• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje Novosti

22.08.2017

19:29

(VIDEO) KINEZI ĆE U KRAGUJEVCU PRAVITI DŽIPOVE: Srbija ovo ne sme da propusti,"Grejt Vol motors" preuzima "Fijat"?!

Društvo

(VIDEO) KINEZI ĆE U KRAGUJEVCU PRAVITI DŽIPOVE: Srbija ovo ne sme da propusti,"Grejt Vol motors" preuzima "Fijat"?!

Podeli vest

Kineski "Grejt Vol motor" zainteresovan je za kragujevačku fabriku "Fijat Krajsler automobili. Kinezi žele u celini ili bar deo italijansko-američkog proizvođača automibilskih brendova, među kojima su "Džip" i kamioni "Ram"

Spekulacije o kineskoj zainteresovanosti za FKA traju otkako je portal "Auto-motiv njuz" prošle nedelje objavio da je neimenovani proizvođač automobila početkom meseca dostavio ponudu za italijansko - američku kompaniju, što je podstaklo skok akcija Fijata na Milanskoj berzi.

Akvizicija "Grejt Vol motors" bila bi jedna od najvećih kineskih industrijskih ugovora do sada. Kinezi su već kontaktirali FKA i izrazila iteresovanje za brend  Džip"

Tako su akcije FKA porasle za 3,9 odsto na 11,12 evra, dok su akcije "Grejt Vol motora" ojačale za skoro 3,0 procenata na berzi u Šangaju.

FIJAT OSTAJE U SRBIJI I POSLE 2018, U PLANU NOVI MODEL?! Dogovor sa radnicima jasan signal da auto-gigant ne ide iz Kragujevca!

Zainteresovani smo za "FKA", potvrdio je zvaničnik iz odeljenja za odnose sa javnošću "Grejt Vol motora" ističući da zvaničnih ponuda za sada nije bilo, kao ni sastanka sa bordom direktora FKA.

EVO ŠTA SU SVE DOBILI RADNICI FIJATA: Italijanski gigant pristao da poveća zarade, ALI TO NIJE SVE!

Britanske agencije navode da generalni direktor FKA Serđo Markione traži partnera ili kupca za sedmog najvećeg proizvođača automobila na svetu koji bi kompaniji pomogao da reši rastuće troškove, da se usaglasi s propisima o emisiji gasova i da razvije tehnologije za električne i samoupravljajuće automobile.

Akvizicija koju bi učinila kompanija "Grejt Vol motor" bila bi odvažna i jedan od najvećih kineskih industrijskih ugovora do danas, piše list. Kineska kompanija je kontaktirala FKA da bi izrazila zainteresovanost posebno za brend "Džip".

(VIDEO) OVO ĆE BITI NOVI SRPSKI FIJAT?! Kragujevac i naša auto-industrija očekuju mnogo lepe vesti!

Kompanija FKA nije bila dostupna za komentar o zainteresovanosti za grupu.


 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sumadinac neprskani

pre 6 godina

o daj boze da se pozdravimo sa fijatom . ako sam dobro razumeo kinezi bi otukpili fijatov udeo u krajsleru . to je dobra vest i za taj brend . kada je indijska tata kupila rover tada su svi padali u nesvest a fakat je da rover sada stoji mnogo bolje nego kada su im gazde bile englezi i nemci .

Peca

pre 6 godina

Zivim u Australiji i imam "Gejt Vol" dobar auto .ustvari to je Micubisijev cetvorocilindricni motor sa kaisnikom i jos jedan kais za vremensko paljenje. Nije komplikovan i jak motor . Samo ga ne treba preopteretiti zato sto mu je menjac, ako ne menjate brzinu na vreme a imate prikolicu sa teretom, malo slabiji i hoce da zezne zubcanike. Ali auto ko Bog .super.

Dejan

pre 6 godina

Da je srece da su odmah uzeli Zastavu sad bi radili punom parom prava auta a ne priveske za kljuceve.\n

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17