregovic ,,,imali smo mi i Bboljeg za to KUSTURICA.

Ona

pre 7 godina

U redu i Brega. Ali gde je nas Pupin zatim Ivo Andric i mnogi drugi malo vise zasluzni?

moravka

pre 7 godina

BRUKA,OD TOLIKIH SRBA,PITAM SE STA TAJ URADI ZA SRBIJU...

Darko

pre 7 godina

Pa naravno,samo oni koji podrzavaju vodju.Da nije zalosno bilo bi smijesno.

zakbg

pre 7 godina

Sramota pored nastradalih heroja vojne avijacije vi dajete ime po jednom sarlatanu koji to nije zasluzio.\n

Rade

pre 7 godina

sledeci avion nazovite po Dini Merlinu i Oliveru Dragojevicu

Koka

pre 7 godina

Bolje da se zvao Branko kockica ,Stanija ,ili Zmaj od Sipova

petar

pre 7 godina

Svaka cast na odluci da avion nosi Bregino ime ! Nas sigurno najpoznatiji muzicar u Svetu i jedan od retkih koji nas predstavlja onako kako bi trebali i drugu muzicari. Lep gest,a vidim da je i Brega srecan. Neki su dobili najvisa drzavna odlikovanja pa se nisu ni pojavili....

sci fi

pre 7 godina

E moji srbi i poznavaoci muzike,a sta je sa R M Tockom... Znate kad cu da udjem u taj avion?NIKAD

pepa

pre 7 godina

zar nije mogao da se zove milica rakic bas me briga za bregu

Marija

pre 7 godina

Mislim da bi tu moglo da se nadje i poneko žensko ime....predlažem da to bude Vera Nikolić, atletičarka, bivša svetska rekorderka ..njeno ime se i danas pamti u svijetu sporta...više nego recimo Dejana Stankovića,Ne želim da povredim gospodina Stankovića, ali Vera je recimo pre zaslužila tu čast. I verujem da bi izbor Vere za promotora naišao na jednodušnu podršku cele Srbije.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija