• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: dnevno.rs

20.07.2017

11:58

BAKA OTELA TURISTE KAD JE ČULA DA VODIČ STRANCIMA PRIČA NEISTINE O BOMBARDOVANJU: Pažljivo su je slušali i NEMO SU GLEDALI U ZEMLJU!

Društvo

BAKA OTELA TURISTE KAD JE ČULA DA VODIČ STRANCIMA PRIČA NEISTINE O BOMBARDOVANJU: Pažljivo su je slušali i NEMO SU GLEDALI U ZEMLJU!

Podeli vest

Na vrelini beogradskog asfalta jedna simpatična gospođa u godinama prišla je grupi stranih turista. Nije joj smetala ni previsoka temperatura, ni činjenica da se na tlu ispred ruševina Generalštaba sve topilo, a onda je uradila nešto zbog čega su stranci ostali bez teksta i nemo gledali u zemlju
Insajder

Dok je vodič pričao turistima o Srbiji i NATO bombardovanju, ova Beograđanka pomno je pratila svaku reč upućenu grupi starijih Evropljana. I kada je vodič zaustio prvu pogrešnu reč o bombardovanju koje je 78 dana ranjavalo našu zemlju, baka je hrabro podigla glas i preotela šou.

- Nismo mi, znate, tražili da nas bombarduje NATO. Niti smo mi uradili bilo šta loše. Činjenica je da se Zapad nije slagao sa politikom koja je tada vođena i da smo zbog igre u stranim kuhinjama mi prilično stradali. Vi vidite osakaćene zgrade i pomalo vam je muka dok ih fotografišete da pokažete rođacima ali, za razliku od nas, vi niste gledali kako sa tih istih zgrada vise ljudi - progovorila je na savršenom engleskom.

TRAMP HOĆE GENERALŠTAB! Želi da gradi hotel na mestu bombardovane vojne zgrade!

Turisti su se uskomešali, okružili su stariju gospođu koja je mirno stajala naslonjena na kolica u kojima je unuče neometano gugutalo. 

Vodič je bledo gledao kako mu se grupa rasipa i kako mu baka preotima posao.

Sačekali smo da se razgovori sa gospođom završe i da grupa nastavi svoj obilazak grada, pa smo joj prišli i mi. Uz strpljiv osmeh gospođa Vida (78) objasnila nam je da je to što je uradila zapravo dužnost svakoga od nas.

(FOTO) GRAĐANI DOBIJAJU MURALE NA SVOJIM ZGRADAMA: Interesantan projekat opštine Palilula i francuskog umetnika!

- Nisam ja, deco, neka džangrizava baba koja spopada ljude po ulici. Ali kad vidim grupu stranih turista uvek im priđem da čujem šta se priča. Naš narod je previše satanizovan i često se o nama i o našem gradu pričaju pogrešne priče - rekla nam je ova simpatična Beograđanka.

Gospođa Vida koja je po struci vaspitačica otkrila nam je i da ona pokušava da utiče na sve mlade u svojoj okolini, pa nas je zamolila i da prenesemo njenu poruku svim Beograđanima.

- To što živite u Beogradu nije samo privilegija, već i obaveza. Nebitno da li ste ovde rođeni ili ste se odnekud doselili, ali ovo je vaš grad. Prestonica vaše zemlje, glavni grad vašeg naroda. Dužni ste da o svojoj zemlji i o gradu u kom živite govorite dobro, ali pravično. Naročito ste u obavezi da strancima pričate sve kako jeste, a ne kako im se servira. Ako se sami ne štitimo od zlih jezika, neće nas nikad oprati ovi naši lepi Dunav i Sava - tvrdi gospođa Vida.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 6 godina

Konacno jedna prava lekcija. Dokaz mladima da se i od starijih nesto moze \"nauciti\" . Sve cestitke Gospodji. Pravi vodic !\n

Nesa

pre 6 godina

Svo postovanje gospodji Vidi. Svi mi a pogotovo kvazi politicari i njihovi sledbenici, placenici svih profila, i raznorazna bagra, trebamo staviti prst na celo i konacno razmisliti. Sta to radimo i sta cemo naposletku ostaviti sopstvenoj deci.

Fosil

pre 6 godina

Dragi Neso ! Ti domaci izdajnici , nece da im deca ive ovde , oni su im obezbedili mesto kod onih sto ih placaju ! Zabole njih , za sve nas to volimo ovu nasu Otadzbinu , jer nemamo druge . A prst na celo , se stavlja , ako iza tog cela postoji nesto , sto se zove mozak ! Pozdrav !

mića

pre 6 godina

ako ovo baka vida pročita neka mi mapiše poruku poslaću joj 100 eurića..

Sasa

pre 6 godina

Zuta bagro baba Vida je za sve vas izdajnike heroj i promer kako se voli otadzbina.zivila sto godina Vido.

vladbgd

pre 6 godina

E, to je prava Srpkinja, a ne ove prodane duse, iz opozicije, kao i njihovi poslanici u Skuptini. Gospodjo, svaka Vam cast.

Tena

pre 6 godina

Ne samo iz opozicije, jer mi i nemamo opoziciju. Mi imamo samo korumpirane političare koji zajedno prodaju našu dedovinu, a skupština im služi za zamajavanje naroda koji gleda i ne shvata da je to sve predstava. Izgleda kao da se vlast smenjuje, ali kad se bolje pogleda, vidi se da su već 27 godina uvek isti. Svako je zadužen za određenu ciljnu grupu i prema tome kroji priču. Probudi se narode, dok ne bude kasno. Svi su oni prodane duše.

Blin

pre 6 godina

Zivi bili gospodjo. Lepo ste rekli.. Obaveza! Obaveza svih nas je da se Brani cast Beograda i Srbije. Hvala Informeru na ovom divnom tekstu!

Mile

pre 6 godina

Tako je to kada neko voli svoj narod i svoju zemlju, eh da nam je malo više ovakvih Vida, gde bi nam bio kraj.

Lovre

pre 6 godina

I sto je bakica rekla? Da Srbi nisu trazili da ih se bombardira, i da turisti nisu gledali to uzivo, za razliku od nje? E, alal joj vera! Sad se vidi ko je bio u pravu! Hahahahaha E, ako su vam to argumenti, nije ni cudo sto na svim sudovima vase tuzbe propadaju.. kao da vas bakice zastupaju. Alooo... pola bivse Jugoslavije je u rusevinama od bombi bivse JNA, a ko je to trazio? Svaka akcija povlaci reakciju, za sve postoji razlog. Na kraju je jasno da smo ipak sami trazili sve to, i vi i mi.

Kingodm

pre 6 godina

Inace ne odgovaram, ali bogami Lovre, tu si 100% u pravu. Kako se to kaze, sve se placa, sve se vraca. Ne mozes se igrati vatrom, a da se ne opeces. Jos uvek vlada u Srbiji misljenje da su svi ostali krivi a vi neduzni. Nazalost jos uvek ima previse nacijonalizma, a ustvari svi smo pred Bogom isti.

GORDANA

pre 6 godina

A šta vi Srbomrsci tražite po našim portalima,po Srbiji i po našim rijalitima po kojima vama nameštaju pobede, ako nas i dalje mrzite samo se sklonite od nas, dosta smo sve vas nosili na svojim grbačama

Duca

pre 6 godina

Gospođa Vida je svima održala lekciju života....hvala vam Vido što postojite......živeli 1000 godinan

Ivan

pre 6 godina

Svaka čast za gospodji Vidi, ali svak od nas bi trebao da u okviru svojih mogućnosti ispriča svetu istinu o Srbiji. Ja živim u inostranstvu i podpredsednik sam udruženja Srba.Mi smo kao udruženje od prvog dana bombardovanja organizovali mitingr podržke Srbiji na kojima smo okupljenim ljudima objašnjavali pravu istinu o nama. Posle bombardovanja smo organizovali stotinjak izložbi fotografija Nato agresije na našu zemlju kao i niz foruma na kojima se diskutovalo o razlozima i posledicama bombardovanja.Uz to smo podelili preko1000 DVD o istoriji Srbije od doba Nemanjića do današnjih dana.Mislim da je to naišlo na dobar odziv.To je obaveza svih nas. ŽIVELA SRBIJA

Vrca

pre 6 godina

Svaka cast gos Vidi! Svaki turisticki vodic mora istinu da prica o bombardovanju a ne da se cepi strancima.Ziva rec ima svoju tezinu i to je prilika da se objasne satanizacije Srba a ovom vodicu treba uruciti otkaz!Sramota za TOBeograda da se friziraju stvarni dogadjaji,bombardovanje,pogibije,sankcije...

Anarhista

pre 6 godina

И шта сад? 'оће ли неко 'вата тог петоколонаша?

mare

pre 6 godina

Izgleda da stara gospodja i nije bas upoznata sa zbivanjem malo pre bombardovanja.

Panta

pre 6 godina

Da mi je da vidim smradove koji na ovo lupaju minuse. To je dijagnoza kojoj nema pomoći. Toliko su jadni a da toga nisu ni svesni!

Furtula

pre 6 godina

Ovo ko bajka, nema šanse; sve ste izmislili od reči do reči. Sram da vas bude.

Milan

pre 6 godina

Divno je što je Gospođa Vida i dalje sa nama. Svaka joj čast.

radiolokatori ne spavaju

pre 6 godina

sami nasi sugradjani placeni ili ne ucestvuju u satanizaciji. ocit primer pisanje Blica i njegove publike koja je odmah znala da svi uscenici nemilog dogadjaja u Grckoj treba da dobiju dizivotnu robiju, bez prava na odbranu . Čim je srpsko zna se šta sleduje....Blic nije ni objavio snimak prvog dela dogadjaja u kom se vidi ko je sve zakuvao. Da neko toliko mrzi svoje sugradjane to nije normalno .

Petar JVetar

pre 6 godina

Госпођо Видо - хвала Вам.n

mali

pre 6 godina

Браво за Госпођу, чисто да додам да би требало помоћи водичима да повремено промене плочу цд или мп3 и да додају нешто оригинално од ове годпође која је изузетно лепо и једноставно објаснила шта је било и зашто се то десило све ово што виде други који нису били сведоци.

hahahahaha

pre 6 godina

Ako postoji stvarno ta gosodja Vida svaka cast, samo cisto sumnjam danas se izmisljaju price zbog pregleda i lajkova pozzz

Grigorije MMM

pre 6 godina

Čuj ovo: "bravo za gospodju Vidu"..., a cela priča izmišljena.

jovan

pre 6 godina

Prestanite da ljude nazivate bakama i dekama! To možete samo svojima rođenima. Kultura izveštavanje je potpuno nestala.

123

pre 6 godina

Ma mi jadni nevini, divni narod, svi protih nas. Smrc. Dajte malo realnosti u priču, ubi nas propaganda.

Ivan

pre 6 godina

Pre neki dan sam bio u BG. Retko tamo odlazim samo kad moram. Inace nisam ni iz provicije nego periferije Srbije. Ono sto sam video( stroka, neljubaznost, arogancija...) , navelo me da pozelim da to ne bude nas glavni grad. Kuku nama sa Beogradom. Od tamo nam dolazi svo zlo ( korupcija, bezvlasce, nekultura, farme, grandovi, kriminal...).

Ana

pre 6 godina

Za koga li je baka Vida glasala na izborima do tad? Da nije možda za Slobu? Ako je, onda je i ona uzrok bacanju bombi. Teško je priznati sebi krivicu dragi moji.

Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!
Izbori 2024

Brnabić: Građanima dugujemo pristojan dijalog među strankama!

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je da je razgovor između vlasti i opozicije lekovit za parlament, a da je pristojan dijalog političkih stranaka koje drugačije misle nešto što političari duguju svim građanima Srbije, bez obzira na to da li su oni glasali za vlast, opoziciju ili možda nisu uopšte izašli na izbore.

30.04.2024

09:48

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...
Pravo u metu!

Oduzimanje vozila pun pogodak! Načelnik Uprave saobraćajne policije Slaviša Lakićević o "super radarima", gledanju "kroz prste", električnim trotinetima...

Privremeno oduzimanje vozila, mera koju smo počeli da sprovodimo od sredine februara ove godine, predstavlja pun pogodak i jednu od najozbiljnijih izmena u Zakonu o bezbednosti saobraćaja. Nismo očekivali da ćemo za vrlo kratko vreme oduzeti veliki broj vozila i čini mi se da će toga tek biti. Molim sve vozače da obrate pažnju na saobraćajne propise i ne dozvole sebi da u dužem vremenskom roku ostanu bez auta.

30.04.2024

13:21

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija